Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Makao_J 11:34, 09 lut 2016

inag napisał(a)

No i jutro muszę zadzwonić do "mojego" pana od drzewek, kiedy mogę się spodziewać, że zdobędzie dla mnie graby.. Później się tylko modlić żeby M nie znalazł rachunku za drzewa

Ty modlisz się żeby nie zobaczył rachunku, ja też zawsze mam taki zamiar ukryć wartość zakupu ale przy pierwszym jego pytaniu o cenę śpieewaam jak z nut. Głupia ja

Ostatnio upatrzyłam sobie klona. Cudny jest ale w necie cena 169 zł. Jak ją zobaczył to zbladł i oznajmił że ma nadzieję iż to wysokość tego klona a nie to co myśli.
Uśmiechnęłam się niewinnie na co on po prostu wstał i odszedł więc wnioskuję że zakup zaakceptowany, hihi
Makao_J 11:37, 09 lut 2016

A te róże Artemis faktycznie idealne. Mus wciągnąć na listę chciejstw
kitek81 17:47, 09 lut 2016

ekstra jest ta róża, nie dziwię Ci się, że tak Ci się podoba!
pozdrawiam
Dorotka 18:13, 09 lut 2016

Ilonka jak znajdzisz chwilke wpadnij do mnie bo mam tam problem z pewna rabatą a że u Ciebie tak pięknie to może i mi doradzisz
lojalna_ 14:33, 10 lut 2016

Macham na Łowieckiej pada? Plany masz juz co do centymetra przemyślane
Sabina76 14:44, 10 lut 2016

inag napisał(a)

Tak to mniej więcej wyglądać:

Graby - przed nimi żywopłocik z bukszpanu, który mam nadzieję, ze podkreśli i uporządkuje to wszystko. W środku róże artemis (zachorowałam na nie) i jakieś trawy w jednym gatunku jako wypełniacz. Myślałam o stipie, bo niesamowicie mi się podoba.

Mam jeszcze koncepcję, żeby z tyłu dać miskanta variegatusa, dla rozjaśnienia ciemnego tła z laurowiśni ale boję się czy artemisy nie zginą na jego tle???
No i jutro muszę zadzwonić do "mojego" pana od drzewek, kiedy mogę się spodziewać, że zdobędzie dla mnie graby.. Później się tylko modlić żeby M nie znalazł rachunku za drzewa

No pięknie to sobie wymyśliłaś! To tylko u mnie w głowie pusto A z rachunkami widzę, że masz to samo co ja ha ha Ja robię to tak, że próbuję przejąć przesyłkę i cichaczem zakupy za dom a później upycham Rachunku M. nie ma prawa zobaczyć Teraz jak jestem na macierzyńskim to już się boję wiosny - kurier z zakupami mile widziany
inag 22:45, 10 lut 2016

Ewik napisał(a)
Variegatus może być za ciężki do róż, co myslisz o ML ?

No właśnie Variegatus też mi jakoś do róż nie pasuje...Chyba zrobię tak jak radzi nasza Nawigatorka i wycofam się z pomysłu tych wyższych traw.
ML uwielbiam i mam już 9 sztuk prawie obok.
Dzięki za opinie
inag 22:47, 10 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
Artsmis przerosnie ML.jesli chcesz dac niskie trawy to ja bym chyba wysokich juz nie dawala.bedzie pieknie

Zrobię tak jak mówisz. A co myślisz żeby tymi niższymi była stipa? Kocham tę trawę a nigdzie jej jeszcze nie mam Wszystko w środku byłoby wypełnione wyłącznie artemisami i stipą. Tylko czy ona będzie dostatecznie widoczna?
inag 22:50, 10 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Ty modlisz się żeby nie zobaczył rachunku, ja też zawsze mam taki zamiar ukryć wartość zakupu ale przy pierwszym jego pytaniu o cenę śpieewaam jak z nut. Głupia ja

Ostatnio upatrzyłam sobie klona. Cudny jest ale w necie cena 169 zł. Jak ją zobaczył to zbladł i oznajmił że ma nadzieję iż to wysokość tego klona a nie to co myśli.
Uśmiechnęłam się niewinnie na co on po prostu wstał i odszedł więc wnioskuję że zakup zaakceptowany, hihi

Mój na szczęście za bardzo się nie orientuje w cenach roślin - i tu mam przewagę W tej kwestii postanowiłam go nie edukować

A co to za klon? ciekawa jestem co wymyśliłaś...
inag 22:52, 10 lut 2016

Makao_J napisał(a)
A te róże Artemis faktycznie idealne. Mus wciągnąć na listę chciejstw

Tę różę zobaczyłam u Asi - Nawigatorki i Ewy - Kuby, (chyba?) jako u pierwszych no i się zakochałam!