Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Viola 15:25, 29 lip 2014

Co tam Ilonko u Ciebie. Dawaj jakieś zdjęcie: pieska, kotka czy kwiatka. Wszystko masz piękne, albo jakiś murek ...
inag 20:36, 29 lip 2014

Murek się robi- tzn nowe ogrodzenie Nie mogę się doczekać pieski są nieżywe z powodu temperatury a kotki mają zapalenie ślinianek i ślinią się tak, że nie uwierzyłabyś... pierwszego dnia mój małżonek kilka razy dostał ochrzan, że co chwilę coś rozlewa po podłodze. Zarzekał się, że nie ma z tym nic wspólnego ale oczywiscie swoje i tak dostał bo mu nie wierzyłam. Dopiero wieczorem zobaczyłam, że to koty się tak ślinią..
Zdjęć ogrodu teraz nie wklejam bo za dnia nie mam a obecnie po podlewaniu wszystkie hortensje leża na ziemi. Obraz nędzy i rozpaczy. Muszę jakieś podpory dla nich wykombinować bo tak być nie może...
Zaczęły mnie cieszyć hortensje polar bear bo jak się okazało zawiązały mnóstwo pąków tylko jakoś tak opóźnione są względem lime light
Mam wolną chwilkę w końcu i idę teraz do Ciebie
Viola 13:02, 30 lip 2014

inag napisał(a)
Murek się robi- tzn nowe ogrodzenie Nie mogę się doczekać pieski są nieżywe z powodu temperatury a kotki mają zapalenie ślinianek i ślinią się tak, że nie uwierzyłabyś... pierwszego dnia mój małżonek kilka razy dostał ochrzan, że co chwilę coś rozlewa po podłodze. Zarzekał się, że nie ma z tym nic wspólnego ale oczywiscie swoje i tak dostał bo mu nie wierzyłam. Dopiero wieczorem zobaczyłam, że to koty się tak ślinią..
Zdjęć ogrodu teraz nie wklejam bo za dnia nie mam a obecnie po podlewaniu wszystkie hortensje leża na ziemi. Obraz nędzy i rozpaczy. Muszę jakieś podpory dla nich wykombinować bo tak być nie może...
Zaczęły mnie cieszyć hortensje polar bear bo jak się okazało zawiązały mnóstwo pąków tylko jakoś tak opóźnione są względem lime light
Mam wolną chwilkę w końcu i idę teraz do Ciebie

Ha, ha, a mężowi profilaktycznie od czasu do czasu nie zaszkodzi. Najwyżej po cichu przepraszam później można powiedzieć, żeby nie było ześ zołza A co to za choroba to zapalenie ślinianek, tzn od czego to się robi? Leczysz to czymś czy koty same się "wyliżą" (o taki głupi żart mi wyszedł)?

A jeśli chodzo o hortensje to jak wypada porównanie limek i polar Bear? Oprócz tego, że później zaczynają kwitnienie.
malkul 13:09, 30 lip 2014

jak wymyślisz podpory do hortek to się pochwal
inag 19:51, 30 lip 2014

Viola napisał(a)

Ha, ha, a mężowi profilaktycznie od czasu do czasu nie zaszkodzi. Najwyżej po cichu przepraszam później można powiedzieć, żeby nie było ześ zołza A co to za choroba to zapalenie ślinianek, tzn od czego to się robi? Leczysz to czymś czy koty same się "wyliżą" (o taki głupi żart mi wyszedł)?

A jeśli chodzo o hortensje to jak wypada porównanie limek i polar Bear? Oprócz tego, że później zaczynają kwitnienie.

Przyjeżdża do nas weterynarz. Koty dostają zastrzyki z antybiotyku i nie powiem, by były zachwycone... przy okazji też zostały odrobaczone. Sama pytałam czym to może być spowodowane, moje zwierzaki nigdy na to nie cierpiały jeszcze więc nie miałam pojęcia... Okazało się, że wysoka temperatura i np przeciąg w domu i gotowe..

Co do hortensji to wg mnie ładniejsze są polar bear. Są czysto białe od początku i jakoś tak lepiej odbijają na tle ciemnej zieleni. Moje mają też sztywniejsze łodygi i mimo, że również się pokładają na ziemi i wymagają podpór, to nie tak bardzo jak limki. Te ostatnie u mnie całkowicie leżały pod naporem kwiatów No i same kwiaty choć nieznacznie to są większe od lime light.
To oczywiście kwestia gustu ale dla mnie pierwsze miejsce maja polar bear..
inag 19:59, 30 lip 2014

malkul napisał(a)
jak wymyślisz podpory do hortek to się pochwal

nic odkrywczego nie wymyśliłam Te pędy ze środka największe i najgrubsze umocowałam do bambusowych tyczek - 1 gałazka do 1 tyczki, a te wszystkie mniejsze gałazki od spodu podniosłam specjalną podpórką do kwiatów. (Taki powszechnie dostępny wzór - obręcz z grubego drutu). Na razie wygląda o niebo lepiej i spełnia swoją funkcję znakomicie zobaczymy jak bedzie po podlewaniu, które właśnie ma miejsce No i jest zupełnie niewidoczne dla oka
Masz jakis inny pomysł?
Viola 20:28, 30 lip 2014

inag napisał(a)

Przyjeżdża do nas weterynarz. Koty dostają zastrzyki z antybiotyku i nie powiem, by były zachwycone... przy okazji też zostały odrobaczone. Sama pytałam czym to może być spowodowane, moje zwierzaki nigdy na to nie cierpiały jeszcze więc nie miałam pojęcia... Okazało się, że wysoka temperatura i np przeciąg w domu i gotowe..

Co do hortensji to wg mnie ładniejsze są polar bear. Są czysto białe od początku i jakoś tak lepiej odbijają na tle ciemnej zieleni. Moje mają też sztywniejsze łodygi i mimo, że również się pokładają na ziemi i wymagają podpór, to nie tak bardzo jak limki. Te ostatnie u mnie całkowicie leżały pod naporem kwiatów No i same kwiaty choć nieznacznie to są większe od lime light.
To oczywiście kwestia gustu ale dla mnie pierwsze miejsce maja polar bear..

To ciekawe z tymi kocimi chorobami, szkoda kotków, na pewno boją się zastrzyków... Moja kotka kicha, też pewnie od tych różnic w temperaturze w dzień gorąco, a w nocy na powietrzu trochę chłodno

Dzięki za takie studium o hortensjach. A wiesz sprawdziłam w swoim kajeciku (zapisuję tu różne ważne rzeczy) i też mam Polar Bear na pierwszym miejscu, a limki za nimi na drugim To się nam zgadza moja teoria z Twoją praktyką
inag 22:14, 30 lip 2014

ależ bardzo proszę
gdybym od nowa miała wybierać to zamiast 3 lime light i 6 polar bear miałabym 9 "polarów" posadziłam też w rzędzie kilka vanilla fraise i również jestem z nich zadowolona. Zapowiadają się pięknie
agata19762 23:15, 30 lip 2014

inag napisał(a)
Mam ostatnio jakąś chandrę chyba;-/
"Biegam" tylko po innych ogrodach w wolnych chwilach i się denerwuję na swój... Czekam aż mi minie ten nastrój

Ilonka ja mam tak często...stwierdziłam, że to depresja ogrodowa
bdan 07:50, 31 lip 2014

inag napisał(a)
ależ bardzo proszę
gdybym od nowa miała wybierać to zamiast 3 lime light i 6 polar bear miałabym 9 "polarów" posadziłam też w rzędzie kilka vanilla fraise i również jestem z nich zadowolona. Zapowiadają się pięknie

Czekam na zdjęcia hortensji. U siebie mam limki i teraz dokupiłam vanilki, które chyba w tym roku nie zakwitną. Musze jeszcze dokupić jakąś i zastanawiam się czy pozostać przy tych dwóch gatunkach, czy wprowadzić inne.

Mam nadzieję, że nastrój dzisiaj lepszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies