Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 12:05, 12 lip 2014

Viola napisał(a)

Wiesz co? Myślałam, że to ja ten post napisałam. Wszystko się zgadza: żarówki, brak łazienki na górze, dwa pokoje- ha,ha (nazywam je bajzlowniki); schody zrobiliśmy pięć miesięcy po wprowadzeniu się, a barierkę na balkonie mieliśmy od początku Taras i schody przed domem zrobione parę tygodniu temu A myślałam, że to tylko u nas tak wolno. My mieszkamy dopiero 1,5 roku w domu więc mam jeszcze czas

Nie znam kogoś, kto wprowadziłby się do domu w 100% ukończonego Zawsze czegoś brakuje w mniejszej bądź większej części... Także spokojnie Już niedługo będziesz miała wszystko na pewno, a czasu masz całe mnóóóóóóóóóstwo

PS. Słowo "bajzlowniki" doskonale pasuje również do moich nieskończonych pokoi;-D;-D;-D
inag 12:14, 12 lip 2014

A tutaj na zdjęciu masz coś czerwonego. Żurawki?

Z czerwonych Łukasz poleca Rio, Paprica (nowości) no i klasyka czyli Southern Comfort. Poluję na te nowości bo są super żarówiaste, ale nigdzie nie ma

- Tak, to są żurawki. Niestety odmiany nie znam bo zakupione zostały w centrum o. jako "Zurawka" - o nazwę gatunkową producent się już nie pokusił... Były w intensywnej barwie. Teraz jakoś "wyblakły";-(
Czytałam u Łukasza o Rio właśnie. Są na mojej liście rzeczy niezbędnych do życia;-D;-D;-D
Nie mogę ich jednak nigdzie dostać i zostaje jedynie droga internetowa a tego się trochę boję... Poza tym potrzebuję ich większą ilość, by efekt był piorunujący, a cena niestety za maleńką sadzonkę mnie powala... Na pewno je kupię ale nie wiem czy nie w następnym sezonie...
PS. To jest to samo miejsce, którego zdjęcia wstawiłam kilka stron wcześniej:
inag 12:23, 12 lip 2014

beta napisał(a)

witaj Ilonko...nie wiem czy pytanko jeszcze aktualne, ale może rząd czerwonych berberysów?...fajnie by ożywiły ten zakątek...a psiunie słodkie...mój też żadnego zdjęcia nie da zrobić...lece dalej oglądać

Cześć!
Oczywiście, że aktualne!
O berberysach również myślałam jeszcze wiosną ze względu na piękny kolor, ale chyba wolałabym coś co zakryje większą część tego cudu budowlanego i będzie zimozielone. Niestety nie ma tam za wiele miejsca. Myślałam o rzędzie cisów kolumnowych a teraz intensywnie myślę o posadzeniu przy ścianie bluszczu. Na razie widzę same zalety: Pnie się po ścianie, więc nie zajmuje miejsca, zimozielony, Z czasem mam nadzieję zająłby całą powierzchnię...
Psiaki rzeczywiście kochane ale jak nie kopią w trawniku dziur głębokości metra Zaraz wpraszam się do Ciebie
Dzięki za pomysł. Udanego dnia!!!!!!
inag 12:28, 12 lip 2014

beta napisał(a)
Ilonko cudny masz ogród...ten łuk-pergola robi niesamowite wrażenie...to Twój znak rozpoznawczy...czekam na więcej fot

"Cudny" to zdecydowanie za mocno powiedziane... Cudny jest np. ogród Any. Bajeczny wg mnie..
I naprawdę dużo pracy przede mną jeszcze by móc wstawiać więcej zdjęć zakątków z których mogę być dumna...
Serdeczne pozdrowienia!
inag 12:34, 12 lip 2014

agata19762 napisał(a)
plissssss dodaj jeszcze fotki...tak mi się tu podoba

Dziewczyny, BARDZO, BARDZO Wam dziękuję za miłe słowa ale uwierzcie mi, że zdjęcia są złudne i wszystko wygląda nich lepiej niż jest w rzeczywistości niestety... Mam nadzieję jednak, że za rok, dwa będą mogła już pokazywać o wiele więcej i się tego nie wstydzić Naprawdę to nie jest fałszwya skromność a szczera prawda.. Przy Waszych ogrodach czuję się trochę onieśmielona, bo daleko mojemu do nich, oj, daleko...
agata19762 21:50, 13 lip 2014

inag napisał(a)

Dziewczyny, BARDZO, BARDZO Wam dziękuję za miłe słowa ale uwierzcie mi, że zdjęcia są złudne i wszystko wygląda nich lepiej niż jest w rzeczywistości niestety... Mam nadzieję jednak, że za rok, dwa będą mogła już pokazywać o wiele więcej i się tego nie wstydzić Naprawdę to nie jest fałszwya skromność a szczera prawda.. Przy Waszych ogrodach czuję się trochę onieśmielona, bo daleko mojemu do nich, oj, daleko...

Kochana nie bądź taka skromna
ja w miarę byłam zadowolona ze swoich poczynań,
a teraz mnie wszystko wkurza i to strasznie i wszystko chcę zmieniać
inag 21:53, 13 lip 2014

Mamy chyba jakieś genetyczne podobieństwo
agata19762 22:02, 13 lip 2014

inag napisał(a)
Mamy chyba jakieś genetyczne podobieństwo

na to wygląda

ale to fajna sprawa, wiedzieć, że żyje gdzieś KTOŚ nie wiadomo gdzie,
a myśli i czuje i lubi to co ja
Sabina76 22:23, 13 lip 2014

Piękny ogród. Niesamowite donice i ciekawy sposób na zrobienie obrzeża tarasu. Będę zaglądać. Pozdrawiam.
inag 10:09, 14 lip 2014

Sabina76 napisał(a)
Piękny ogród. Niesamowite donice i ciekawy sposób na zrobienie obrzeża tarasu. Będę zaglądać. Pozdrawiam.

Dziękuję
Miłego dnia!