Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

amelia_b 23:11, 04 kwi 2016

Ściana z tuji fajna sprawa,na nawozach się nie znam,em w sobotę coś na trawnik sypała,ale nawet nie wiem co
inag 23:33, 04 kwi 2016

iwka napisał(a)
ładna taka ściana, a powiedz od kiedy zacząć ciąć najlepiej, moje dopiero drugi rok posadzone, jeszcze trochę potrwa zanim sie połączą

Ja swoje zaczęłam ciąć w taki sposób od razu jak tylko się połączyły. M na mnie krzyczał na początku teraz stwierdził sam, że bardzo mu się to podoba
inag 23:34, 04 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
nie wiedziałam, ze kiedys powiem to o tujach - piekne

Z Twoich ust Asia to prawdziwy komplement
Dziękuję w imieniu tujek
inag 23:37, 04 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
piękna ta szmaragdowa ściana, ja sobie jeszcze trochę poczekam na taki efekt.

Dziś kupiłam siarczan potasu, na miejscu nigdzie nie mogłam dostać, więc trzeba było zamówić w necie, drogi pierońsko... na szczęście poczytałam o rozpuszczalnych i nierozpuszalnych i zamówiłam krystaliczny, co by nie było problemu.

Szmaragdy szybko rosną. Wystarczy im tylko trochę wilgoci. Myślę, że możesz się zaskoczyć tempem ich wzrostu.
Ja u siebie na miejscu nie szukałam tych siarczanów po tym jak nawet zwykłego żelaza florovitu nigdzie nie było. Od razu zamówiłam przez int.
inag 23:41, 04 kwi 2016

kitek81 napisał(a)
zawrotu głowy można dostać z tymi nawozami! ja kupiłam nawóz yaramila, wypróbowałam w zeszłym roku i byłam bardzo zadowolona, więc zabieg na wiosnę powtarzam nie znam ph swojej gleby-pewnie to błąd!

Yaramila też mnie kusiła ale zostałam przy swoim sprawdzonym.
Ja dopiero teraz zbadałam ph i okazało się, że nie do końca dobrze postępowałam z tym trawnikiem. Zobaczymy jakie będą wyniki zmiany pielęgnacji..
inag 23:41, 04 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Odpisałam u mnie

Dzięki
Alisonek 23:43, 04 kwi 2016

rurki na ścianie, ściana z tuj ale tu się dzieje. jesteś niesamowicie genialna!!!!
inag 23:46, 04 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Lubię takie strzyzone żywopłoty thujowe. I nie wiem dlaczego w Poslce sie je tak rzadko tnie. U mnie na osiedlu br... Brzydkie wybujałe , mam ochote latac z niżycami akumulatorowymi

Ja też. Niby szmaragdów nie trzeba ciąć ale dla mnie tylko takie są efektowne. Bardzo mnie denerwują jak rosną w te "falbanki". Od razu po posadzeniu wiedziałam, że tak właśnie będę je cięła. Moi rodzice mają żywopłot z brabantów. Kiedyś nie cięty był koszmarny. Teraz tata tnie go z każdej strony i wygląda ja żyleta.
Już Cię widzę biegającą po tym osiedlu
inag 23:54, 04 kwi 2016

malkul napisał(a)

WOW!!! przepięknie
czym tniesz? i jak?

A wiesz, że przed chwilą buszowałam u Ciebie? (Z nawadniania będziesz super zadowolona. Za rok stwierdzisz, że nie wyobrażasz sobie go nie mieć)
Dzięki Tnę go dwa razy w roku i dlatego to tylko taka kosmetyka już teraz. Używam elektrycznych nożyc do żywopłotu (tych 60 cm). Naprawde szybko to idzie. Na razie tylko boki. Góry nie ruszam, bo chcę żeby najpierw dorósł do pożądanej wysokości.
inag 23:59, 04 kwi 2016

ren133 napisał(a)
Widzę u Ciebie wyższa szkoła jazdy - pionowe cięcie smaragdów bomba

Wyższa szkoła jazdy? - Renia, tu nie ma żadnej filozofii: bierzesz długie elektryczne nożyce i jedziesz raz, dwa i po robocie. Naprawde prostszej roboty w ogrodzie nie ma