Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

iwonaal 11:23, 17 mar 2014

Alisonek napisał(a)
A skorznerę już kupiłeś? ja mam 2 paczuszki
Jarmuż jest mega zdrowy i w smaku podobny do szpinaku
Ja jeszcze myślę o szczawiu, ale on dopiero na 2 rok będzie miał liście dobre na zupkę, nie wiem czy będę tyle czekać, czy będzie spacer po rowach i zupa od razu

Edit: od wtorku czas na wszystkie prace pielegnacyjne w ogrodzie więc korzystaj z wolnego poniedziałku

A ja szczaw siałam w ubiegły roku i miałam, nawet wydawałam. Jak chcesz, to u mnie jest.
Tusiala 11:48, 17 mar 2014

Przepiękna Sarenka w domu rodzinnym też zawsze miałam swojego cielaczka
Alisonek 22:01, 17 mar 2014

iwonaal napisał(a)

A ja szczaw siałam w ubiegły roku i miałam, nawet wydawałam. Jak chcesz, to u mnie jest.

O jak fajnie, to ja poproszę
może po rowach nie będę musiała latać i szukać
Alisonek 22:01, 17 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Przepiękna Sarenka w domu rodzinnym też zawsze miałam swojego cielaczka

:* dziękuję
elzbieta_g 22:02, 17 mar 2014

jak twoja koeba? ja przepikowałam do pojedyńczych doniczek i wyniosłam na poddasze do pokoju coby spowolnić wzrost bo idzie jak szalona
Alisonek 22:04, 17 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Skorzonera jeszcze nie zakupiłem ale wiem gdzie mogę dostać bo już miałem w łapce a nawet w koszyku i niestety nie wziąłem Muszę więcej poczytać o uprawie to zakupię Nie cieszy się braniem wśród klientów na stojaku z nasionami pewnie dlatego że mało znany ten czarny korzeń

U mnie z tymi pracami ogrodowymi od wtorku to będzie ciężko bo tak pada że w ogrodzie mam powódź i potrzeba będzie paru dni żeby to wszystko obeschło
Idę już spać bo rano trzeba będzie wstać do pracy Kolorowych koszmarków

Musisz mieć głęboka skopaną grządkę, a najlepiej podwyższone coś w stylu jak ziemniaki. bo jak to pójdzie w ziemię to potem problem t wykopać my najpierw robiliśmy podkop a potem udało się wyciągnąć
Bo ludzie tego nie znają, bo w warzywniaku tego nie znajdziesz
U mnie tez grząsko, ale przynajmniej będzie łatwiej kopać rów pod graby
Miłych snów
Alisonek 22:07, 17 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)
jak twoja koeba? ja przepikowałam do pojedyńczych doniczek i wyniosłam na poddasze do pokoju coby spowolnić wzrost bo idzie jak szalona

Elu kobea to jakaś wariatka
codziennie na nią patrzę i codziennie chcę ją przeadzić i mi czasu brakuje też ją wyniosłam do zimniejszego pokoju, i nawet powstałych z martwych te nasionka coś już spisałam na straty, tylko mają kapelusze na głowie, bo skorupka od nasionka się im przykleiła
Alisonek 22:08, 17 mar 2014

zabaewa napisał(a)
Jakie wolne od ogrodu ? Żarty ja dzisiaj kopałam wzdłuż płotu - między deszczem a... deszczem rozmięknięte to i łatwiej mi było. Wyrwałam trochę mozgi , bo mi w szkodę wlazła, przelałam deszczówkę do innych pojemników - na czas suszy i wyjęłam z pojemnika na deszczówkę dwie nornice z ich ostatniej w życiu kąpieli. Będę musiała ten zbiornik czymś przykryć...

Alu - kocimiętka ruszyła jak tylko przestanie padać przystąpię do dzielenia

Nornica to szkodnik, masz na swojej posiadłości 2 mniej
Ja z kopaniem poczekam na pogodę
Zresztą i tak jeden kopacz od warzywnika mi sie wystarszył (tego co Iwona widziała) i musiała sobie innego poszukać ;D
dziel ile tylko się da
buziaki Ewcia
Alisonek 22:10, 17 mar 2014

MonikaH napisał(a)
to deszczyk wyprosiłaś , u nas kropiło w sobotę, w nocy i wczoraj padało praktyczne cały dzień, raz mocniej raz lżej, podlało się fajnie, ciepełko ma być, wszystko ruszy że hej

cudna "Sarenka"

Dzisiaj pada praktycznie non stop
ojj ruszą chwasty, że rady sobie nie damy z nimi
Widziałas że w Śwątnikach byłaś, czy to sa te koło Gniezna, na trasie do Mieleszyna?
dziękuję w imieniu Sarenki
Gardener27 22:33, 17 mar 2014

Alisonek napisał(a)

Musisz mieć głęboka skopaną grządkę, a najlepiej podwyższone coś w stylu jak ziemniaki. bo jak to pójdzie w ziemię to potem problem t wykopać my najpierw robiliśmy podkop a potem udało się wyciągnąć
Bo ludzie tego nie znają, bo w warzywniaku tego nie znajdziesz
U mnie tez grząsko, ale przynajmniej będzie łatwiej kopać rów pod graby
Miłych snów

Będę na wiosnę sadził ziemniaczki to mógłbym na takiej ślepej grządce posiać czarny korzeń i zobaczymy co z tego będzie

U mnie tak strasznie pada że ręce opadają Idę spać bo znowu wołami mnie będą ściągać rano z łóżka