Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Gardener27 11:57, 04 maj 2014

Wgryzłem się w Twój plan

Widzę że pomysł z wiązami i cisami się przyjął Alu ja bym tych rh nie przestawiał Będzie to dobrze wyglądać Na ścianie z zimozielonych wojtków będą różowe kwiaty w maju Tylko jak one przekwitną będzie tam nijako Trzeba będzie za rh posadzić rząd traw Polecam Miscantusa Morning Light o zielonych liściach z białą obwódką Nada to dynamizmu temu zakątkowi Albo można by tak posadzić te trzmieliny na pniu Będą górować nad rh Przed całą kompozycja posadziłbym jakieś byliny które będą kwitnąć cału rok np. szałwię omszoną
Alisonek 21:57, 04 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
Wgryzłem się w Twój plan

Widzę że pomysł z wiązami i cisami się przyjął Alu ja bym tych rh nie przestawiał Będzie to dobrze wyglądać Na ścianie z zimozielonych wojtków będą różowe kwiaty w maju Tylko jak one przekwitną będzie tam nijako Trzeba będzie za rh posadzić rząd traw Polecam Miscantusa Morning Light o zielonych liściach z białą obwódką Nada to dynamizmu temu zakątkowi Albo można by tak posadzić te trzmieliny na pniu Będą górować nad rh Przed całą kompozycja posadziłbym jakieś byliny które będą kwitnąć cału rok np. szałwię omszoną

Dzięki miskanty zaznaczyłam takimi zielonymi gwiazdkami może słabo je widać
a trzmieliny nie zostaną zasłoniete przez rh jak te się rozrosną???
pod nóżki rh pasowałyby jeszcze wrzoścce bo te same warunki glebowe mają
Nikita 22:48, 04 maj 2014

Puk, puk zaglądam co słychać
Widzę, że ogrodowo spędziłaś majowy weekend....ja też się narobiłam, moje plecy i kręgosłup chyba mi długo nie wybaczą...
Buziaki przesyłam
Alisonek 23:13, 04 maj 2014

Nikita napisał(a)
Puk, puk zaglądam co słychać
Widzę, że ogrodowo spędziłaś majowy weekend....ja też się narobiłam, moje plecy i kręgosłup chyba mi długo nie wybaczą...
Buziaki przesyłam

Głównie pracowalismy przed majówką no i 1 maja a potem zimno, deszcz więc laba była
a co sądzisz o moich wizjach?
Gardener27 03:37, 05 maj 2014

Alisonek napisał(a)

Dzięki miskanty zaznaczyłam takimi zielonymi gwiazdkami może słabo je widać
a trzmieliny nie zostaną zasłoniete przez rh jak te się rozrosną???
pod nóżki rh pasowałyby jeszcze wrzoścce bo te same warunki glebowe mają

Zauważyłem że są tam gwiazdki oznaczające trawy ale są jakoś chaotycznie rozmieszczone a pasowało by je umieścić w rzędzie za rh
Trzmielina by też tam dobrze pasowała bo rh rosną bardzo powoli i te krzaczki które zakupiłaś nie przysłonią ich nawet za 10 lat Prędzej ta trzmielina Ci padnie czego nie życzę ale to bardzo kapryśne rośliny Pomysł z wrzosami bardzo mi się podoba
Alisonek 22:20, 05 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Zauważyłem że są tam gwiazdki oznaczające trawy ale są jakoś chaotycznie rozmieszczone a pasowało by je umieścić w rzędzie za rh
Trzmielina by też tam dobrze pasowała bo rh rosną bardzo powoli i te krzaczki które zakupiłaś nie przysłonią ich nawet za 10 lat Prędzej ta trzmielina Ci padnie czego nie życzę ale to bardzo kapryśne rośliny Pomysł z wrzosami bardzo mi się podoba

Przemku a co Ty robisz o 3.37 w nocy na forum???? aż tak się wkręciłeś w mój i resztę wątków? wariat z Ciebie (bez urazy oczywiście)
a co do chaotycznego rozmieszczenia, bo nie myślałam żeby trawy tak ładnie rządkować, tylko dałabym t tu, t tam po kępce dobrze mieć kogoś mądrego co podpowie
wczoraj wynotowałam sobie jeszcze wrzośćce krwiste np Golden Starlet, Schneekuppe albo March Seeding.
Jutro odbieram zamówione trzmieliny i będę przymierzać
bleebla 23:17, 05 maj 2014

Twój ogródek pięknieje w oczach.
Tak sobie myśle, że to maliny to może przymroziło?
Alisonek 23:20, 05 maj 2014

Agus rok temu też tak miałam i tez sie wtedy malinom i wierzbie dostało, nie wiem co to może być. Teraz trochę odchorują ale potem się wezmą do owocowania
Masz może jakies pomysły co do moich wymysłów w ogrodzie?? każdy pomysł się liczy
bleebla 23:36, 05 maj 2014

Przestudiuję dokładnie jutro. Jak się jakiś pomysł nasunie to chętnie pomogę
Alisonek 23:43, 05 maj 2014

bleebla napisał(a)
Przestudiuję dokładnie jutro. Jak się jakiś pomysł nasunie to chętnie pomogę

ok dziękuję dobranoc