Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 22:00, 12 maj 2014

Juzia_G napisał(a)

Byłam już u Ciebie...dawno temu
Kibicuję!!!

Chyba nowy awatar mnie zmylił, dlatego
Melduję że rh podlane chemią na opuchlaki i inne gryząco-ssące robale. oby efekt był, bo ślicznie kwitną Po każdym kolorku dla Ciebie za kibicowanie

Alisonek 22:02, 12 maj 2014

inag napisał(a)
Jejku! Jeden dzien mnie nie bylo i tyle stron do nadrobienia!!!! Strach pomyslec co by bylo gdybym tydzien intetnetu nie miala!!!???
A doniczki z kwiatkami super sa!!milego dnia!

A mnie teraz ponad 3 dni nie było, to jest dopiero ból u każdego po 100 postów do przeczytania żeby nie wypaść z wątku...nocka przede mną. Ahaaa kupiłam donice, cudne są i spoko sprzedawca bo szybko przyjechały buzia i dzięki za namiar
Alisonek 22:03, 12 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Nie nadążam.

ja też
Alisonek 22:07, 12 maj 2014

Gardener27 napisał(a)
Ala nikt tak nie fotografuje obcych jak Ty Bleeee ... !!!!!

Zastawiam się ile razy jeszcze poprzestawiasz doniczki z roślinami bo za każdym razem jak u Ciebie jestem są w innym miejscu Kombinuj Pozdrawiam

Z myślą o Tobie szukałam nowych okazów i miałam aparat w pogotowiu na wypadek ataku obcych
tym razem skolopendra (ja tak je nazywam )

i kawałek warzywnika

Doniczki z roślinami znowu są inaczej kombinuję jak koń
Alisonek 22:10, 12 maj 2014

zabaewa napisał(a)
Dziewczyny - wróciłam z tygodniowego wypadu do Dalmacji i nie nadążam z czytaniem. Ogród mi zarósł, pogoda nie sprzyja dłubaniu w ziemi ani koszeniu, praca w pracy zalega odłogiem, straty po mrozie też mnie dobiły. A ja z Chorwacji zamiast pierdół w walizkach przywiozłam chwasty dosłownie. Pazurami wyrywaliśmy dzikie szałwie i inne skalne cuda rosnące przy drogach i na wałach wzdłóż auostrad i dziką lawendę i dzikke żagwiny ... ciekawe czy coś mi w naszym klimacie przeżyje. Dzisiaj wsadzałam w ogrodzie. Pół walizki tego przytargaliśmy - aż dziw że mi tego bagażu na lotnisku nie zhalowali

Ewuś a ja myślalam że się obraziłaś, że wisteria jeszcze nie powiązana, ale eMek uparty, chce ja po swojemu prowadzić i wierzy w moc swojej konstrukcji. i jak On to mówi Sztil jest zawsze przygotowany do pracy
Musze koniecznie zajrzeć do Ciebie i nacieszyc oko zdobyczami z dalekiej podróży a u nas przyziemnie i dzisiaj jadłam swoja rzodkiewkę i rukolę miodzio
buziaki Ewuś :*
Alisonek 22:11, 12 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Ależ kolorowo-kwiatowo
Byłam nieczasowa ale już widziałam co tam poczynasz

Teraz ja jestem nieczasowa i nadrabiam gdzie się da i u kogo sie da ale wszędzie mnóstwo wpisów bo i mnóstwo zdjęc wszędzie ojj dzieje się u każdego
Pozdrawiam
inag 22:12, 12 maj 2014

Alisonek napisał(a)

A mnie teraz ponad 3 dni nie było, to jest dopiero ból u każdego po 100 postów do przeczytania żeby nie wypaść z wątku...nocka przede mną. Ahaaa kupiłam donice, cudne są i spoko sprzedawca bo szybko przyjechały buzia i dzięki za namiar

No to fakt - sprzedawca bardzo kontaktowy i słowny.. Czekam na zdjęcia, bo ciekawa jestem które wybrałaś)))
Alisonek 22:21, 12 maj 2014

Jak to przed gośćmi bywa-chata na błysk, jedzenia full i dom dookoła musi być piękny i dzięki takiej okazji poczyniłam malutkie zakupy
przed Wami moje 3 doniczuszki (105 w kapeluszu ) i nowe iglaczki

Kosodrzewina ma być przeciwieństwem moich równiutkich sosnowych kulek na nogach bliżej domu

Jak szalec to szaleć donic jest więcej, tylko roślin brakuje będę Wam dozować doznania
Ivvvona 22:22, 12 maj 2014

Wow, piękne donice
Alisonek 22:29, 12 maj 2014

Trochę zbliżeń igiełkowych i pyłkowych