ja też muszę wybrać się na zakupy pelasiowe
choć w koszach jeszcze mam bratki
czy słyszałaś o szkółce w Gnieźnie przy moście
znajoma kupiła piękne hortensje ogrodowe ogromniaste tam za 20 zł
jest ona gdzieś koło mostu
Asiu tylko musimy pamiętam o wymiarach, nie wiem czy szmaragdy tam się zmieszczą po prostu
wrzucam pamiątkowy pierwszy plan z wymiarami
tam w samym narożniku jest tylko 90 cm, to jak wsadzę brzozę yungi to obok niej nie zmieszczę nic więcej bo jedno mi wejdzie w drugie
Bluszcz zawsze może iśc znowu po murze domu, po prostu trzeba będzie go pilnować
Jak patrzę na ten plan co było kiedyś, a jak jest teraz to masakraaaa tle się zmieniło
buziaki Asiu, dawaj jeszcze pomysły
Patrz Kasiu jak Błażko mocno myśli i jak się modli, tak go męczę
Sama wiesz jak ciężko coś ostatecznie wsadzić, my dzisiaj wykopywaliśmy rosliny ze starych rabat, tylko rh zostały, bo strach je ruszać, tym bardziej że jeden zaczyna kwitnąć
Mówisz że mamy robić drugą pergolę...hmm ale ta chyba z różami by musiała być
Skrzyneczki ładnie obsadzone, ja obiecałam córce posadzić coś na balkon więc podpatruję u innych. Już mnie korci żeby jednoroczne posadzić, mam nadzieję, że mrozu juz nie będzie. Pozdrawiam
Ja miałam listę i o dziwo większość roślin była, więc albo panie z targu czytają Ogrodowisko, albo mają nosa do roslin czekam na fotorelację z jutrzejszych zakupów
Masz na myśli szkółkę na Polnej przy wiadukcie???u Pełczyńskich? to ja kupowałam tam swoje hortensje na Wielkanoc. Faktycznie roslin opór, nie miałam czasu na dłuższa wizytę ale dużoooo tam znajdziesz. Trzeba tylko uważać jak pakuja towar bo jak włoża w kartoniki swoje to za każdy kasują 2,5 zł i tylko do rachunku doliczy (tak słyszałam od znajomej, która brała pelargonie wiszące).
Kiedy byś chciała przyjechać????