Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

AlKa 21:40, 07 maj 2014

Ah te kwiatki tak kuszą, ja jutro jadę na targ raniutko i zrobiłam w głowie listę roślin do skrzynek... Ciekawe czy sie uda nie przesadzić z zakupami
iwonadm 21:46, 07 maj 2014

ja też muszę wybrać się na zakupy pelasiowe
choć w koszach jeszcze mam bratki
czy słyszałaś o szkółce w Gnieźnie przy moście
znajoma kupiła piękne hortensje ogrodowe ogromniaste tam za 20 zł
jest ona gdzieś koło mostu
Alisonek 22:33, 07 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Ala, super zakupu. A który sklep ogołociłaś?

Iwonko to były dwie pani z naszego targu bardzo polecam bo wybór spory
Alisonek 22:43, 07 maj 2014

wietrzyk napisał(a)

Dziewczyny, a może tak stworzyć stałe zielone tło (smaragdy?) przed murem, potem przerwa na furtkę, potem pociągnąć tło dalej do bramy. Dopiero na tym tym tle tworzyć rabatę po lewej stronie furtki. Dalej do bramy już tylko tło + ew trawki. Taka rabata z tłem będzie fajna cały rok, przesłoni mur na stałe. Miejsca chyba jest dość? Chyba, że można po murze bluszcz puścić, zawsze to lepiej patrzyć na zielone.
Z czasem można też przy furtce taką drewnianą pergolę zrobić, przejście fajne by powstało, obsadzić kwitnącym...
Tak ino se myślę...

Asiu tylko musimy pamiętam o wymiarach, nie wiem czy szmaragdy tam się zmieszczą po prostu
wrzucam pamiątkowy pierwszy plan z wymiarami

tam w samym narożniku jest tylko 90 cm, to jak wsadzę brzozę yungi to obok niej nie zmieszczę nic więcej bo jedno mi wejdzie w drugie
Bluszcz zawsze może iśc znowu po murze domu, po prostu trzeba będzie go pilnować
Jak patrzę na ten plan co było kiedyś, a jak jest teraz to masakraaaa tle się zmieniło
buziaki Asiu, dawaj jeszcze pomysły
Alisonek 22:47, 07 maj 2014

Kasik napisał(a)
Skrzyneczki obsadzone pięknie, warzywniaczek zapowiada smaczne zbiory, plany nasadzeń. No szalejesz Pani.
Trudne wybory przed Tobą, bo zaplanować coś docelowo to sztuka. Ale jak już klepniesz pomysł i zrealizujesz to radość będzie większa.

Zawsze jak jest trudno na początku to potem radość jest niewspółmiernie większa.
Asi pomysł z tym tłem zielonym uważam, ze jest super i ta pergola obsadzona - dopełniłaby efekt tej ściany.

Buziak

Patrz Kasiu jak Błażko mocno myśli i jak się modli, tak go męczę

Sama wiesz jak ciężko coś ostatecznie wsadzić, my dzisiaj wykopywaliśmy rosliny ze starych rabat, tylko rh zostały, bo strach je ruszać, tym bardziej że jeden zaczyna kwitnąć

Mówisz że mamy robić drugą pergolę...hmm ale ta chyba z różami by musiała być
Alisonek 22:47, 07 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ja też dziś pojechałam po pory i selera.. a wróciłam... z wiadomo czym A nie mam gdzie posadzić.... ale.....

Wlecę zobaczyć co tam kupiłaś zamiast rozsad warzywek
Ivvvona 22:48, 07 maj 2014

Skrzyneczki ładnie obsadzone, ja obiecałam córce posadzić coś na balkon więc podpatruję u innych. Już mnie korci żeby jednoroczne posadzić, mam nadzieję, że mrozu juz nie będzie. Pozdrawiam
Alisonek 22:49, 07 maj 2014

AlKa napisał(a)
Ah te kwiatki tak kuszą, ja jutro jadę na targ raniutko i zrobiłam w głowie listę roślin do skrzynek... Ciekawe czy sie uda nie przesadzić z zakupami

Ja miałam listę i o dziwo większość roślin była, więc albo panie z targu czytają Ogrodowisko, albo mają nosa do roslin czekam na fotorelację z jutrzejszych zakupów
Alisonek 22:52, 07 maj 2014

iwonadm napisał(a)
ja też muszę wybrać się na zakupy pelasiowe
choć w koszach jeszcze mam bratki
czy słyszałaś o szkółce w Gnieźnie przy moście
znajoma kupiła piękne hortensje ogrodowe ogromniaste tam za 20 zł
jest ona gdzieś koło mostu

Masz na myśli szkółkę na Polnej przy wiadukcie???u Pełczyńskich? to ja kupowałam tam swoje hortensje na Wielkanoc. Faktycznie roslin opór, nie miałam czasu na dłuższa wizytę ale dużoooo tam znajdziesz. Trzeba tylko uważać jak pakuja towar bo jak włoża w kartoniki swoje to za każdy kasują 2,5 zł i tylko do rachunku doliczy (tak słyszałam od znajomej, która brała pelargonie wiszące).
Kiedy byś chciała przyjechać????
bleebla 22:52, 07 maj 2014

Alu czytam cały czas tylko pomysłów jakoś brak...