Zielona wróżko :* latem tam gdzie podpisałam biegają kurki bo ja na wsi mieszkam
a ogrodzenie jest też z dawnych czasów, bo jak opowiadał mi M. kiedyś tam była tylko trawa i czasem kurki biegały też po tej części co ją teraz próbujemy stworzyć
Ogólnie siatka może być rozebrana, tyle że 3 słupki wyższe będą musiały zostać bo na nich są linki od prania. I dlatego kombinowałam z tym żywopłotem bukowo/grabowym .
Ala... zamiast lawendy - jeśli zdecydujesz się na fiolet - możesz posadzić kocimiętkę. Ale równie dobrze i bardzo po ogrodowiskowemu będzie tam pięknie wyglądała żurawka
A jeśli chodzi o lawendę to jeszcze coś Ci pokażę... Mam u siebie lawendę w klombie przed domem. Połowa klombu jest przez większość dnia w kompletnym cieniu. Teoretycznie lawenda nie ma tam szans, a wygląda tak:
Dzisiaj mnie wróżka odwiedziła i mi taką milutką niespodziankę zrobiła
Na to ostatnie mąż się ucieszy najbardziej dobrze że od czasu zarejestrowania się na forum uświadamiam go że będzie nas czekało intensywne przerabianie ogrodu mam nadzieję że jest świadomy
Linki na pranie mam u siebie również i póki co nie zrezygnuję, bo niestety jestem z tych, co lubią mieć pranie pachnące powietrzem i wyprasowane wiatrem. Nie są efektowna, ale nie zamierzam chować ich daleko od domu, bo biegać mi się na koniec działki nie chce U Ciebie to są te trzy pierwsze słupki? Bo próbuje złapać, co jest nieruszalne
Piękna jest!!!
W Ogrodowiskowych żurawkach się zakochałam, i mam nadzieję że w naszych sklepach ogrodniczych ją znajdę, bo w zeszłym roku nic takiego nie widziałam
Kocimiętka też się dobrze prezentuje.
Ojjj trudny orzech do zgryzienia
Alu na szybko tylko wpadłam i napiszę tylko tyle że dawniej moje pranie wisiało tak jak twoje na słupkach potem tato zrobił mi na jednej nodze obrotwe, rewelka i o wiele więcej ciuchów weszlo twoj M by ci zrobił bo na wsi pełno rupieci może znajdę fotkę jak nie to jutro
Ela ja wiem jak te obrotowe wyglądają , tylko gdzie ja to postawię???
Ja jeszcze mam kupę linek na balkonie, także to nie jedyne miejsce na pranie, a i tak czasem miejsca brak :/