Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

WilczaGora 17:40, 31 sty 2014

ale tu się dzieje
Marta poszalała na maxa...macie o czym myśleć i na co kaskę zbierać
Alisonek 17:46, 31 sty 2014

Zielona napisał(a)
Ala... wytłumacz mi proszę, w jakim celu ogród jest podzielony płotem? Czy to jest konieczne z konkretnych względów?

Zielona wróżko :* latem tam gdzie podpisałam biegają kurki bo ja na wsi mieszkam

a ogrodzenie jest też z dawnych czasów, bo jak opowiadał mi M. kiedyś tam była tylko trawa i czasem kurki biegały też po tej części co ją teraz próbujemy stworzyć
Ogólnie siatka może być rozebrana, tyle że 3 słupki wyższe będą musiały zostać bo na nich są linki od prania. I dlatego kombinowałam z tym żywopłotem bukowo/grabowym .
Zielona 17:47, 31 sty 2014

Ala... zamiast lawendy - jeśli zdecydujesz się na fiolet - możesz posadzić kocimiętkę. Ale równie dobrze i bardzo po ogrodowiskowemu będzie tam pięknie wyglądała żurawka

A jeśli chodzi o lawendę to jeszcze coś Ci pokażę... Mam u siebie lawendę w klombie przed domem. Połowa klombu jest przez większość dnia w kompletnym cieniu. Teoretycznie lawenda nie ma tam szans, a wygląda tak:
Alisonek 17:48, 31 sty 2014

WilczaGora napisał(a)
ale tu się dzieje
Marta poszalała na maxa...macie o czym myśleć i na co kaskę zbierać

Dzisiaj mnie wróżka odwiedziła i mi taką milutką niespodziankę zrobiła
Na to ostatnie mąż się ucieszy najbardziej dobrze że od czasu zarejestrowania się na forum uświadamiam go że będzie nas czekało intensywne przerabianie ogrodu mam nadzieję że jest świadomy
Zielona 17:51, 31 sty 2014

Linki na pranie mam u siebie również i póki co nie zrezygnuję, bo niestety jestem z tych, co lubią mieć pranie pachnące powietrzem i wyprasowane wiatrem. Nie są efektowna, ale nie zamierzam chować ich daleko od domu, bo biegać mi się na koniec działki nie chce U Ciebie to są te trzy pierwsze słupki? Bo próbuje złapać, co jest nieruszalne
Alisonek 17:52, 31 sty 2014

Zielona napisał(a)
Ala... zamiast lawendy - jeśli zdecydujesz się na fiolet - możesz posadzić kocimiętkę. Ale równie dobrze i bardzo po ogrodowiskowemu będzie tam pięknie wyglądała żurawka

A jeśli chodzi o lawendę to jeszcze coś Ci pokażę... Mam u siebie lawendę w klombie przed domem. Połowa klombu jest przez większość dnia w kompletnym cieniu. Teoretycznie lawenda nie ma tam szans, a wygląda tak:

Piękna jest!!!
W Ogrodowiskowych żurawkach się zakochałam, i mam nadzieję że w naszych sklepach ogrodniczych ją znajdę, bo w zeszłym roku nic takiego nie widziałam
Kocimiętka też się dobrze prezentuje.
Ojjj trudny orzech do zgryzienia
Alisonek 17:53, 31 sty 2014

Zielona napisał(a)
Linki na pranie mam u siebie również i póki co nie zrezygnuję, bo niestety jestem z tych, co lubią mieć pranie pachnące powietrzem i wyprasowane wiatrem. Nie są efektowna, ale nie zamierzam chować ich daleko od domu, bo biegać mi się na koniec działki nie chce U Ciebie to są te trzy pierwsze słupki? Bo próbuje złapać, co jest nieruszalne

Daj mi chwilkę to ci podpisze wszystko
A u nas prania jest mnóstwo i nie ma mozliwości innego miejsca na nie
Alisonek 18:00, 31 sty 2014

zdjęcie za dnia i z wyjścia z domu (to jest takie gospodarcze wyjście)
elzbieta_g 18:07, 31 sty 2014

Alu na szybko tylko wpadłam i napiszę tylko tyle że dawniej moje pranie wisiało tak jak twoje na słupkach potem tato zrobił mi na jednej nodze obrotwe, rewelka i o wiele więcej ciuchów weszlo twoj M by ci zrobił bo na wsi pełno rupieci może znajdę fotkę jak nie to jutro
Alisonek 18:10, 31 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)
Alu na szybko tylko wpadłam i napiszę tylko tyle że dawniej moje pranie wisiało tak jak twoje na słupkach potem tato zrobił mi na jednej nodze obrotwe, rewelka i o wiele więcej ciuchów weszlo twoj M by ci zrobił bo na wsi pełno rupieci może znajdę fotkę jak nie to jutro

Ela ja wiem jak te obrotowe wyglądają , tylko gdzie ja to postawię???
Ja jeszcze mam kupę linek na balkonie, także to nie jedyne miejsce na pranie, a i tak czasem miejsca brak :/