Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Zielona 17:03, 31 sty 2014

Ala - pamiętaj, że to NIE JEST ŻADEN PROJEKT!!! Jeśli będziesz chciała, żebym zwizualizowała Tobie coś konkretnego - daj znać. Jedyne, co jest moja konkretną propozycją, to drzewa przy bramie wjazdowej. Ja bym tam widziała coś, co będzie wystawało koroną ponad mur. Po pierwsze dlatego, że to miejsce oddalone od wnętrza ogrodu, więc małe rośliny tam znikną. Po drugie dlatego, że będzie ciekawie wyglądało z ulicy... Nie muszę to być catalpy! Sama najlepiej wiesz, co lubisz, więc pole do manewrów masz
Alisonek 17:04, 31 sty 2014

Zielona napisał(a)
Alisonku,
wkleiłam
catalpa nana
hotki
berberysy czerwone
funkie

Marto ja nie wiem co napisać, bo zwykłe dziękuje to chyba za mało Wczoraj miałam załamkę, a tu takie super pomysły mi wyrysowałaś, i to jeszcze ile!!! Jesteś niesamowita!!! Dziękuję bardzo bardzo mocno!!!!
Przyjmij chociaż tego małego tulipanka
Zielona 17:08, 31 sty 2014

Ala - nie wiem, czy cokolwiek Ci się z tego przyda. Może kompletnie nic nie przypadnie Ci do gustu. I absolutnie nie krępuj się mi o tym powiedzieć!!! Kiedy ktoś doradza mi w sprawie moich rabat, to jestem wdzięczna, ale potem wychodzę przed dom, drapię się po głowie i... najczęściej nadal nic nie wiem Tak więc - jeśli będę umiała - pomogę Tobie chętnie. A że miałaś załamkę... domyśliłam się bo czytam nie tylko ten wątek
bleebla 17:24, 31 sty 2014

Alu super projekty Na pewno się przyda. Masz już zamysł jakiś tylko pomyśl nad roślinkami

Ja mam pytanie jeszcze. Gdzie taki program można ściągnąć ?

Pozdrawiam
Alisonek 17:29, 31 sty 2014

Zielona napisał(a)
Ala - pamiętaj, że to NIE JEST ŻADEN PROJEKT!!! Jeśli będziesz chciała, żebym zwizualizowała Tobie coś konkretnego - daj znać. Jedyne, co jest moja konkretną propozycją, to drzewa przy bramie wjazdowej. Ja bym tam widziała coś, co będzie wystawało koroną ponad mur. Po pierwsze dlatego, że to miejsce oddalone od wnętrza ogrodu, więc małe rośliny tam znikną. Po drugie dlatego, że będzie ciekawie wyglądało z ulicy... Nie muszę to być catalpy! Sama najlepiej wiesz, co lubisz, więc pole do manewrów masz

Wiem Marto że to nie projekt, ale i tak przedstawia się super!
Mam juz nad czym myśleć, i nawet mąż stwierdził :"o żesz, to nasz ogród? "
Catalpy bardzo mi się podobają, i myślę że mogłyby być. Widziałam że Agnieszka chciała rzut z góry, nie wyślę w taką pogodę i o tej godz. męża na dach ale zrobiłam zdjęcie z okna z łazienki, widać sporo myślę
lewa strona, czyli ulica

prawa strona - orzech

Całość
Alisonek 17:32, 31 sty 2014

boguslaw_r_ napisał(a)
Byłem, naoglądałem podwiązkę też zauważyłem,
dokazuj tak dalej będzie pięknie. pozdrawki pozostawiam.

Bogusiu dziękuję za odwiedzinki Dzisiaj Marta ostro u mnie zadziałała, i jeszcze z jaki pozytywnym efektem
Zapraszam częściej Pozdrowionka
Alisonek 17:34, 31 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)
Ala zabiegana , nie zagląda a tu takie cudeńka powstają
Marta zdolna kobitka z ciebie

Wita Elu Franko nie chce współpracować i za nic w świecie nie chciał iść spać po południu, a jak przyjdzie 18 to będzie tak marudny że szok
Na razie podziwiam dzieła Marty bo się postarała Kochana wróżka
wieczorem będę myśleć na spokojnie, jak już dziecię uśnie
Buźkam
Alisonek 17:36, 31 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ło matko Ala wymięknie Alunia poznajesz ogród Buziolki.

Żebyś wiedziała, że szczęka o podłogę uderzyła
Zielona 17:36, 31 sty 2014

Ala... wytłumacz mi proszę, w jakim celu ogród jest podzielony płotem? Czy to jest konieczne z konkretnych względów?
Alisonek 17:38, 31 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Wpadłam Alicjo zobaczyć, co słychać, a widzę praca twórcza na całego i burza mózgów. Tylko dziewczyny, weźcie pod uwagę wymagania glebowo-wilgotnościowe roślin oraz ich wielkość i zapotrzebowanie na światło (mam na uwadze połączenie hortensji z lawendą na ten przykład: zupełnie różne wymagania mają). Pozdrawiam cieplutko

Tak tak Agnieszko, działamy wszyscy A dzisiaj Marta poszalała i dopiero wyszło coś taka wizualizacja to otwiera człowiekowi oczy
No lawendę będę chciała gdzieś wkomponować, dobrze że mi podpowiedziałaś że z hortkami ona nie może żyć cenna uwaga dla początkującej
Pozdrawiam