Myślisz, ze nie zauważa ściany? ) To prowadz ja wąsko dołem tak, by z każdej strony było 15 cm kratki i daj jej sie rozbujać w gorze. Ja zachorowałam na roze, po powrocie sadze jak nic, sa takie piękne!
A weź... zauważyć zauważą, ale ich jest trzech, wiecznie dochodzi do jakichś popychanek, jeden drugiego goni... ot taki normalny rozwój małych mężczyzn...
To moze jakiś powojnik albo wiciokrzew z winobluszczem? Będziesz miała ścianę cały rok i piękne wybarwienie. A hortkom w nogi daj moze lawendke? Biała tez fajna.
Może masz i rację, nie będę kombinować i dam winobluszcz, który na pewno się rozrośnie i będzie na tym słońcu się super wybarwiał. I w ogóle mam do niego mega sentyment
A teraz wczorajsze fotki z telefonu Z lewej zarys nowej rabaty.
Rabatka przy płocie. W oddali stoi "kosiarka" najmłodszego, który nią namiętnie kosi całymi dniami, udaje odpalenie silnika i dodaje do wszystkiego dźwięki. Byście go widziały - no dzieciak ciężko haruje
Muszę popracować nad kancikiem
Nawet jakbyś tylko wsadzila koper i czosnek to miałabyś pięknie z ta ściana lasu za płotem
Jakoś mi te kanciki u Ciebie nie do końca pasują, masz taki swojski kolorowy klimat i układanie go pod linijke mi sie nie widzi. Ale z kancikiem bedzie bardziej elegancki. Wiem, wiem.
Kurczę - a propos Młodego - czemu nie ma takich zabawek co rzeczywiście spelnialyby swoją role? Ja mam w domu odkurzacz, który tez mógłby choć trochę posprzątać - zawsze cos. A tak? Tylko mi dechy rysuje
Aniu, po przerwie jestem i mam propozycję na rabatę wyższą z roślin zimozielonych. Tam gdzie teraz stoją doniece z hortensjami dałabym - Juniperus x pfitzeriana 'Old Gold' (J. media 'Old Gold')
Jałowiec Pfitzera 'Old Gold' - rośnie do 1,5m i 3,0m szerokości. Na tle tui szmaragdowych dałabym te 3 hortensje i na uzupełnienie w stronę podjazdu jałowiec Golden Carpet po ich obu stronach. Tam gdzie są po lewej stronie donice posadziłabym trzy bukszpany i ciełabym je w kule a za nimi od strony domu jałowiec płożący golden carpet
Nie wiem czy Wam się spodoba ale to jest taka moja propozycja (przede wszystkim rosliny zimozielone) dzięki temu zasłonisz ogród - trawę i miejsce zabawy dzieci
Miłego dnia
Hahahaha... czosnek i koper powiadasz...
Mój ogród jest daleki od elegancji, więc chociaż mi kancików nie żałuj..
Ja na razie któryśtam tydzień walczę z ząbkowaniem najmłodszego. Śmieję się, że dzieciak jest cały czas naćpany od leków przeciwbólowych. Trzonowy mu wyłazi i taką mamy jazdę, że hej! Niechby już wylazł, bo cały dom pod dyktando Malucha ustawiony. Wczoraj już w dzień było nieco lepiej, ale w nocy znowu powtórka z rozrywki...
Wczoraj była pięęęękna burza!!! PIĘKNA!!! No zlało cudownie. Jak ja kocham taką pogodę! W dzień upał a wieczorem burza z rzęsistym deszczem... mmmm! Miodzio!
Ale jak walnęło przy samym domu, to aż podskoczyłam. Zadałam tylko spokojnym głosem pytanie w stronę zasypiającego pokoju chłopców na piętrze:
- Hej! Słyszeliście to?... Boicie się?...
Po dłuższej ciszy usłyszałam tylko zaspane pytanie:
- Co? Co chcesz mamo?
- Eeee... to już nic, śpijcie smacznie... - uff, nawet nie skojarzyli - i dobrze