Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

tabliczkazna... 23:05, 20 lip 2014

No, no, no, sie powodzi... Resort otworzyla i słowem sie nie zająknęła, a nas tu berberysem zagaduje ))

Rozumiem, ze baseny połączone slizgawka, a na koniec i tak wszyscy mokrzy wpadali na leżak? )

Dwa lata temu uświadomiłam sobie, ze podczas letniego wypoczynku nie muszę mieć równo ulozonego ręcznika, bez piasku, gdyż Młoda gdzieś miała moje pedantycznie podejście do plażowania )
Młody w tym roku udowodnił mi, ze w zasadzie w ogole nie muszę mieć ręcznika, gdyż fajnie sie go zakopuje. Wracająca z wody jego siostra zazwyczaj dokanczala dzieła siadajac na środku i robiąc perfekcyjne blotko... )
Ania74 08:26, 21 lip 2014

Na szczęście sprawę piasku wokół domu udało mi się wyeliminować.
Rozumiem, że mówisz o plaży nadmorskiej. Tam moi też mają gdzieś piasek (lub jego brak) na ręczniku. A jeszcze w zeszłym roku musiałam ich przekonywać do kąpielówek, w tym roku już nie muszę. Sami do tego doszli.

Muszę pochwalić naszą pogodę. Gorąco owszem, ale jednocześnie często pada deszcz. Wszystko zielone aż miło. Dzisiaj koszenie i nawożenie planuję.
W tym tygodniu jadę do Szmitów po rośliny na nową rabatę...
Niech to już w końcu rośnie, bo czas leci.
Ania74 08:54, 21 lip 2014

Mój komputer w domu przechodzi czyszczenie dysku, bo już nie daje rady. 5 lat nie czyszczony...
Ania74 09:14, 21 lip 2014

Jeżówki nieodmiennie cieszą się popularnością wśród motyli...

Żółte mniej... ale też są piękne i do tego delikatnie pachną

Ciągle się zastanawiam i chyba w końcu na jesieni trochę wyprostuję tę falę. A trawa ciągle do łatania...

Zakwitły floksy na skarpie.

Krakus 12:16, 21 lip 2014

Witam,
Teraz ja się przywitam u Ciebie Piekne okolice...pozazdrościć dzikości a i ogród rośnie z charakterem

Pozdrawiam i będę podglądac napewno
agatanowa 12:21, 21 lip 2014

Aniu74, wpadłam szybko zobaczyć ten trawnik, Twoją zmorę. I co widzę? Przecież on jest bardzo OK, czego Ty się go czepiasz dziewczyno?

Rabaty robisz piękne, co więcej projektujesz. Zazdroszczę konsekwencji i madrości ogrodowej

agatanowa 12:23, 21 lip 2014

asiach napisał(a)

A ja mam do nich słabość tak zresztą jak do jałowców, hortensji .... i całego ogrodu

hehe, ja długo niedoceniałam berberysów. Jednak obecnie stoje na stanowisku, że sa bardzo ciekawe kolorystycznie o róznych porach roku i stanowią doskonałe akcenty na rabatach

Kasial 12:32, 21 lip 2014

Witaj.
Przejrzałam wątek, podziwiam zmiany i przyznaję, że masz super miejsce idealne na wychowywanie dzieci, wspaniałą masz gromadkę
Pozdrawiam serdecznie
tabliczkazna... 12:36, 21 lip 2014

Ania74 napisał(a)
Jeżówki nieodmiennie cieszą się popularnością wśród motyli...

Żółte mniej... ale też są piękne i do tego delikatnie pachną

Bardzo ładne masz te jezowki do tej pory kojarzyły mi sie z takimi swojskimi, nietrwalymi kwiatkami; ale to wyszła tylko moja niewiedza ogrodnicza, bo jak oglądam Wasze ogrody z jezowkami to wychodzi na to, ze to niemal pancerne rosliny
Ania74 12:38, 21 lip 2014

Witajcie Krakus i Kasial! Przyznaję, że dobrze nam się tu mieszka. Nam i dzieciakom Pozdrawiamy z Kurpiów.