Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

Madzenka 08:08, 06 wrz 2014

Rta u mnie to samo się dzieję z niektórymi lawendami w tym roku. Corocznie kilka wyrzucam i wymieniam, w tym roku wiosną wymieniłam jednak 30 szt. Na stanowisku gdzie mam lrzepuszczalną glebę lawendy świetnie się miały przez 3 lata, w tym jednka roku dwie wyglądają tak samo jak twoje... Wg mnie to zalanie korzeni. Jaką masz glebę?

A jeżówki odwrotnie. Tak wyglądają te, ktore po posadzaniu za mało podlewałam.... Ale podobno jeżówki nie lubią nadmiaru wody, sama nie wiem..
aleksandra_g 11:26, 06 wrz 2014

oo jeny! nie wiem jakim cudem trafiłam tutaj tak późno ale już wszystko nadrobione! coś pięknego!
bleebla 12:43, 06 wrz 2014

Cieszę się że wróciłaś
Moje lawendy też w opłakanym stanie, za mokro miały i gniły. Teraz przesadziłam w bardziej słoneczne miejsce i wymieszałam moją gliniastą ziemię z piaskiem. Oby pomogło.

W tym roku wszystkie rośliny jakie tylko mogą mają grzyba...
elzbieta_g 13:39, 06 wrz 2014

ależ cudnie, chciałam jakieś zdjęcie zacytować ale musiałabym wszystkie
masz piękny ogrod
ewakatowice 18:01, 06 wrz 2014

Martuś, uwielbiam zadglądać do Ciebie!
tusiawka 22:01, 06 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Rta u mnie to samo się dzieję z niektórymi lawendami w tym roku. Corocznie kilka wyrzucam i wymieniam, w tym roku wiosną wymieniłam jednak 30 szt. Na stanowisku gdzie mam lrzepuszczalną glebę lawendy świetnie się miały przez 3 lata, w tym jednka roku dwie wyglądają tak samo jak twoje... Wg mnie to zalanie korzeni. Jaką masz glebę?

A jeżówki odwrotnie. Tak wyglądają te, ktore po posadzaniu za mało podlewałam.... Ale podobno jeżówki nie lubią nadmiaru wody, sama nie wiem..

Ziemia u mnie miejscami dosyć gliniasta, ale była mieszana z piaskiem, tam gdzie są lawendy. Mam bardzo dużo młodych roślinek, które wyrosły same z nasion i trochę swoich po ukorzenianiu i na razie te wszystkie okazy są zdrowe.

Jeżówki w zeszłym roku nie chorowały, liczę więc, że to tegoroczna pogoda, tak je załatwiła.

tusiawka 22:02, 06 wrz 2014

aleksandra_g napisał(a)
oo jeny! nie wiem jakim cudem trafiłam tutaj tak późno ale już wszystko nadrobione! coś pięknego!

Witam i zapraszam częściej .
tusiawka 22:03, 06 wrz 2014

Ela, Ewa dzięki zaraz lecę do Was.
Pawlus 11:26, 07 wrz 2014

tusiawka napisał(a)

A miesiąc temu

Jaka to odmiana jeżówek? Piękna jest.

W ogóle to chciałbym oficjalnie się przyznać do regularnych wizyt w Twoim ogrodzie. Uwielbiam geometryczne rabaty. Do tego trawy, hortensje , graby. Cudnie jest.

lojalna_ 18:50, 07 wrz 2014

Bede zagladc bardzo mnie inspirują Twoje pomysły