Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Anita1978 22:07, 16 maj 2014

Nikita napisał(a)
I jeszcze przekażę Wam RAPORT z Polski południowej (dzisiaj byłam tam w trasie....)
Połamane gałęzie i drzewa, podtopione domy i pola, na wałach przeciwpowodziowych stoją ludzie i straż pożarna obserwując rzeki czy nie przerywają wałów. Nie dotarłam do mojej hurtowni w Nowym Sączu ponieważ policja zamknęła 4 drogi dojazdowe z powodu zalania wodą. Do południa sytuacja z godziny na godzinę wyglądała coraz gorzej.
Po telefonie od szefa …„Magda, wracaj natychmiast, żeby nie odcięło ci drogi powrotnej”….zawróciłam z trasy. Do Nowego Sącza zastało mi tylko jakieś 35 km.

Deszcz jest potrzebny, ale mogłoby już przestać podać…..

Beznadziejna sprawa
A syn ma jechać na wycieczke 3 dniową do Zakopca w środè
Wsiąknie ta woda??!
Nikita 13:44, 17 maj 2014

elzbieta_g - u mnie od rana lało, teraz od godziny spokój...nawet słoneczko nieśmiało zza chmur wygląda...

Anita1978 - Anitko, może nie będzie tak źle w tym Zakopcu. Krupówki mogą być mokre, ale dostępne na pewno, do Morskiego Oka przejdą się po asfalcie, a na Kasprowy pojadą kolejką...nie ma gdzie się upaplać w błocie...chyba, że to wycieczka po szlakach górskich....to raczej niezazdroszczę...

Fioletowy rododendron po traumatycznych przeżyciach dochodzi do siebie i nawet ma się nie źle
Bogdzia 21:23, 17 maj 2014

Nikita napisał(a)
elzbieta_g - u mnie od rana lało, teraz od godziny spokój...nawet słoneczko nieśmiało zza chmur wygląda...

Anita1978 - Anitko, może nie będzie tak źle w tym Zakopcu. Krupówki mogą być mokre, ale dostępne na pewno, do Morskiego Oka przejdą się po asfalcie, a na Kasprowy pojadą kolejką...nie ma gdzie się upaplać w błocie...chyba, że to wycieczka po szlakach górskich....to raczej niezazdroszczę...

Fioletowy rododendron po traumatycznych przeżyciach dochodzi do siebie i nawet ma się nie źle

Dożyw go dolistnie bo blady jeszcze za bardzo. Zbladł z wrazenia pewnie.
popcorn 21:39, 17 maj 2014

Ojej, to źle w Sączu... studiowałam tam, mam sentyment...
Rh ma cudne pąki!

pozdrawiam!!
Nikita 23:07, 17 maj 2014

Bogdzia - ten Rh bardzo chorował w tamtym roku, kilka osób zdiagnozowało fytoftorozę....ale nie wiem czy to na pewno właśnie ta choroba. Walczyłam o niego uparcie i bardzo długo...musiałam wyciąć 1/3 krzaczka...ale udało się. Rododendron przestał chorować, ma nawet nowe gałązki...tylko listki jeszcze właśnie takie bladziutkie zostały. Dożywiam je twoją miksturą...florowit + żelazo

popcarol - jutro postaram się zrobić zdjęcie czerwonemu Rh...dawno do niego nie zaglądałam...sama jestem ciekawa jakie ma pąki ?
kitek81 00:12, 18 maj 2014

nam to się z babci śmiać chce, bo chciała w sumie dobrze, ale jakbym zareagowała, gdyby mi tak rh opitoliła, to nie wiem
ale chociaż trawnik na tym zyskał
pozdrawiam
iwonaal 09:36, 18 maj 2014

Pozdrawiam niedzielnie.
Madzenka 10:53, 18 maj 2014

Nikita Ty to odważna jesteś... Tak podróżować w czasie powodziowym

Rodek bardzo ladnie wygląda
Krys 14:06, 18 maj 2014

Magda byłam i pozdrawiam
Nikita 19:26, 18 maj 2014

kitek81 - babcia już nie pamięta że narozrabiała, a poszkodowany rododendron z dnia na dzień pięknieje.

iwonaal, Krys - macham do Was weekendowo w promieniach majowego słoneczka

Marzena2007 - Marzenko taka praca...ale ja lubię nietuzinkowe wyzwania...osiem godzin za biurkiem to nie dla mnie...zwiędłabym niczym niepodlewany szczypiorek.