Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

popcorn 08:29, 24 wrz 2014

Magda, ja też się muszę odmeldować -też nie jadę do Wojsławic- siła wyższa:/
Bawcie się potrójnie, za mnie też hihi

Hortkowa rabatka będzie cudna - ale zdejmiesz tam trawnik wiosną?? Lawirowanie kosiarką to niełatwe zadanie, hortki się połamią.. no i trawki tam mus dosadzić, pewnie w Wojsławicach kupisz

buziaki!!
Anita1978 08:42, 24 wrz 2014

Horti już za rok sie rozrosną, a później co roku bedą większe....aczkolwiek mogłaś powiedzieć ze chcesz horti bo u mnie w Piotrkowie są bardzo ładne sadzonki, po 6-7 gałęzi po około 20 zł....ale twoje też sie rozrosną!
Mam nadzieję że Ty jedziesz do wojsławic? Czy nie chce ci sie? Bo cos towarzystwo sie wykrusza.....
P.s. U mnie dzisiaj był przymrozek
Anita1978 08:53, 24 wrz 2014

popcarol napisał(a)
Magda, ja też się muszę odmeldować -też nie jadę do Wojsławic- siła wyższa:/
Bawcie się potrójnie, za mnie też hihi

Hortkowa rabatka będzie cudna - ale zdejmiesz tam trawnik wiosną?? Lawirowanie kosiarką to niełatwe zadanie, hortki się połamią.. no i trawki tam mus dosadzić, pewnie w Wojsławicach kupisz

buziaki!!

Podzielam zdanie Karoli- mus trawnik tam zdjąć!
Nikita 11:11, 24 wrz 2014

ModraSowa – Aniu... i do kawusi coś słodkiego się znajdzie….

popcarol – Smutek Wielki, że nie jedziesz ! Coś ci kupić?
A co do rabatki hortensjowej to oczywiście, że trawa jest do wyrzucenia!!! Cała rabatka powstała głównie dlatego, że podjeżdżanie kosiarką pod ten drewniany płotek to nie lada wyczyn. W tej chwili rabatka to wielka prowizorka…hortensje zadołowane są w doniczkach (w razie gdyby mi się coś odwidziało to łatwiej będzie je przesadzić), jeszcze w tym roku chciałam posadzić jakieś trawki i żurawki, a na wiosnę zrobię kształt rabatki, zdejmę trawę i wysypię tooooonę kory.

PS. właśnie dzwoniła do mnie Kasik. Kupiła mi 10 żurawek (po 4,50 zł) i przywiezie do Wojsławic. Tak więc żurawki już są... jeszcze tylko trawki. Ale jakie ?????????

Anita1978 – Anitko horti kupione w Skierniewicach… całkiem nie drogo. Te najmniejsze po 3 zł, a te nie co większe (nie widać na zdjęciu, bo są za drzewem) po 10-12 zł.
Ja w tym roku kupiłam już około 200 roślin, że o cebulowych nie wspomnę, więc włącza mi się tryb oszczędnościowy. Do zobaczenia w niedzielę
Krys 23:15, 24 wrz 2014

Magda nie widziałam dobrze ogrodu luknęłam tylko na prawo stojąc na prostopadłe,jechałam od S8 planuje z M pojechac do Wojsławic,zobaczymy jak się ułoży do niedzieli jeszcze szmat czasu
Madziarzeszow 06:46, 25 wrz 2014

Madziu Cieszę się ,że jedziesz do Wojsławic
Muszę zaproponować Ani przyczepkę , albo kupić sobie bilet na busa w drogę powrotną by roślinki nasze się pomieściły. Po wizycie u Bożenki nie wierzyłam ,że się zabierzemy
Sebek 08:01, 25 wrz 2014

Nikita napisał(a)

A tak wyglądał nasz bagażnik po kilku godzinach spędzonych w Skierniewicach…

… „zielenina” była wszędzie…

Ciekawe jak będziecie wracać z Wojsławic?

A Twoje miłorzęby mniam, śliczne
popcorn 08:59, 25 wrz 2014

Magda, no przecież, mówiłaś ze na razie tylko te hortki tam... uff
A jakie żurawki masz od Kasi? bardzo dobra cena! po tyle to tylko bordowe widziałam!

dziekuję za zakupy ewentualne, w sumie dobrze ze nie jadę, bo nie wróciłabym z pustymi rękoma hahaha a nie mam już gdzie wciskać
chyba że będą jakieś cudne miskanty - np mój niekupiony Variegatus, w dobrej cenie - to dzwoń, plis?
Margarete 11:03, 25 wrz 2014

No i super ze sie zdecydowałas na hortensjowa rabatę...dołożysz troche niższego pietra i bedzie super...chcesz troche różowego rozchodnika - on konweniuje kolorem z vanilkami (zobacz u Any - wygrana walka z ugorem)
Ja będę swojego rozsadzac to ci ukope kawałek jak bys chciała, on o tej porze roku pieknie wyglada razem z trawami ale i wiosna ładnie zdobi rabate.

Wczoraj od Bożenki przywiozłam m.in. sobie takiego jesiennego astra bylinowego o drobnych mocno - fioletowych kwiatkach, ale przez pomyłke maż Bożenki wykopał 2 porcje tego samego koloru - jak bys chciała to tez ci dam w niedziele.

Widzimy sie w niedziele rano ? tak ? wszystko aktualne ?
Margaret_ka 11:33, 25 wrz 2014

Fajnie, że będziesz miała hortki. Widzę, że poszalałaś z odmianami.
Moje tez rosną na razie w trawie. I ciągle nie wiem jak zrobić rabatkę.