Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

lojalna_ 07:44, 14 maj 2015

Nikita ale u Cibie dobroci, przepis na nalweczke zapisany ...skusze sie napewno , kwiaty jak w raju cudowne kwitnienie to wszystko aromat tej nalewki . Bez uwielbiam zawsze w wazonie stoi bo miejsca malo na zasadzenie.

Trawnik to numer jeden teraz widze ..piekny dywan
Krys 09:01, 14 maj 2015

Magda trawnika bardzo zazdroszczę no tak pozytywnie ,moje rabaty nie maja wygladu przez fatalne sasiedztwo czyli brak trawnika,sadze,że jak sie uporam juz wkrótce z domem to za Twoim przykładem weżme sie za trawnik ,pozdrawiam cieplutko
popcorn 09:09, 14 maj 2015

Trawnik masz wypas!! miodzio I ile host! mmm cudo
popcorn 09:10, 14 maj 2015

to żurawka krwista, to zielone
ewellinka 21:34, 16 maj 2015

Nikita napisał(a)
Moją zieloną przygodę rozpoczęłam od posadzenia żywopłotu ze szmaragdów i mam nadzieję, że mój zielony zakątek mi to wybaczył – w końcu każdy popełnia błędy i nikt nie jest idealny. Teraz już wiem, że większość projektantów takie rozwiązanie uważa za passé i za sam pomysł powinnam dostać łopatą przez cztery litery.

Cześć! O co chodzi z tymi passe szmaragdami? Czemu niby 'projektanci' tegoż nie lubią? Bo za duzo ludzi tak ma? Przecież u ciebie szmaragdy wygladaja bosko. No sorry, własnie do nich tu przyszłam zeby sie na nie napatrzeć i podziwiać. Tez takie chce! I więcej mówiąc bardzo podobają mi sie te przeswity, bo przynajmniej rośliny sie nie dusza
To ze sa co 100 cm to juz wiem, a mogłabyś mi powiedziec ile ma taka jedna tujka szerokosci? I ile maja one juz lat?
Nikita 22:27, 16 maj 2015

lojalna_ - Jolu, moje bzy możesz sobie narwać do wazonu ile tylko chcesz!!! Zapraszam.

Krys – Krysiu tak, tak trawnik to podstawa…najpiękniejsze nawet rabaty tracą w sąsiedztwie piachu i chwastów. A trawniczek wcale tyle pracy nie wymaga…więc do dzieła kobieto…za pomocą szpadla i eMa trawniczek będziesz miała jak ta la la.

popcorn – Carola, nazwę żurawki zapisałam, bo znowu mi w czeluściach zwojów mózgowych gdzieś się zapodzieje…

ewellinka – Ewelinko, moje szmaragdy już stykają się dołem, wiec mają ok. 1 metra szerokości. Ale ile maja lat…??? Nie mam zielonego pojęcia. Poczekaj zaraz policzymy…Sadzone były za nim „urzędowo” odziedziczyłam działkę…hmmm….jeśli mnie pamięć nie myli…muszą mieć jakieś 10-11 lat.
Nikita 22:30, 16 maj 2015

Kilka fotek ze „szmaragdowego”…
buk TRICOLOR jak zawsze piękny

żurawki GEORGIA PEACH przygotowują się aby zakwitnąć

młodziutkie przyrosty cisa ELEGANTISSIMA

miłorząb TROLL też już w „zielonym garniturku”

zawciąg nadmorski pokazuje na co go stać
Nikita 22:33, 16 maj 2015

róże: KRISTAL i ...

ARTEMIS…piękne i zdrowiutkie czekają na pierwsze pąki

perukowiec „żarzy się” w słońcu

ciurkadełko odpoczywa sobie w cieniu

i na koniec rododendron BLUTERIA w pełnej krasie

ren133 23:28, 16 maj 2015

Piękny rododendron Pozdrawiam
popcorn 20:44, 17 maj 2015

pięknie

Magda, byłam dzisiaj pod hala, kupiłam sobie m.in. hostę tea and crumpets
http://allthingsplants.com/pics/2012-07-06/Joy/d295a5.jpg

i druga sadzonke z myślą o Tobie, jakbyś chciała. 3 pary liści, 6 zl oczywiście, jeśli nie masz!

pozdro!
k.