Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Alisonek 23:02, 08 maj 2015

Nikitko zostawiam pozdrowienia, i na szybko zapoznałam się z instrukcją jak własnoręcznie położyc linię kroplującą- dobry mentor z Ciebie zrozumiałam wszystko
buziaki
Urszulla 23:37, 08 maj 2015

nadganiam, fajnie było czas poświęcić na ciekawostki
popcorn 11:38, 09 maj 2015

Melduję że zakupy w jula poczynione
Margaret_ka 08:19, 10 maj 2015

Faktycznie, jesteś KRÓLOWĄ HOST.
Kolejne egzemplarze, super - będzie się działo.
U mnie niektóre już ładnie zdobią rabatki,
a miniaturki dopiero wyściubiają swoje koniuszki spod ziemi.
Nikita 08:37, 10 maj 2015

Bogdzia – polecam się na przyszłość…a ja muszę się uśmiechnąć do ciebie o przypis na mięsko w kapuście

ren133 – Reniu machałaś…a ja nic nie widziałam, następnym razem wołaj głośno.

Margarete – wielkie dzięki za ONE MAN’s TREASURE. Musisz Małgoś poprosić tą koleżankę, żeby mi na maila przesłała info jakie ma hosty…może coś jeszcze u niej nabędę drogą kupna.

jankosia – Moniko to szkółka gdzieś pod Wodzieradami.

Pszczelarnia – Ewuń, gdybyś tylko chciała to u mnie przepisów nalewkowych do wyboru do koloru…

Anita1978 – ja hosty uwielbiam (ale to już wiesz)…jak zaczynały się moje rządy w „szmaragdowym” to rosła tam jedna hosta…teraz dobijam do 60 odmian i na tym na pewno nie koniec.
A róże? Jak tylko listki wypuściły to w każdej wolnej chwili opryskuję je twoja miksturą i na razie jest spokój. Ale muszę ci powiedzieć, że w tamtym roku twój specyfik na mszyce uratował mi mojego buka trikolor. Piękny były, cieszył oko….ale mszycom też się spodobał i go oblazły w ilościach hurtowych…toż to dla tych paskud przebrzydłych to już żadnej świętości nie ma. Na szczęście w tym roku po oprysku prewencyjnym jest spokój.

Alisonek – oooo….witam Alu, jak miło, że przydrepciłaś. Wiem, że teraz deficyt czasy masz, tym bardziej miło, że znalazłaś chwilkę dla mnie.

Urszulla – Ula zapraszam częściej…

popcorn – przyjęłam do wiadomości, podskoczę w tygodniu…WIELKIE DZIĘKI

Margaret_ka - musisz koniecznie przyjechać do mnie i zobaczyć moje ... Zaparaszam!!!
Nikita 08:41, 10 maj 2015

W sobotę pochłonęły mnie zupełnie nie ogrodowiskowe sprawy – wdrażałam program naprawczy mojego garażu…generalne sprzątanie, wyrzucanie nagromadzonych latami zupełnie niepotrzebnych rupieci, wymiana mebli garażowych (bo stare były już lekko ugryzione przez „ząb czasu” oraz małe ząbki korników), czyli ogólny galimatias !!!
Na chwilkę wpadła razem z mamą Margarete...przywiozła mi nowa hostę do mojej kolekcji.
Wieczorkiem jeszcze zdążyłam skosić trawniczek i cyknąć telefonem kilka fotek:

wczoraj byłam tak zajęta garażem, że dopiero jak przyjechała Margarete to zauważyłam, że zakwitł....

berberys Natasza zaczyna się wybarwiać…niedługo będzie śliczny…biało-rózowo-zielony

bez pięknie pachnie

i kwitną jeszcze ostatnie tulipanki
Kasya 08:44, 10 maj 2015

a co to za rodek ? sliczny fiolet tulipanow
Mala_Mi 14:20, 10 maj 2015

Jak już wytrzeźwiałaś po nalewce to przeszkadzam.... przepis skopiowałam

Rodek śliczny
Krys 16:04, 10 maj 2015

Magda piekny rodek i bzy juz kwitna u mnie jeszcze spia
elzbieta_g 16:10, 10 maj 2015

Nikita napisał(a)

bez pięknie pachnie

nos w bez wsadziłam , uwielbiam jego zapach no i syropek cytrusowy też skopiowałam