Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 23:02, 31 sie 2016

Migawki ze „szmaragdowego”…

MINERWA dalej zachwyca i niesamowicie pachnie

nadal kwitnie jagoda Goi…a nawet pojawiają się pierwsze owoce
Nikita 23:11, 31 sie 2016

Weekendowe cięcia.
wierzba przed....wierzba po

przy okazji pod sekator poszedł też żywopłot przy kompostowniku

...i już po strzyżeniu

jak już skończyłam szaleć z sekatorem w 31-stopniowym upale to …wlazłam na dach i cyknęłam kilka panoramicznych fotek

Urszulla 23:35, 31 sie 2016

ciekawy pomysł na zasłonę kompostownika się zachwycam
anna_t 10:14, 01 wrz 2016

hahahahah opalania na dachu Ci sie zachciało?
ogródeczek wypindrowany chyba gosci na weekend masz
yolka 12:28, 01 wrz 2016

Magda, u Ciebie jesieni jeszcze nie widać, a u mnie 17 chyba nie będzie już co oglądać, chyba resztki na warzywniku
ZieloneWrota 12:46, 01 wrz 2016

Magduś z lotu ptaka twój ogród normalnie mnie zaskoczył jeszcze bardziej, wracałam kilka razy do tych stron i porównywałam czy rzeczywiście jestem u ciebie , picuś glancuś normalnie , pozdrawiam
Monka 14:38, 01 wrz 2016

Madzia ogród super, dzięki za platana, mam na niego chrapkę , chcę posadzić dwa takie u siebie
Bogdzia 20:49, 01 wrz 2016

Pięknie ogród wyglada ale najważniejsze ze platan w dobrej formie.Ty i Karola po jednych pieniadzach , szybkie do roboty jak nikt inny
Kasya 20:53, 01 wrz 2016

Nikita napisał(a)
Kasya - Kasia, hosty najlepiej dzieli się wczesną wiosną jak jeszcze nie mają liści, bo wtedy szybko się regenerują, ale tak naprawdę można je dzielić przez cały sezon. Rozmnażając teraz możesz się liczyć z tym, że liście mogą sobie trochę klapnąć i będą wyglądały blee… Ale w sumie zaraz będzie jesień i tak przecież będą blee. Wszystko zależy jak bardzo chcesz podzielić bryłę korzeniową. Jeśli dzielisz hostę na pół to nic nie powinno się dziać …no może klapną 2-3 listki. Lecz jeśli chcesz z jednej, średniej wielkości hosty zrobić kilka/kilkanaście nowych sadzonek to lepiej poczekaj do wiosny, bo teraz nie będą za piękne a i zimą mogą być bardziej narażone na przemarzanie. Jeśli zdecydujesz się poczekać do wiosny to zaznacz sobie w którym miejscu rośną te hosty (patyczkiem, doniczką lub czymkolwiek) i jak wiosną pokażą „kły” na od razu dziel.

dzieki, tak zrobie..tzn z tym patyczkiem, i wykopie zanim sie pokaza bo one strasznie pozno wychodza
Nikita 17:33, 02 wrz 2016

Urszulla - no musiałam czymś zasłonić to szkaradztwo.

anna_t - ha ha ...dobre...mówisz, że jest mus, żebym troszkę boczki na słonku wysmażyła. No może faktycznie przydałoby się conieco tłuszczyku wytopić.
Ogródek tylko z daleka wygląda na taki wypindrowany...na trawniku i rabatach chwast koło chwastu.

yolka - faktycznie, u mnie jesieni jeszcze nie widać, jedynie kilka host lekko wybarwionych jesiennie.

Zielone Wrota - Agata, jesli wolisz mój "szmaragdowy" z lotu ptaka to następny raz od razu drabinę do dachu garażu przystawię i zrobimy sobie piknik połączony z podziwianiem panoramy....hi hi.

Monka - Monia, baaardzo polecam platana, cudny jest!!! Kupuj!

Bogdzia - kto z kim przestaje....ha ha. Przecież wiesz, że ja nigdy na miejscu usiedzieć nie mogłam... takie niezdiagnozowane lekko wyczuwalne ADHD.

Kasya - U ciebie hosty późno wychodzą, bo pewnie w zupełnym cieniu rosną. Na słoneczku szybciej "kły" pokazują.