Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

asiak 21:24, 30 sty 2017

Śliczne... i czuję jak pachną
Margerytka40 21:34, 30 sty 2017

Zazdraszczam zapachu,uwieeeeelbiam.
Jak chcesz mi tłumaczyć to uprzedzam-weź łopatę bo ja ni w ząb.
pestka56 00:14, 31 sty 2017

Sterowanie mam wymuszone prezentem Dostaliśmy automatyczny dzielnik wody http://www.gardena.com/pl/water-management/water-controls/automatyczny-dzielnik-wody-481116/ i dokupiliśmy sterownik do niego http://www.gardena.com/pl/water-management/water-controls/sterownik-nawadniania-mastercontrol/

Wolałabym nie gardenowe, ale cóż... siła wyższa. Póki działa, to działa
Bogdzia 17:23, 31 sty 2017

No to o kaczuszki bedę spokojna. Hiacynty nie podlewaj za dużo bo wybiegną (wyciągna się).
Nikita 02:33, 01 lut 2017

asiak – nooo….pachną nieziemsko !

Margerytka40 – mówisz, że trzeba będzie łopatologicznie? Eeee, nie będzie tak źle, sama się zdziwisz, że to takie proste !

pestka56 – widzę, że sterownik u ciebie ful wypas. Jeśli sprawdza się i spełnia swoją rolę to przecież może być Gardena.
Ja jestem już po fachowej lekturze….faktycznie tych sterowników jest na rynku do wyboru do koloru. Bardziej lub mniej profesjonalne, firmowe lub nie firmowe, droższe, tańsze, zasilane bateriami lub akumulatorem.
Ja już chyba wiem czego szukać. U siebie mam tylko dwie sekcje, więc sterownik nie musi być bardzo „rozbudowany”. Musi ciśnienie robocze (bary) mieć dość niskie, bo u mnie z tym ciśnieniem wody różnie bywa. Dobrze, żeby miał możliwość podłączenia czujnika wilgotności gleby lub czujnika deszczowego (na razie nie planuje zakupu czujnika, ale nigdy nie wiadomo co mi strzeli do głowy). No i mógłby mieć możliwość ustawienia na konkretny dzień tygodnia (np. wtorek, czwartek, itd.)…ale to już nie tak koniecznie. Jeszcze sobie poczytam… i będzie mus zakupić sobie taki sprytny sterowniczek.

Bogdzia – hiacynty będę podlewać tylko troszeczkę…dzięki za ostrzeżenie...nie miałam pojęcia, że one tak reagują na wodę.
pestka56 13:39, 01 lut 2017

Przypadek , a raczej znajomi, którzy kupili dla siebie i okazało się, że coś im nie pasuje, sprawił, że dostałam rozdzielacz i zmusiło mnie to do kupienia ciągu dalszego. Tak naprawdę wystarczyłby mi znacznie prostszy, bo ja jestem w domu stale i mogę nawet ręcznie. No, ale jest. Na resztę ogrodu i do warzywnika zrobię już nie tak wypaśnie

Cieszę się, że co nieco pomogłam.
Urszulla 02:02, 02 lut 2017

Futrzak Twój jest niezły. Mój gabaryty swoje też ma ale jest krotkodystansowiec. Szybko się męczy. Większość dnia leży. Wiosną przeżywa największe szczęście jak ludzie do ogrodu wychodzą i kończy się jego samotność zimowa.
Urszulla 02:03, 02 lut 2017

Tematy nawadniania zachęcają do lektury. Ja raczej szukać powinnam tematu odwadniania. Ha.ha
jankosia 09:12, 02 lut 2017

pestka56 napisał(a)
Przypadek , a raczej znajomi, którzy kupili dla siebie i okazało się, że coś im nie pasuje, sprawił, że dostałam rozdzielacz i zmusiło mnie to do kupienia ciągu dalszego. Tak naprawdę wystarczyłby mi znacznie prostszy, bo ja jestem w domu stale i mogę nawet ręcznie. No, ale jest. Na resztę ogrodu i do warzywnika zrobię już nie tak wypaśnie

Cieszę się, że co nieco pomogłam.

Ha ha, dobre To jak u mnie kiedy dostałam w prezencie elektryczne nożyce do żywopłotu i mówię " ależ tato, ja nie mam żywopłotu... " I trzeba było założyć Ale żeby od rozdzielacza zacząć linię to jesteś the Best
AgataP 09:19, 02 lut 2017

pestka56 napisał(a)
Sterowanie mam wymuszone prezentem Dostaliśmy automatyczny dzielnik wody http://www.gardena.com/pl/water-management/water-controls/automatyczny-dzielnik-wody-481116/ i dokupiliśmy sterownik do niego http://www.gardena.com/pl/water-management/water-controls/sterownik-nawadniania-mastercontrol/

Wolałabym nie gardenowe, ale cóż... siła wyższa. Póki działa, to działa

Kasia świetny ten rozdzielacz, muszę go wpisać na listę prezentów