jankosia – o ja cccie, ziemię do wysiewów już kupiłaś? Znaczy się…już czas zaczynać !!!
W Łodzi… Leroi chyba najbliżej. Można zobaczyć jeszcze w Castoramie i obok w Praktikerze albo w Obi (ale to już na drugim końcu miasta).
W Bricomarche też rozpoczął już się sezon, ale czy mają coś ciekawego to za bardzo nie wiem. Na razie nabyłam tam drogą kupna tylko hiacynty w doniczce (3,99 za doniczkę z trzema cebulami).
Margerytka40 – witam Asiu w moich skromnych progach. Wątek przeleć tylko „po łebkach”, bo nie ma tam nic ciekawego, albo oglądnij wizytówkę i już będziesz wiedziała co u mnie w trawie piszczy.
Bogdzia – dziękuję za miłe słowa, ale ja do ciebie w innej sprawie… Podobno akcja liczenia naszych skrzydlatych przyjaciół była. W sobotę nic o niej nie wiedziałam, ale za to dzisiaj ostro się wzięłam za liczenie. Niestety przy 56 kaczce się pogubiłam… zaczęłam liczyć od początku ale i tak się pomyliłam. Ponad setka ich tam była i ciągle jakieś nowe przylatywały. Nie wiem do końca, czy w tym liczeniu chodziło także o kaczki, ale chęci szczere miałam.