Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

paniprzyroda 15:29, 19 lut 2018

No to zmajstrowałaś fajny gril Wiosna jak u mnie, licznik chodzi, a nie masz tam w górze jakiegoś dojścia, trzeba te mrozy nadciągające przegonić
ryska 21:31, 19 lut 2018

9 różnic mam
Twoja historia opowiedziana u Karoliny jak zawsze niesamowita
Kokesz 21:56, 19 lut 2018

Mam 10
Długo szukany ostatni szczegół...zdradzić?
Nikita 01:00, 20 lut 2018

anna_t – z pakami masz rację…szukaj dalej

MalGosia – Małgosiu, mój „szmaragdowy” jest w Twoim Ł.. a mieszkam i pracuję w P.
Każdy kiedyś zaczynał, więc pokazuj co tam masz. Wspólnymi siłami ogarniemy twój ogródek. A ze spotkań grupy łódzkiej już się nie wymiksujesz…już my Cię przypilnujemy.

PS. W Karsznicach byłam, ale w B.R. kupowałam hosty.

Monia81 – rozwiązanie już wkrótce…. chwilkę poczekaj

kitek81 – o rany, no co Ty…jakie przymrozki…nic nie słyszałam ???

Kasiek – 9 szczegółów to bardzo dobry wynik!
Jak pokażę rozwiązanie zagadki to i ten dziesiąty się znajdzie…
Nikita 01:02, 20 lut 2018

popcorn – Carola, odściskowuję mocno !!!

MalGosia – Małgosiu, dlaczego nie możesz pisać na priv ??? Tutaj nie ma znaczenia ilość postów. Musisz kliknąć na nick (zielony) osoby do której chcesz napisać, potem na (zielony) „napisz wiadomość”… i już.
Zaraz spróbuję do Ciebie coś wysłać.

Na Gardenii nigdy nie byłam w czwartek, ale ja bym chyba wolała nie ryzykować i jechać jednak w sobotę…W czwartek nie są czasem targi dla architektów krajobrazu, szkółkarzy i profesjonalistów z branży ogrodniczej?

paniprzyroda – niestety, tam na górze jeszcze „wtyków” nie mam.
Kiedy te mrozy mają nadejść (bo nic nie słyszałam o nich)?

ryska – witam Reniu, dawno Cię u mnie nie było.
9 różnic - super wynik!
A historia u Caroli – samo życie…trzeba sobie jakoś radzić

Kokesz – BRAWO TY !!!! Jesteś pierwsza, która odnalazła 10 szczegółów !!!
anna_t 08:03, 20 lut 2018

ale buszowałąś po nocy!
a i tak mnie okradli...no ręce opadają. dobrze że tylko kanciapke na dworzu ale nozyce fiskarska mi buchnęli!!!! Q...
MalGosia 16:10, 20 lut 2018

Madzia,
no gapa ja - dziękuję wszystko działa!!!
jadę, bo nasza znajoma załatwiła mi wejście, chyba jako szkółkarzowi zdam relację po powrocie (mając 2 godz. na zwiedzanie 2-ch pawilonów chyba nie uda mi się zrobić fotek )
faktycznie, straszą mrozami - weekend ma być bardzo zimny!
a dziś dzikie gęsi, o 6.30, pięknymi 2-ma kluczami leciały na północ! widziałam stojąc na przystanku i tak szkoda mi się ich zrobiło (oczywiście tego, że im kuperki marzną)
Kojak 18:55, 20 lut 2018

Mam dziewięć...
Nikita 09:43, 22 lut 2018

anna_t – rany…jak to Cię okradli?!!! Współczuję!! Dobrze, że tylko kanciapę ale i tak nożyc szkoda. Złodzieja nie upilnujesz… W zeszłym tygodniu moją sąsiadkę okradli. Zamknęła drzwi i zeszła w łapciach do piwnicy, żeby zrobić porządek w słoikach z kompotami, grzybkami i ogórkami. Normalnie 30 minut jej nie było… Wraca a tu całe mieszkanie do góry nogami…nawet z szafki w łazience wszystko wywalone na podłogę…kanapy w salonie nożem pocięte… Ukradli jej dwa złote pierścionki, obrączkę i 500 złotych. Masakra !!! Oczywiście nikt nic nie słyszał, nikt nic nie widział!

MalGosia – Małgoś, napisz koniecznie jak było na Gardenii

Kojak – no całkiem nie źle…9 szczegółów…! W wolnej chwili pokażę rozwiązanie zagadki
Nikita 09:47, 22 lut 2018

Doniesienia meteo.
Nad ranem mróz -7 stopni. W tej chwili o trzy stopnie cieplej, śladowe ilości wiatru, brak jakichkolwiek opadów i świeci piękne słoneczko …aż się chce na spacer wyjść.
Zmiana planów w prognozie długoterminowej. Przepowiadane 2-tygodniowe mrozy chyba się nie sprawdzą. Dziś już zapowiadają tylko tydzień z temperaturą w dzień ok. -6 stopni i nocnymi mrozami nawet do -15. Brrrrrr…może też się nie sprawdzi….

Przysłowie na dziś
Gdy mróz w lutym tęgo trzyma, nie popasie długo zima.

...oj chciałoby się powiedzieć "oby"...