Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

yolka 00:07, 25 lut 2018

Hej Magda widzę, że nie spisz - macham już niedzielnie i oby ciepło nam było, wiesz jak u mnie wieje - po kielecku
paniprzyroda 00:11, 25 lut 2018

U mnie wieje podobnie i jest -12. Oby nie było gorzej
MalGosia 07:46, 25 lut 2018

Madziu,
wiesz, że ja jestem zbzikowana roślinnie, zatem chętnie piszę się na wszelkie wycieczki - w Opatówku nie byłam, więc tym większa ciekawość mnie zjada a Bogdzia to przecież taka nasza perełka, więc nie dziwię się, że posiada takie rarytasy w ogrodzie!
Nikita 11:32, 25 lut 2018

Kokosz – byłaś jako pierwsza, której udało się odgadnąć bezbłędnie. Brawo !!!
Największy szczegół (płatek) i na dodatek w centralnym miejscu a największy problem sprawiał. Rzucasz okiem/wzrokiem na obrazek i podświadomie szukasz drobnych detali a tu taka niespodzianka.

yolka – chyba ściągnęłam cię myślami. Wczoraj wieczorem już miałam Ci wysłać SMSa z zapytaniem „gdzie się Pani podziewa?” bo ostatnio śladu życia nie zostawiasz na forum. Już się martwić zaczynałam….

Na ranem -15 stopni było, w tej chwili „tylko” -11. Zaraz muszę jechać do mamy a tak mi się nie chce…i jeszcze obowiązkowy spacerek z psiakiem…ech ta zima. WIOSNO przybywaj !!!!

paniprzyroda – u nas zero wiatru (na szczęście) i słoneczko piękne świeci…ale i tak spacer z sierściuchem będzie w trybie przyśpieszonym…brrrr

MalGosia – musisz z nami koniecznie do Opatówka pojechać. Targi duuuużo mniejsze niż w Skierniewicach, ale wystawcy mają zawsze ciekawą ofertę a i ceny są przeważnie lepsze niż ok.. No i do jesieni nie trzeba czekać, bo pod koniec kwietnia się odbywają.
MalGosia 17:01, 25 lut 2018

Madziu,
w Skierniewicach w 2017r, byłam po raz pierwszy i dostałam oczopląsu
kupiłam tam piwonię delavaya i sama jestem ciekawa co to z tego będzie, a nade wszystko, jak przezimuje w moim polu te minusy ...
proszę - wpisz mnie na swoją listę - na targi w Opatówku!
Bogdzia 17:20, 25 lut 2018

MalGosia napisał(a)
Madziu,
w Skierniewicach w 2017r, byłam po raz pierwszy i dostałam oczopląsu
kupiłam tam piwonię delavaya i sama jestem ciekawa co to z tego będzie, a nade wszystko, jak przezimuje w moim polu te minusy ...
proszę - wpisz mnie na swoją listę - na targi w Opatówku!

Mnie tez wpisz na listę. Małgosiu gdzie Ty tą piwonię delavaya wypatrzyłas, ja tyle szukałam i nie widziałam
Milka 18:10, 25 lut 2018

Madzia, ale z ciebie zdolna bestyjka i do tego sportsmenka łyżwiarka
Podziwiam
I lubię Twój kalendarz, odliczania wiosny, pozdrawiam
Margarete 19:05, 25 lut 2018

Nie nad ranem ale normalnie rano było -15. Dziś moje dzieci wyjeżdżały ode mnie na lotnisko do Warszawy i wstałam o 7.30 a na termometrze było widać właśnie te minus 15. Aż się boję ile będzie jutro rano jak będę wychodzić do pracy.....brrrr.
Ja dzisiaj nawet nosa nie wychyliłem z domu z powodu tego ziemniska. Słonko zachęcało do wyjścia, miałam iść na kije, miałam iść na cmentarz i do sklepu na literkę L. A ja ani na krok z domu nie wyszłam. Cały dzień z gorącą herbatką, książką, z TV, pod kocykiem i przy kominku

Byle do wiosny!!!
Margarete 19:07, 25 lut 2018

Ps. Ja też jadę z wami do Opatówka ! Tradycyjnie
MalGosia 19:47, 25 lut 2018

Bogdziu,
Państwo z woj. lubelskiego mieli 4 sadzonki - ja zakupiłam 2 (żółtą i czerwoną) w niedzielę