Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 05:54, 15 lip 2018

Było coś dla ducha, teraz coś dla ciała.
Jeśli ktoś preferuje bardziej aktywne spędzanie wolnego czasu polecam: kompleks boisk sportowych, kąpielisko, kryty basen – niestety w lipcu przerwa konserwacyjna, szlaki turystyczne (piesze i rowerowe) oraz spływy kajakowe rzeką Grabią.

W tak zwanym między czasie możemy dać odpocząć zmęczonemu ciału i „wsunąć” przepyszna pizzę (smaczniejszej nigdy nie jadłam…nawet we Włoszech) lub skosztować niesamowitych pierogów ręcznie lepionych według domowej receptury (dla zainteresowanych dysponuję adresem). Na deser polecam rewelacyjne pączki z pobliskiej maleńkiej cukierenki (na które przyjeżdżają łasuchy nawet z oddalonej o 35 km Łodzi) lub inne obrzydliwie kaloryczne pyszności, tudzież dla ochłody równie pyszne lody z lodziarni na rynku.

Jeśli ktoś nie lubi zwiedzać zabytków ani rozkoszować się urokami przyrody lub jest na rygorystycznej diecie „cud” może oglądnąć sobie nasze lotnisko będące w strukturach NATO i posiadające w swoim wyposażeniu samoloty F-16. Amerykańskie myśliwce są super i choć zajeb…. znaczy się… niesamowicie hałasują latając po moim niebie, to warto je zobaczyć.
Z ostatniej chwili: z powodu trwającej modernizacji lotniska i związanymi z tym ograniczeniami (brak samolotów, brak możliwości zwiedzania Domku Pilota i sprzętu) zwracam się z prośbą o przemyślenie zasadności organizacji wycieczek do w/w atrakcji turystycznej w najbliższym czasie.
W związku z powyższym zdjęć z lotniska brak!

Wieczorkiem natomiast możemy zrelaksować się na rynku. Przy dźwiękach muzyki, z zimnym piwkiem (polecam regionalne, produkowane w pobliskim browarze…zwłaszcza to słodzone miodem) w otoczeniu ślicznej, kolorowej fontanny i zajefajnie podświetlonego chodnika.

KONIEC
Bogdzia 08:40, 15 lip 2018

Bardzo ciekawie nam pokazałas miejscowosc. ładne zdjecia , warto wstac rano.
dorciabe 09:38, 15 lip 2018

Nikita podziękowania dla przewodniczki
Masz dar, lubię Cię słuchać i czytac
yolka 12:33, 15 lip 2018

Super relacje z rodzinnego gniazda, i fajnie opisana nie wiem dlaczego myślałam, że u Ciebie tylko hosty, tyle owoców masz, zaraz idę robić zdjęcia swoim
Nikita 09:01, 16 lip 2018

Bogdzia - Bożenko, to mój sposób na spędzenie "inaczej" dnia. W lesie i nad Grabią objadłam się jagód i jeżyny, w rejonach lotniska nigdy wcześniej nie byłam a o parku im. Rodu Łasku w ogóle nie wiedziała, znalazłam go zwiedzając miasto. No i jeszcze to piwo słodzone miodem...też nigdy wcześniej nie piłam.

dorciabe - dziękuję Dorciu, od czasu do czasu coś tam wystukam na klawiaturze do poczytania i do oglądnięcia...
Fajnie było Cię poznać, szkoda, że tak daleko mieszkamy od siebie...na pewno byłyby okazje częściej się spotkać

yolka - no to teraz już nie masz wyjścia - MUSISZ PRZYJECHAĆ zobaczyć mój "Szmaragdowy"!!! Hosty są i owszem, ale jak widzisz nie tylko. Może w końcu uda nam się kolejny raz spotkać.
paniprzyroda 09:13, 16 lip 2018

Reportaże do poczytania fajne Wczoraj byłam pod Poznaniem i oglądałam hosty, te najzwyklejsze, ale za to jakie! Kępy półtora na półtora metra, wzwyż i wszerz, coś niesamowitego, nie uwierzyłabym, gdybym nie widziała na własne oczy. Moje kępy w starym były duże, ale te są dwa razy większe. Buziaki
Nikita 09:36, 16 lip 2018

Gdzieś Ty je pod Poznaniem znalazła? Takie olbrzymy?
Nikita 09:38, 16 lip 2018

doniesienia meteo
Trawnik już bardziej zieleńszy nie będzie, deszczy tak go podlał, że woda na nim stoi, więc teraz troszeczkę słoneczka poproszę.
paniprzyroda 09:49, 16 lip 2018

U siostry Mój aparat mi się zepsuł i zdjęć nie robiłam. U nas kolejny deszcz.. zastanawiam się, czy hortensji nie zacząć przesadzać, jeszcze kilka mi zostało się do zabrania
dorciabe 10:59, 16 lip 2018

W Lublinie też polało, baaaardzo mocno