Gosia, mnie taki efekt na początek w zupełności wystarczy, super. Niski, gęsty dywanik też będzie bardzo fajnie wyglądać. Muszę się zdecydować na konkretną ilość. Wyszło mi 3,8m2. Myślę, że na początek kupię 300szt. Zawsze mogę dokupić, bukszpany się znajdą.
Identyczne, jak Twoje sadziłam w zeszłym roku, teraz wypuściły mnóstwo przyrostów i fajnie gęstnieją.
300 powinno starczyć - tak se myślę One ładnie idą i ładnie gęstnieją ale trzeba mieć cierpliwość, żeby urosły na taką wysokość jakbyśmy sobie tego życzyli
Ależ pieknie i stylowo jest już u Ciebie. Zapowiada się boski ogród. Pomysł na nową rabatę też świetny.
Jeśli kupisz malutkie bukszpany to ja bym sadziła co 10 cm czyli na m2 ok 100 szt... Jesli kupusz wieksze to co 20 cm czyli ok 25 -36 szt na m2 ale wtedy dziury się będą dłużej łatać.... Albo co 15 cm ... Czyli ponad 50 szt. Wszystko zaleźy od wielkosci sadzonek, ceny i czau na cierpliwość aby byl zwarty dywanik....
Ja jednak zwykle sadzę takie o szerokosci 5 cm co 10 cm co oznacza, ze muszą zarosnąć kolejne 5 cm i to są w stanie zrobić w 1 sezon, a po dwóch byłaby już idealna kostka. Dużo też zależy od jakośći sadzonek, z odkrytym korzeniem mogą się dłużej ukorzeniać i rozbudowywać niż sadzonki w doniczkach.