Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

polinka 21:52, 13 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

Marzyłabym o nim... Póki co... remont domu, remont ogrodu, budowa garaży, wakacje... i niechęć do zaciągania kredytów . Taki luksus musi poczekać, cała ta instalacja, a później rachunki za wodę, to wyzwanie nie na ten czas .

Oj jak ja to rozumiemJestem na etapie garażu...
U mnie wszyscy się dziwią dlaczego mam takie wysokie rachunki za wodę
Jestem zachwycona Twoimi donicami. Teraz tynkowanie, póżniej malowanie i będzie fantastyczny efekt.
Jagodaa 22:04, 13 cze 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ale zmiany,super te donice wyglądają
Gratuluję!

Gabi, ja muszę do Ciebie zajrzeć, ostatnio nieczasowa jestem .
Jagodaa 22:06, 13 cze 2014

nieszka napisał(a)
Nieźle do przodu u Ciebie!
A powiedz, pewnie gdzieś pisałaś już, kiedy planujesz trawnik?

Aga, nie pisałam, bo to jeszcze dość długo... Budowa garażu i tak wszystko zniszczy, a to może jesień, może wiosna, nie wyrywam się na siłę z trawnikiem. Szkoda, że tak długo to potrwa.
Jagodaa 22:08, 13 cze 2014

polinka napisał(a)

Oj jak ja to rozumiemJestem na etapie garażu...
U mnie wszyscy się dziwią dlaczego mam takie wysokie rachunki za wodę
Jestem zachwycona Twoimi donicami. Teraz tynkowanie, póżniej malowanie i będzie fantastyczny efekt.

przyznam, że też lubię tę moją doniczkę w przyszłości będzie przedłużona i powstaną też nowe .
asica 22:12, 13 cze 2014

Zaglądam cały czas. Coraz bujniej i piękniej.
Jagodaa 10:38, 14 cze 2014

U mnie niemiłosiernie leje! To już druga taka nawałnica od wczesnego ranka. Deszcz na zmianę ze słońcem. Szkoda mi trochę soboty na ulewy, z drugiej strony rośliny potrzebują wody...

Miłego weekendu Wam wszystkim życzę!
Jagodaa 10:39, 14 cze 2014

asica napisał(a)
Zaglądam cały czas. Coraz bujniej i piękniej.

Asiu, dziękuję . Ostatnio faktycznie widzę, że rośliny ruszyły, szczególnie te posadzone w tym roku w końcu "idą w liście", a nie tylko rozbudowują korzenie.
Syla 13:25, 14 cze 2014

Widać , że roślinom dobrze u Ciebie ... Odwdzięczają się pięknie rosnąc ... A ten żywopłot z berberysu będziesz przycinać górą na równo ???
Jagodaa 13:41, 14 cze 2014

Syla napisał(a)
Widać , że roślinom dobrze u Ciebie ... Odwdzięczają się pięknie rosnąc ... A ten żywopłot z berberysu będziesz przycinać górą na równo ???

Właśnie nie chcę go ciąć na równo... Początkowo będę cięła, aby się zagęścił, a później chciałabym, aby stworzył taki gęsty szpaler pionowych pędów, mnie się podobają te wyprostowane stożkowate gałązki. Mam nadzieję osiągnąć efekt "trawy", jakby umbry w niej rosły. Dziwnie to brzmi, ale może uda mi się kiedyś pokazać, jak to u mnie będzie wyglądać i o co mi chodzi, bo teraz trochę straszą te rzadkie pędy berberysowe.

Gdyby miał to być żywopłot kostka, wybrałabym coś innego niż berberys.
Jagodaa 13:54, 14 cze 2014

Powiem nieskromnie: podoba mi się u mnie! i duża w tym Wasza zasługa! Dzięki! Tu dowiedziałam się czego chcę w ogrodzie!