Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Juzia 21:58, 25 cze 2014

Jednak kulki i trawy to jest to co lubię najbardziej
Plus szałwia lub cosik innego z kolorem i jest poprostu raj

Zeta 21:58, 25 cze 2014

U mnie z Werbeny nic nie wyszło spróbuję w przyszłym roku jeszcze raz do skrzynek
tusiawka 22:00, 25 cze 2014

Werbena widać, że już ruszyła, więc teraz szybko da czadu. U mnie tegoroczne siewki też jeszcze nie kwitną, tylko te, które odbiło po zimie.
asica 22:18, 25 cze 2014

Moje werbenki wysiewane wcale dużo większe nie są. Ale ja werbeny okrywam suchymi liśćmi i już 3 rok przetrwały. Te już są wysokie i z pąkami.
bleebla 23:03, 25 cze 2014

No rzeczywiście można sałatkę zrobić z tej rukoli Moja taka marna.. czekałam czekałam aż na łodydze kwiaty się pojawiły. Oczy wybałuszyłam i drapiąc się po głowie zastanawiałam się gdzie te listki są

Roszponkę miałam identyczną i jak tylko zauważyłam, że pierwsze liście zaczynają żółknąć zerwałam i zjadłam ze smakiem na kanapce, bo o sałatce nie było mowy
bartek_luberda 23:05, 25 cze 2014

Widzę że lawenda ładna i szałwia Miałam popsuty laptop i nadrabiam zaległości M powiedziałam że o 3 przyjdę spać Pozdrawiam
makkasia 23:27, 25 cze 2014

Mikro-werbena... ze skrzynki nie wyrzuciłam ziemi i wczoraj zauważyłam wysyp, nasiona wykiełkowały nie mam pojęcia, skąd to opóźnienie...

Taaa ja miałam w tamtym roku to samo Te sadzonki zostaw niech rosną, prawdopodobnie nie zakwitną ale może przetrzymają zimę. W następnym sezonie zanim posiejesz wsadź nasiona do lodówki na około 2 tygodni - wykiełkują po 3-4 dniach
a ja lubię Twoją nudę i dziękuję za więcej
Jagodaa 09:38, 26 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Szałwia ładna sama w sobie, ale Ty dałaś jej odpowiednie towarzystwo i aż "błyszczy" w donicy.
Murek za berberysami bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że oświetlenie już wkrótce też zobaczymy

P.S.Dawno mnie nie było siedzę i u Ciebie nadrabiam
U mnie też trochę zdjęć gorszych lepszych i z Matyldą też są [od 165 możesz pooglądać z czytania Cię zwalniam ]

Przyznam szczerze, że jeszcze się nie zastanawiałam kiedy oświetlenie zrobię . Muszę najpierw doprowadzić prąd w różne miejsca, a że na trawnik na razie się nie zanosi to i z kablem się nie spieszę...

Pooglądałam i poczytałam też u Ciebie .
Jagodaa 09:58, 26 cze 2014

Juzia_G napisał(a)
Jednak kulki i trawy to jest to co lubię najbardziej
Plus szałwia lub cosik innego z kolorem i jest poprostu raj

szałwię muszę w doniczce powtórzyć, tylko miejsca nie ma....
Jagodaa 10:00, 26 cze 2014

Zeta napisał(a)
U mnie z Werbeny nic nie wyszło spróbuję w przyszłym roku jeszcze raz do skrzynek

U mnie wyszła dwuetapowo, miesiąc temu i te przepikowałam i teraz widzę maleńkie listeczki w skrzynce. Nie poddaje się, bo ona mi się bardzo podoba.