Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Madzenka 11:52, 28 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
A ja właśnie nie chcę w tym roku podlewać Florovitem, żeby sprawdzić, czy to przypadkiem nie od niego mi bardzo zróżowiały kwiaty, które miały być długo białe. Nawożę Agrecolem do hortensji dłygodziałającym (co 2 m-ce), no i MS kupiłam, ale jeszcze nie zaczęłam . Pąków mam dużo i gałązki grube, mocne (puk, puk, pku).

Ogrodowe czy bukietowe?
Magiczną siłą do hortensji podlewam od wiosny naprzemiennie z "niebieską hortensja". To żarloczne roslinki (ogrodowe) i wymagają intensywnego nawożenia by nie karłowaciały. Ogrodowe podlewam MS do magnolii naprzemiennie z MS do kwaśnolubych.
Jagodaa 12:35, 28 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ogrodowe czy bukietowe?
Magiczną siłą do hortensji podlewam od wiosny naprzemiennie z "niebieską hortensja". To żarloczne roslinki (ogrodowe) i wymagają intensywnego nawożenia by nie karłowaciały. Ogrodowe podlewam MS do magnolii naprzemiennie z MS do kwaśnolubych.

W takim razie wygląda na to, że swoje za słabo karmię... (mam tylko bukietowe) wyczytałam gdzieś, że opryski zaczyna się, gdy roślina kwitnie, od poniedziałku nawożę. Na szczęście widzę, że po stosowaniu nawozu długo działającego też są pozytywne efekty. Okaże się dopiero, gdy ocenimy wielkość tegorocznych kwiatów (w zeszłym roku były naprawdę bardzo duże).
Jagodaa 12:43, 28 cze 2014

Lawenda w końcu ma taki kolor, na jaki czekałam.

Hedcote rzeczywiście warto polecać (ja wybrałam ją na podstawie zaleceń Danusi).

Różowa szałwia wciąż kwitnie, nawet przekwitłe kwiatostany w kolorze bordo są dekoracyjne

Jagodaa 12:48, 28 cze 2014

Tę hortensję mam nadzieję w tym roku z Waszą pomocą zidentyfikować. Już zaczyna kwitnąć. Bardzo się po jednym sezonie rozrosła i wzmocniła.

Jagodaa 12:50, 28 cze 2014

Pozdrawiam Was serdecznie, życzę miłego weekendu i przepraszam, że ostatnio mało śladów u Was zostawiam... Już się lepiej czuję, więc nadrobię niebawem zaległości, bo w tym tygodniu wszystkie wieczory przesypiałam .

Magda_ 23:13, 28 cze 2014

nie mogłam do ciebie nie zajrzeć
Magdalenka 08:37, 29 cze 2014

Nadrobiłam zaległości, pięknie Jagódko u Ciebie, lawenda powala W przyszłym roku będzie jeszcze ładniejsza.
Ja też dosadziłam kilka krzaczków na nowej rabacie i nawet kupiłam róże Mam nadzieję, że wszystko pięknie się rozrośnie.
Pozdrawiam.
iwonadm 09:26, 29 cze 2014

przepięknie
podglądam i podziwiam
życzę zdrowia 3maj się ciepło
Jagodaa 11:16, 29 cze 2014

Magda, Magdalenka, Iwona - dzięki za oględziny i miłe słowa Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądacie . Pozdrawiam
ewa004 11:35, 29 cze 2014

Jagoda jak te łany lawendy przecudnie wyglądają .....wszystko jest przecudowne .......szałwia ....kurna gdzie moja szczena ???????