Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Juzia 23:09, 31 lip 2014

Viola napisał(a)

Jak nawet mój M. do tego doszedł, to musi być święta prawda. Wiosną, jak sadziliśmy pierwsze rośliny, to próbował roślinę wciskać w dołek mniejszy od średnicy doniczki , a teraz wywala trzy razy większą średnicę i mówi z radością: Będzie mniej koszenia

Hahaha
Mój też już nie protestuje jak chcę powiększać rabaty
Jagodaa 08:16, 01 sie 2014

Gabi, Ola, Ania będę częściowo w skrzynkach sadzić, bo jak pisze Ola, wygodniej podlewać i łatwiej utrzymać porządek w tym bajzlu .

Dzięki za chęci podzielenia się doniczkami , są momenty, że jest ich "trochę" .
Tusiala 08:54, 01 sie 2014

Mega fajnie się zrobiło!!!
Gabrysia_ 09:12, 01 sie 2014

Potwierdzam,ze z trawnikiem jest mnóstwo roboty,ale bez niego nie ma efektu...więc kółko się zamyka
Magda70 09:19, 01 sie 2014

Toszka napisał(a)
Mam bronze form już trzeci rok - zimuje lepiej od innych. Nie wolno na wiosne jej strzyc i trzeba uważać by wiosną nie wygniła. I tyle... ach, dodam, że sieje się jak frosted...wszędzie i masowo... najlepiej w kamieniach

O ta...już siewki wyrywałam w tym roku i jednej i drugiej
Magda70 09:25, 01 sie 2014

Jagodaa napisał(a)
Dla Agi bleebli donica z innej perspektywy:

Kiedy ja się doczekam trawy...

To niesamowite jak Ci ta donica szybko zarosła...takie wypierdki dopiero sadziłaś

No właśnie, kiedy doczekamy się trawy ?
Borbetka 09:48, 01 sie 2014

Ta rabata jest naprawdę urocza. Ciekawa jestem przezimowania rozplenicy. Pogadamy o tym na wiosnę pewnie.
Jagodaa 09:55, 01 sie 2014

Borbetka napisał(a)
No widzisz, nie przyjrzałam się, a to Danica jest w trawkach. Wygląda naprawdę cudnie i dobrze, że nie przycięłaś. Mała jeszcze i zachowuje swoje kształty. Po 3-4 latach trzeba jednak już zacząć ciąć, bo zaczyna łysieć w środku.

Myślę, że w przyszłym roku trochę podrównam kulki, bo mają lekko wystające gałązki przez to, że w szkółce rosły w ścisku.

O rozplenicy mam nadzieję wiosną porozmawiać nie przez łzy . Zeszłoroczne ładnie przezimowały i rozrosły się, ale tamten rok nie jest wyznacznikiem, wiadomo dlaczego.
Jagodaa 09:57, 01 sie 2014

ane3ka napisał(a)
1. Pamietam zachody z pomidorami na działce u rodziców. Obstawione parapety, wiązanie, skubanie wilczków. A potem wszystko lądowało na stosie bo czarną zarazę łapało.

...więc rozumiesz mnie, że może to jednak nie to

Jagodaa 10:05, 01 sie 2014

Pawlus napisał(a)

Świetnie to wygląda. Bardzo podobają mi się mocne bryły Danic na tle zwiewnych miskantów. Będę kopiować

Jeżówki ogromne! Gdzie kupowałaś?

Z trawnikiem to najwięcej roboty. Znów podlewam. Tydzień spokoju miałem.

Dzięki, miło mi baaardzo .

Wyślę Ci namiar na jeże, ale coś mi się wydaje, że wykupiłam wszystkie .