Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 16:36, 31 lip 2014

bleebla napisał(a)

Ja z niewiedzy swoje brązowe ścięłam do zera Choć coś mnie tknęło w połowie, że chyba zle robię. Ta trawa żyje zimą, nie schnie. No i przez to długo czekałam aż odrośnie. Teraz wygląda dobrze i doszła do siebie.

A no właśnie. O to mi chodziło .
Jagodaa 16:41, 31 lip 2014

ane3ka napisał(a)
Ja się tak przymierzam do kupna 5-6 szt BF i posadzenia jej w tym miejscu, pomiędzy bukszpanami. Chyba podobnie jest u Madżen. Zachwyciłam się!

5-6 to mały wydatek, można co rok wymieniać jakby coś się stało . Też mam około tylu tylch brązowych, no może 10, już nie pamiętam. Bardziej się boję o Amazon, bo tych mam już około 50szt .
Jagodaa 16:47, 31 lip 2014

Przemyślenia warzywnicze

W przyszłym roku nie sadzę już pomidorów typu duże owoce w donicach, ani w ogóle. Będzie może z tego dwa kg, a zachodu..... bez sensu. W szklarni, gdybym ją miała, to co innego. Będę tylko koktailowe sadzić i to tak bardziej dla zabawy i skubania "w przelocie", gdy coś robię w okolicy.
bleebla 17:28, 31 lip 2014

Zachodu w jakim sensie? Chodzi Ci o sadzenie, pikowanie itp. czy podlewanie latem?
Juzia 17:28, 31 lip 2014

Jagodaa napisał(a)

Ale ścięłaś przy ziemi samej, czy tak na 10cm? Bo ja cięłam nie do zera.

No dycha została...może nawet więcej.
Ale bardzo słabo rosła i w następną zimę zgniła....chyba miała za krótkie włosy i jej do środka śniegu napadało.
Jednak wiązanie traw na coś zostało wymyślone
Jagodaa 17:35, 31 lip 2014

bleebla napisał(a)
Zachodu w jakim sensie? Chodzi Ci o sadzenie, pikowanie itp. czy podlewanie latem?

Sianie, trzymanie tego wszystkiego w domu, podlewanie, przenosiny na dwór, pilnowanie przymrozków, przenoszenie z pomieszczenia na dwór na początku codziennie, przyzwyczajanie do "życia" na dworze, podlewanie, podwiązywanie, cudowanie - mówię: tego nie chce mi się robić .

edit: to nie mój żywioł
Jagodaa 17:40, 31 lip 2014

Juzia_G napisał(a)

No dycha została...może nawet więcej.
Ale bardzo słabo rosła i w następną zimę zgniła....chyba miała za krótkie włosy i jej do środka śniegu napadało.
Jednak wiązanie traw na coś zostało wymyślone

Ty mnie nie strasz, że ja mam wszystkie moje Amazony wiązać!
Juzia 17:53, 31 lip 2014

Jagodaa napisał(a)

Ty mnie nie strasz, że ja mam wszystkie moje Amazony wiązać!

To zależy jaką masz glebę i czy w słońcu rosną....czy śnieg tam długo nie zalega.
Ja swoje trawy wszystkie wiązałam... do tej pory. Ale mam ich ciut więcej teraz...hehe
Jagodaa 20:13, 31 lip 2014

Juzia_G napisał(a)

To zależy jaką masz glebę i czy w słońcu rosną....czy śnieg tam długo nie zalega.
Ja swoje trawy wszystkie wiązałam... do tej pory. Ale mam ich ciut więcej teraz...hehe

Woda raczej tam nie zalega i śnieg też szybko się stopi, więc może nie zgniją .
Gabrysia_ 20:16, 31 lip 2014

Ja nie wiązałam moich A.M. a przetrwały już chyba ze trzy zimy ,nie licząc ostatniej to dwie

Doszły jeżówki?