Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 14:59, 04 sie 2014

Magda70 napisał(a)

Jak ja lubię takie momenty...jak się posuwamy we właściwym kierunku

Ja też, wczoraj ożyłam wpadając na pomysł, a dziś jeszcze bardziej, bo nie muszę aż tak długo czekać z realizacją. Tylko urlopy odbędę i działam .
aleksandra_g 15:39, 04 sie 2014

zazdroszczę wam tego planowania i pilnowania bo my z eMem już sobie leżymy na tarasie na leżaczku pod kocykiem i zamiast o łopacie i taczce zapomnieć to się zastanawiamy kiedy to się wszystko zrobi.... z akcentem na SIĘ ZROBI
Jagodaa 15:58, 04 sie 2014

aleksandra_g napisał(a)
zazdroszczę wam tego planowania i pilnowania bo my z eMem już sobie leżymy na tarasie na leżaczku pod kocykiem i zamiast o łopacie i taczce zapomnieć to się zastanawiamy kiedy to się wszystko zrobi.... z akcentem na SIĘ ZROBI

Ale co w tym złego Alex? ważne, że Wam na tych leżakach dobrze i wygodnie, a kiedyś "się zrobi" - na pewno .
Jagodaa 16:14, 04 sie 2014

Poza tematem, dla cierpiących na migreny

Dziś pani neurolog mi powiedziała, że powinnam pilnować liczby godzin snu i w weekendy wstawać o tej samej porze co w tygodniu .
AlKa 17:47, 04 sie 2014

No proszę a ja na urlopie budzę się o 6:30 i wkurza mnie to bo planowałam pospać.
Jagodaa 17:55, 04 sie 2014

AlKa napisał(a)
No proszę a ja na urlopie budzę się o 6:30 i wkurza mnie to bo planowałam pospać.

No widzisz, nie ma się co martwić, na zdrowie Ci wyjdzie!
Madzenka 21:48, 04 sie 2014

Jagodaa napisał(a)

Dzięki Marzenko za info. Muszę porównać ze zdjęciami moich Silver D. Mnie się w nich nie podobało to, że jednak szybko różowieją. Może w zeszłym roku przez Florovit do ogrodu, teraz stosuję tylko nawozy do hortensji, zobaczymy.

Hortensje nie były podpisane, ale nie pokładały się, może to Incrediball... Jedna w cieniu, druga bardziej w słońcu.

A co ja zrobię ze swoimi pięcioma Varellami? do tego zrosną się w jedną kupę . Głównie nie podobało mi się w niej to, że wcale nie zachowywała regularnego pokroju kuli (były tam dwie w różnych miejscach), tylko była kanciasta .

Moja varella duża ma idelany pokrój półkuli a trzy małe rosna ciut inaczej. Może im trzeba skubać igeilki wiosną aby sie mocno zageszczały? Może takie idealne samodzielnie nie rosną? Szkoda , ze nie ma Domi an forum bo ma duże okazy, dopytałybyśmy o sosenki.
Madzenka 21:54, 04 sie 2014

Ha doczytałam.. To ja jestem Twoim i Malkul przeciwieństwem... Najpierw miałam trawnik a potem resztę Tyle tylko że wytyczone rabaty i wykonane tarasy i obrzeża granitowe....
aleksandra_g 21:58, 04 sie 2014

marzena to tak jak ja! też taras jest, poziomy są, wytyczone rabaty też, teraz co prawda przenosimy trawnik i bierzemy się za obrzeża a roślin tyle co kot napłakał
Jagodaa 22:03, 04 sie 2014

Dziewczyny, mnie budowa czeka, ciężarówki, podjazdy brukowane na środku działki, to byłoby całkiem bez sensu robić trawnik . Mam mały kawałek z boku domu, gdzie już mam gotowe rabaty i nic nie będzie się działo poważnego. Tak naprawdę to żałuje, bo chciałam szybko mieć ładnie i nie dałam pod trawę dobrej ziemi, teraz mam placki itp. Dlatego ucząc się na błędach postaram się być cierpliwa .