Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 12:37, 17 mar 2014

Dziewczyny, ja też czekam a tu dziś do 17 w pracy, do tego siedzę z zagraniczną "delegacją" więc podwójnie emocjonująco się tydzień zaczyna dla mnie.....

Dzięki, że do mnie zaglądacie!
Jagodaa 19:21, 17 mar 2014

Sprawozdanie z wykonanych dziś prac .

Muszę niestety zaznaczyć, że u mnie nie można spodziewać się serialu, jak to napisała Juzia, ale raczej opery mydlanej, telenoweli brazylijskiej z akcją ciągnącą się jak flaki z olejem. No cóż, powoli, ale może konsekwentnie mi to pójdzie.

Jutro ciąg dalszy robót. Położona zostanie druga warstwa bloczków. Pod murkiem dosypana będzie jeszcze ziemia, więc teren, teraz falisty, wyrówna się .

Eksmisję z przyszłej rabaty musi dostać jeszcze kalina, ale w zeszłym roku tak pięknie kwitła, że nie mam serca jej ruszać. Będę chciała ją wykopać z dużą bryłą i przenieść w inne miejsce (oczywiście nie mam takowego, bo nigdzie na chwilę obecną nie pasuje do moich planów)
asica 19:29, 17 mar 2014

Bardzo dobry serial żadna opera
Jagodaa 19:33, 17 mar 2014

Z nowości dość zaawansowanych :

W jednym tylnym rogu działki będę starała się zrobić parawan/ekran z prowadzonych na linkach grabów (prawdopodobnie te drzewa wybiorę). Wykonawcą konstrukcji będzie mój Ojciec, który tak jak ja, lubi ciekawe przedsięwzięcia domowo-ogrodowe i zawsze mogę liczyć na jego wsparcie w realizacji moich pomysłów. Rozrysowaliśmy już wstępnie budowę stelaży i dostałam zapewnienie, że nie będzie żadnego problemu z wykonaniem. Formowany ekran powtórzy się prawdopodobnie w jeszcze jednym miejscu w moim ogrodzie.

Pewnie dla wielu będzie to śmieszne, ale największą moją obawą w całym tym pomyśle jest kwestia zdobycia odpowiednich drzewek.
Jagodaa 19:35, 17 mar 2014

asica napisał(a)
Bardzo dobry serial żadna opera

Może wezmę niebawem jakiś urlop, to akcja trochę przyspieszy .
leon60 19:44, 17 mar 2014

Lubię seriale więc zaglądam i mocno kibicuję
Juzia 19:51, 17 mar 2014

I murek już widać
Magda70 20:04, 17 mar 2014

Ale taki widok cieszy oczy!
aga_szsz 20:19, 17 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Z nowości dość zaawansowanych :

Pewnie dla wielu będzie to śmieszne, ale największą moją obawą w całym tym pomyśle jest kwestia zdobycia odpowiednich drzewek.

Wcale nie takie śmieszne
Właśnie przeglądałam na allegro, bo póki co innego dojścia nie mam, oferty grabów, miernota
Szkółek w pobliżu niestety nie ma, a w ogrodniczym nawet jak sprowadzą, to po kosmicznej cenie!!

Murek już wygląda super i czekam następny odcinek
asica 20:43, 17 mar 2014

U mnie jedyna możliwość zdobycia roślin to targi rolno-ogrodnicze wiosną i jesienią w Kalsku. I to też nie całą listę chciejstw.
Szkólki w okolicy bardzo młode i z ograniczonym asortymentem.