Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 20:07, 16 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Potwierdzam , miałm minimum 2 m pustynniki a potem mi zgniły...

Czyli jednak. Chciałabym stanąć przy nich, fajne to musi być ważenie.

A szkółka... jestem dobrej myśli, choć cierpliwością nie grzeszę.
Jagodaa 20:12, 16 mar 2014

asica napisał(a)
Mam chwilowo inne zajęcie, ale zaglądam i jestem dumna z Twoich hortek. Moje jeszcze takich listków nie mają, ale też większość puściła pąki. W zeszłym roku sadziłam incrediball , w ciepłe dni co dzień więdły, a wstawały po podlaniu. W pewnym momencie przestały więdnąć, z czego wywnioskowałam , że puśiły korzenie - było to koło czerwca.
Ale zostawiłam je spokojnie do jesieni, dopiero wtedy wysadziłam na stałe miejsce.
Pustynniki sadziłam dwa razy - nie wyszły więc zrezygnowałam .

Takie słowa bardzo mnie cieszą. W ciepłe dni pewnie takie młode sadzonki szybko omdlewają. Jeśli już będę przenosić je na dwór, to początkowo w zacienione miejsce, ale trochę to jeszcze potrwa.

Może kiedyś spróbuję z pustynnikiem. Jak już zaopatrzę się w te moje planowe podstawowe rośliny.
Magda70 20:25, 16 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Asiu, chyba ściągnęłam Cię myślami, bo wczoraj wieczorem sobie myślami, że dawno nic nie pisałaś na Forum. Jakiś czas temu przeglądałam oferty różnych firm (raczej tak pobieżnie, w chwili nudy) i byłam zdziwiona, że mało bardzo mają szarości i grafitu (ja chciałabym też takie duże płyty, nie tylko małe kosteczki). Pocieszyłam się wtedy, że dla mnie to jeszcze nie ten czas i zanim zacznę na poważnie szukać, coś się pojawi . Może tej wiosny coś drgnie.
Dziękuję za info, przejrzę sobie ich stronę.
Miłego dnia!

Ja też szukam dużych szarych- grafitowych płyt.
Macie jakieś namiary>??
Jagodaa 20:57, 16 mar 2014

Magda, jeszcze nie znalazłam, jak coś mi wpadnie w oko, to na pewno dam Ci znać.
leon60 20:58, 16 mar 2014

Ja też zainteresowana namiarami
Jagodaa 21:08, 16 mar 2014

Będę pamiętać
Jagodaa 09:03, 17 mar 2014

Dobra wiadomość z rana.

Dziś zgodnie z umową miał się zjawić u mnie Pan Murarz i rozpiocząć budowę murku oporowego. Ze względu na pogodę szczerze w to wątpiłam...

Właśnie dostałam info, że zaprawa już się wyrabia - solidna firma! Bardzo się cieszę, foty popołudniu .
Magda70 09:12, 17 mar 2014

Czekam zatem
Juzia 10:41, 17 mar 2014

UUuu będzie serial

Moje patyki hortkowe stoją w wodzie, na parapecie w kuchni i wydaje mi się, że jakieś białe kropki się pojawiają na dole
ewa004 10:53, 17 mar 2014

Też czekam