Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

wietrzyk 15:33, 16 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Asiu, chyba ściągnęłam Cię myślami, bo wczoraj wieczorem sobie myślami, że dawno nic nie pisałaś na Forum.

Hi, hi
No właśnie tak coś czułam Dzień za dniem szybko mija, ani się obejrzysz, a tu już tydzień i kolejny przeleci... Jak się w ciągu dnia spracowałam w ogrodzie, to wieczorem mała lampka wina i odlot gwarantowany. Nawet siły nie miałam, żeby otworzyć komputer
Jagodaa 15:42, 16 mar 2014

No to ja czekam na fotorelację u Ciebie .
Jagodaa 15:57, 16 mar 2014

Dziś wieje niemożliwie.

Zajrzałam przy okazji krótkiego obchodu włości do mojej prywatnej szkółki. Specjalizuję się dzięki naszej przemiłej Asicy w rozmnażaniu hortensji. Aśka, staram się bardzo, żeby patyczki miały u mnie dobre warunki do ukorzeniania. Tak wyglądają na dzień dzisiejszy.

Nie miałam niestety wystarczającej ilości doniczek, aby zrobić gotowe sadzonki, więc jeśli wszystko dobrze pójdzie i się przyjmą, będę musiała poprzesadzać.

A jak już sadziłam hortki, to pomyślałam, że spróbuję sił z lawendą. Mam 6 takich zestawów po 8 mini doniczek.

Juzia 16:12, 16 mar 2014

Ja swoje lawendy dzieliłam. Z jednego krzaczka nawet cztery robiłam. Wszystkie żyły do jesieni
Teraz muszę poczekać...
Magdalenka 16:29, 16 mar 2014

Piękna mini szkółka
Niech wszystko pięknie rośnie.
ewa004 16:35, 16 mar 2014

Będzie rosło musi, łachy nie robi
monitka 16:46, 16 mar 2014

Jagódko trzymam kciuki za rozmnażanie roślinek U mnie z takiego zeszłorocznego patyczkowego lasu wyszło 8 sadzonek. Mam nadzieję że przezimowały.
U mnie też wieje okrutnie...a takie miałam plany na weekend.
Jagodaa 17:25, 16 mar 2014

Dziewczyny, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Dzięki za wsparcie! Przekażę patykom przy następnych odwiedzinach, że nie mają wyjścia. Chyba najważniejsze, żeby hortkom nie przesuszyć ziemi.
gusiarz 17:52, 16 mar 2014

Jagoo a jak tam miśki... doszły? Jeśli masz bardzo przepuszczalną ziemię wykop nieco głębszy dołek pod roślinę. Na jego dno połóż kawałek folii... np. po korze - to przysyp niewielką ilością ziemi i dopiero posadź krzaczek. Ta radziła Danusia
Jagodaa 17:57, 16 mar 2014

Nie, jeszcze nie. Jutro będzie u pana sprzedającego interwencja.

Patent z folią wypróbuję, nie czytałam o nim nigdy. Fajna sprawa .