Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

bleebla 21:05, 28 lis 2014

Uwielbiam Twoją donicę. Mogłabym się na nią gapić i gapić. Ja nie wiem jak Ty w pracy wytrzymujesz, chyba tylko o swoim ogrodzie tam myślisz
Jagodaa 16:10, 29 lis 2014

Aga, ostatnio właśnie nie myślałam o niej i jestem ze wszystkim spóźniona!
Jagodaa 16:15, 29 lis 2014

Z wiązania wstążek nic dziś nie wyszło. Podsypałam jedynie część traw korą. Część, bo cztery worki szybko się skończyły... trudno, co będzie, to będzie.

Tak potwornie przy tym zmarzłam, że w domu chciało mi się płakać z bólu, kiedy rozmarzały mi palce .

Ziemia zmarznięta, twarda skorupa. Nie wiem, jak ja zadołuję cisy i bukszpany. Ze wszystkim mam tyły!

OK, daje uśmiech , bo coś okropnie ponuro się dziś wypowiedziałam .

Miłego wieczoru, ja chyba pójdę pobiegać , ochrzcić buty .
bleebla 18:27, 29 lis 2014

Jagodaa napisał(a)
Aga, ostatnio właśnie nie myślałam o niej i jestem ze wszystkim spóźniona!

A miałam się pytać czy dolomit dzisiaj posypałaś

Pozdrawiam
Mathildis 19:24, 29 lis 2014

Jagodaa napisał(a)

Hehe, 10m na razie kupiłam, ale chyba braknie... Wianków nie robię, to choć trawy przyozdobię. Zawsze to jakiś świąteczny akcent .

A wianków nie robisz, bo....?

edit: musiałam edytować bo jak taki gbur siem zachowałam, ani cześć, ani ładnie w tej donicy, ani nawet piękna trawiasta jesień u Ciebie
Madzenka 11:27, 30 lis 2014

Obejrzalam idelane brzuszki rozplenic i smukłe sylwetki miskantów ścisniete w tali paskami
Ja jeszcze nie mam nic zrobione bo dwie soboty ogrodowe wypadły mi z kalendarza. Wiązanie rozplenic, czerwone kokardki, lampki bożonardozeniowe i dekoracje przed wjesciem za tydzien. Pozdrawiam z brrrrr zimnego Wroclawia. Odwykłam od zimna u nas
Jagodaa 12:21, 30 lis 2014

bleebla napisał(a)

A miałam się pytać czy dolomit dzisiaj posypałaś

Pozdrawiam

Wczoraj się nie dało, tzn. ja nie byłam zdolna podjąć walki z dwoma stopniami mrozu .
Jagodaa 12:24, 30 lis 2014

Mathildis napisał(a)

A wianków nie robisz, bo....?

edit: musiałam edytować bo jak taki gbur siem zachowałam, ani cześć, ani ładnie w tej donicy, ani nawet piękna trawiasta jesień u Ciebie

będę do bólu szczera... bo:

1. mam jeden piękny, kupiony 3-4 lata temu i jeszcze mi się nie znudził
2. nie mam specjalnie gdzie tych wianków montować
3. a może 1. "trochę" mi się nie chce
Jagodaa 12:28, 30 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Obejrzalam idelane brzuszki rozplenic i smukłe sylwetki miskantów ścisniete w tali paskami
Ja jeszcze nie mam nic zrobione bo dwie soboty ogrodowe wypadły mi z kalendarza. Wiązanie rozplenic, czerwone kokardki, lampki bożonardozeniowe i dekoracje przed wjesciem za tydzien. Pozdrawiam z brrrrr zimnego Wroclawia. Odwykłam od zimna u nas

Ja bardzo żałuję, że nie wykorzystałam ciepłej jesieni i nie zmusiłam się do posadzenia cisów. To był mój wielki błąd i zaniedbanie. Teraz muszę przypilnować "roztopów" i szybko je wkopać.

U nas też mrozik trzyma . Pozdrawiam!
Jagodaa 13:06, 30 lis 2014

A teraz mój dylemat i zmartwienie. Nie wiem co zrobić z tym bardzo ważnym odcinkiem, bo to rabata najbliższa wejścia do domu, widoczna z ulicy i jednocześnie odkryty nieciekawy widok.
Za żywopłotem z ligustru zaczyna się donica.

Kostka z czasem będzie wymieniona. Chciałabym zrobić to w miarę taktownie i tak, aby nie zacienić całkiem sąsiadom działki. Z drugiej strony, chcę mieć ładny widok.

Oczywiście wszystkie stare rośliny przeznaczone są do eksmisji.