Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

leon60 19:27, 30 lis 2014

Okrywałam dziś róże te pare sztuk na krzyż które mam i tak mi ręce skostniały, że masakra... a jeszcze cała zima przed nami...

Brameczka do sąsiada jest używana ?

Macham
bleebla 21:27, 30 lis 2014

Jagodaa napisał(a)

Wczoraj się nie dało, tzn. ja nie byłam zdolna podjąć walki z dwoma stopniami mrozu .

Nie dziwię się. Wczoraj chciałam skosić trawę, bo trochę podrosła. Otworzyłam dzrzwi, znieruchomiałam na 2 sekundy i zamknęłam je z powrotem

Podziwiam, że tyle udało Ci się zrobić
Ewkakonewka 21:38, 30 lis 2014

I ja podziwiam bo u mnie już Syberia na całego brrrr
siakowa 21:50, 30 lis 2014

Jagodaa napisał(a)
A teraz mój dylemat i zmartwienie. Nie wiem co zrobić z tym bardzo ważnym odcinkiem, bo to rabata najbliższa wejścia do domu, widoczna z ulicy i jednocześnie odkryty nieciekawy widok.
Za żywopłotem z ligustru zaczyna się donica.

Kostka z czasem będzie wymieniona. Chciałabym zrobić to w miarę taktownie i tak, aby nie zacienić całkiem sąsiadom działki. Z drugiej strony, chcę mieć ładny widok.

Oczywiście wszystkie stare rośliny przeznaczone są do eksmisji.

Jagoda a graby obojetnie czy na sznurkach rozpiete ale to czasochlonne ale poprostu graby ktoych korony przycinalabys w prostokaty i posadzilabys je tak zeby ich korony.sie nie stykalay tylko pozostawial maly przeswit przez ktory wpadaloby sloneczko do sasiada a i troche dynamizmu by to wprowadzilo zamiast nudnej sciana. I cos w nozki grabom np.butki z bukszpanu poprzeplatane trawkami. Znajde zdjecie to podesle

Buziaki
siakowa 21:55, 30 lis 2014

np http://www.pinterest.com/pin/355502964310439910/
Mathildis 23:38, 30 lis 2014

Jagodaa napisał(a)

będę do bólu szczera... bo:

1. mam jeden piękny, kupiony 3-4 lata temu i jeszcze mi się nie znudził
2. nie mam specjalnie gdzie tych wianków montować
3. a może 1. "trochę" mi się nie chce

no to ja też do bólu... wianki na moich drzwiach mnie denerwują, stukają pukają, kołyszą się... po prostu wkurzają. U innych podziwiam, ale u siebie mieć nie chcę. I fakt tak jak Ty nie muszę co roku mieć nowego długo potrafię cieszyć się tym samym

Robić różne rzeczy metodą hand made uwielbiałam od dziecka i teraz też lubię, ale czasu brak...

Pinterestowa propozycja Kasi do mnie przemawia , też nie widzę tam "ściany", a właśnie coś w tym stylu
Jagodaa 09:06, 01 gru 2014

leon60 napisał(a)
Okrywałam dziś róże te pare sztuk na krzyż które mam i tak mi ręce skostniały, że masakra... a jeszcze cała zima przed nami...

Brameczka do sąsiada jest używana ?

Macham

W zeszłym roku była dyskusja o furtce i nawet wymianie ogrodzenia, ale sprawa utknęła . Do tej furtki mam emocjonalny stosunek i jakoś trudno mi myśleć o jej likwidacji, choć byłoby lepiej się na to zdecydować.

U nas -3 i okropny wiatr .
Jagodaa 09:08, 01 gru 2014

bleebla napisał(a)

Nie dziwię się. Wczoraj chciałam skosić trawę, bo trochę podrosła. Otworzyłam dzrzwi, znieruchomiałam na 2 sekundy i zamknęłam je z powrotem

Podziwiam, że tyle udało Ci się zrobić

Trawa chyba trochę się usztywnia na tym mrozie, mogłaby się połamać .

Kolejny krok to stroisz na Amazony i żurawki.
Jagodaa 09:10, 01 gru 2014

Ewkakonewka napisał(a)
I ja podziwiam bo u mnie już Syberia na całego brrrr

Ewa, nie byłam chyba świadoma, że aż tak zmarznę, a strach o trawy narastał. Teraz pozostał strach o niezadołowane cisy . Jak mi przemarzną, to sobie nie daruję!
Jagodaa 09:12, 01 gru 2014

siakowa napisał(a)

Jagoda a graby obojetnie czy na sznurkach rozpiete ale to czasochlonne ale poprostu graby ktoych korony przycinalabys w prostokaty i posadzilabys je tak zeby ich korony.sie nie stykalay tylko pozostawial maly przeswit przez ktory wpadaloby sloneczko do sasiada a i troche dynamizmu by to wprowadzilo zamiast nudnej sciana. I cos w nozki grabom np.butki z bukszpanu poprzeplatane trawkami. Znajde zdjecie to podesle

Buziaki

Tak, najbardziej skłaniam się w tym miejscu do grabów. Musi być coś wąskiego, płaskiego, bo ta rabata bardzo się zwęża, a do zasłonięcia mam długi odcinek.

Boję się jedynie, czy to będzie pasować do szpaleru świerków w donicy ...