Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

siakowa 09:56, 01 gru 2014

tez mam umbry....i miałam moment dokładnie taki sam...czemi nie kupiłam grabów do formowania ale jak jesienia się przebarwiły na karmazynowo... to pokochałam jej ponownie tyle że jak nie przestanie wiac na tym moim wygwizdowiu na górce to może sie okazac że temat grabów wróci :/

edit: oczywiscie eMowi się nie przyznam
leon60 10:02, 01 gru 2014

Ile od siatki możesz przeznaczyć na rabatę ?
Jagodaa 10:05, 01 gru 2014

siakowa napisał(a)
tez mam umbry....i miałam moment dokładnie taki sam...czemi nie kupiłam grabów do formowania ale jak jesienia się przebarwiły na karmazynowo... to pokochałam jej ponownie tyle że jak nie przestanie wiac na tym moim wygwizdowiu na górce to może sie okazac że temat grabów wróci :/

edit: oczywiscie eMowi się nie przyznam

Staram się już nie myśleć o tym co "mogłam", bo muszę się skupić na tym, co mogę
Jagodaa 10:07, 01 gru 2014

leon60 napisał(a)
Ile od siatki możesz przeznaczyć na rabatę ?

Muszę dokładnie pomierzyć. To jest taki trójkąt prostokątny. Jeśli miałaby być rabatka prosta, to niestety za furtką mam bardzo już wąsko. Gdybym sadziła drzewa, to prawie w granicy musiałyby być.

edit: dlatego linki byłyby najlepszym rozwiązaniem, bo nic nie właziłoby na stronę sąsiada.
leon60 10:18, 01 gru 2014

Jagodaa napisał(a)

Muszę dokładnie pomierzyć. To jest taki trójkąt prostokątny. Jeśli miałaby być rabatka prosta, to niestety za furtką mam bardzo już wąsko. Gdybym sadziła drzewa, to prawie w granicy musiałyby być.

edit: dlatego linki byłyby najlepszym rozwiązaniem, bo nic nie właziłoby na stronę sąsiada.

Mogłabyś też posadzić po kilka sztuk i stworzyć ekrany ( jak serby u mnie od ulicy) ale nie wiem czy dobrze myśle nie widząć ogólnego planu z wymiarami

Mnie to się śni po nocach takie coś
http://www.pinterest.com/pin/479070479086345226/
siakowa 10:25, 01 gru 2014

Jagodaa 10:53, 01 gru 2014

leon60 napisał(a)

Mogłabyś też posadzić po kilka sztuk i stworzyć ekrany ( jak serby u mnie od ulicy) ale nie wiem czy dobrze myśle nie widząć ogólnego planu z wymiarami

Mnie to się śni po nocach takie coś
http://www.pinterest.com/pin/479070479086345226/

Ola, tam na ekrany nie mam miejsca, tam max jedna sztuka wejdzie blisko płotu, trójkąt szybko się zwęża.

Fotka super!!! Ta puszystość traw niesamowicie wygląda z bielą!
Jagodaa 10:56, 01 gru 2014

siakowa napisał(a)

Dzięki! najpierw myślałam o pełnym żywopłocie, ale może lepiej takie kostki, nie będzie tak ciżko i masywnie i piórka trawiaste pomiędzy. Bardzo mi się podoba .

Ciekawe jakie te graby mogłyby być wysokie?
siakowa 10:59, 01 gru 2014

Sasiedzi rodziców maja z graba taka formowana koste tyle że od samego dołu bez linek normalnie rosnącą, ma szerokosc ok 1 m i wysokosc spokojnie z 3-4 m.. nie wiem jakby to sie zachowywało jakby była szersza to sie musza ZNAWCY wypowiedziec

edit: ale wydaje mi sie że szersze niz 1,5 m by juz źle wyglądały
Jagodaa 11:29, 01 gru 2014

Tu jeszcze trzeba wziąć pod uwagę wysokość drabiny, aby móc ciąć .

Wg mnie one u mnie musiałyby być płaskie.