Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

siakowa 09:14, 01 gru 2014

A swierki bedziesz ciąć w przyszłosci czy swobodnie beda rosnąć? wiesz masz juz geometryczne kształty chocby najbliższe sasiedztwo zywopłotu z ligustru i wszytskie rabaty od sznurka
Jagodaa 09:17, 01 gru 2014

siakowa napisał(a)
np http://www.pinterest.com/pin/355502964310439910/

Piękne! Myślałam już od dłuższego czasu o linkach, mogłabym powtórzyć w dwóch miejscach...
Jagodaa 09:22, 01 gru 2014

Mathildis napisał(a)

no to ja też do bólu... wianki na moich drzwiach mnie denerwują, stukają pukają, kołyszą się... po prostu wkurzają. U innych podziwiam, ale u siebie mieć nie chcę. I fakt tak jak Ty nie muszę co roku mieć nowego długo potrafię cieszyć się tym samym

Robić różne rzeczy metodą hand made uwielbiałam od dziecka i teraz też lubię, ale czasu brak...

Pinterestowa propozycja Kasi do mnie przemawia , też nie widzę tam "ściany", a właśnie coś w tym stylu

haha, mój kolega tak mówi, nie wiem po co moja żona robi te dekoracje na drzwi, co wchodzę, co wychodzę, to się to trzaska, no ale już nic się nie odzywam dla świętego spokoju. Uśmiałam się, gdy mi to opowiadał.

Ja też lubię działać plastycznie .

Pewnie coś podobnego powstanie, jak ta propozycja, bo tam nie mam za bardzo miejsca na coś innego, co byłoby równie efektowne.
siakowa 09:25, 01 gru 2014

jagoda albo mogłabys pod grabami powtórzyc hortensje żeby połaczyc tematycznie dwie strony "przedogródka"
Jagodaa 09:25, 01 gru 2014

siakowa napisał(a)
A swierki bedziesz ciąć w przyszłosci czy swobodnie beda rosnąć? wiesz masz juz geometryczne kształty chocby najbliższe sasiedztwo zywopłotu z ligustru i wszytskie rabaty od sznurka

Na razie zakładam, że nie będą cięte w ścianę.

Liguster chciałabym kiedyś wymienić na cis i zrobić eL, aby zakryć siatkę, bo dół musi być zasłonięty.
siakowa 09:30, 01 gru 2014

Jagodaa napisał(a)

Boję się jedynie, czy to będzie pasować do szpaleru świerków w donicy ...

No trzeba się zastanowić ale... w sumie to te swierki sa wyjątkiem bo reszte drzew czyli umbry doorenboski i drzewa z tła zza ogrodzenia to lisciaki... a np jakbys im zrobiła butki z cisa zamiast bukszpanu jako kontynualcja tej ELki co planujesz to troche byc już tu połaczył iglaka z lisciastym...
Jagodaa 09:35, 01 gru 2014

siakowa napisał(a)
jagoda albo mogłabys pod grabami powtórzyc hortensje żeby połaczyc tematycznie dwie strony "przedogródka"

Zarzekałam się, że nie, więcej hortek nie, bo mnie wnerwia pokładanie , ale mogłoby być z nimi ładnie.
Jagodaa 09:38, 01 gru 2014

siakowa napisał(a)

No trzeba się zastanowić ale... w sumie to te swierki sa wyjątkiem bo reszte drzew czyli umbry doorenboski i drzewa z tła zza ogrodzenia to lisciaki... a np jakbys im zrobiła butki z cisa zamiast bukszpanu jako kontynualcja tej ELki co planujesz to troche byc już tu połaczył iglaka z lisciastym...

Rany, jak fachowo, ja w ogóle w ten sposób nie myślę, ja tylko tak wizualnie się zastanawiam . Niestety jestem mało cierpliwa w poszukiwaniu rozwiązań, ale tu do wiosny mam czas i świadomość, że to wizytówka ogrodu.
siakowa 09:42, 01 gru 2014

a tam zaraz fachowo lubie jak jedno z drugiego wypływa i tworzy całosc
a jak zobaczyłam Twoje zdjecia to od razu to u Ciebie zobaczyłam az nie mogłam sie powstrzymać żeby Ci takiego rozwiazania nie zasugerowac choć ja sie przeca nie znam :*
Jagodaa 09:47, 01 gru 2014

hehe, masz wyczucie i tyle :*

Mnie się od dawna podobają drzewa na linkach i formowane na paletkach, ale trochę się boję pielęgnacji, a zwłaszcza poszukiwań odpowiednich drzewek. Wiem, że jak już zdecyduję, to wszystko ruszy, ale najważniejszy ten pierwszy krok .

Już kiedyś pisałam, że żałuję, że zamiast Umbr, nie posadziłam grabów do cięcia w kostkę , moja niecierpliwość się tu właśnie pokłoniła .