Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Juzia 10:23, 26 mar 2014

To fotki poprosim
sigma 10:33, 26 mar 2014

Witam się serdecznie Trafiłam tu przez przypadek i baaa...rdzo mi sie podoba.. będę zaglądać i obserwować postępy, jeśli pozwolisz.. Czuję, że znajdę tu natchnienie na mój ugór )

Pozdrawiam. Agnieszka.
Jagodaa 11:02, 26 mar 2014

Juzia, foty będą. Fotorelacje mnie motywują do szybszych działań, haha - każdy sposób dobry .

Sigma Miła wizyta, dziękuję . Myślę, że znajdziesz tu wiele ogrodów, na których podstawie stworzysz coś odpowiedniego dla siebie. Mój ogródek to początki, ale jeśli tylko trafisz w moim wątku na coś pomocnego, to zapraszam, kiedy tylko masz ochotę wpadaj .

Mnie obecność tu pomaga przede wszystkim pozytywnie podchodzić do ciężkich i bardziej inwazyjnych prac. Kiedy widze, że nie tylko ja padam po całym dniu przerzucania ziemi, jakoś mi raźniej . Nieocenione jest również wsparcie merytoryczne. "Ugór" to fajny moment. Możesz wszystko przemyśleć, zaplanować - widziałam, że już działasz i to z udanym rezultatem. Trzymam kciuki!
Tusiala 11:04, 26 mar 2014

Ale się "rozsadziłaś"
Jagodaa 11:33, 26 mar 2014

czym szbciej posadzę, tym szybciej doczekam się efektów przynajmniej taka myśl mi towarzyszy, a jak to będzie.... czas pokaże
Jagodaa 20:36, 26 mar 2014

Planowałam dziś zamówić farbę do pomalowania skrzyń na warzywa. Rozmawiałam z przedstawicielem firmy, z której chce kupić farbę. Miły i kompetentny Pan uświadomił mi, że to nie tak hop złapać pierwszy lepszy preparat, wybrać kolor.

Trzeba sprawdzić, czy farba może mieć kontakt z żywnością.

Może dla Was to oczywiste, ale ja zupełnie o tym nie pomyślałam. A może ten niekorzystny wpływ farby to przesada.... Ja jednak zwrócę na to uwagę.
Juzia 20:47, 26 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Planowałam dziś zamówić farbę do pomalowania skrzyń na warzywa. Rozmawiałam z przedstawicielem firmy, z której chce kupić farbę. Miły i kompetentny Pan uświadomił mi, że to nie tak hop złapać pierwszy lepszy preparat, wybrać kolor.

Trzeba sprawdzić, czy farba może mieć kontakt z żywnością.

Może dla Was to oczywiste, ale ja zupełnie o tym nie pomyślałam. A może ten niekorzystny wpływ farby to przesada.... Ja jednak zwrócę na to uwagę.

Jeśli deski będziesz malować od środka to tak, ale jeśli malujesz tylko z zewnątrz, to chyba nie bardzo ważne jaka farba
Zresztą...od środka też chyba będzie jeszcze jakaś folia między deską a ziemią???
Jagodaa 20:49, 26 mar 2014

No tak też myślę, ale od środka trzeba czymś też zaimpregnować, więc może warto zwrócić uwagę na taki szczegół, jak się już o nim wie .
bartek_luberda 22:09, 26 mar 2014

Pracujesz jak pszczółeczka ja czekam na pogodę
Jagodaa 22:39, 26 mar 2014

Przyznam Beatko, że nie lubię bezczynności, a że teraz skupiam się na ogrodzie, poświęcam mu każdą wolną chwilę .

Słonka życzę!