Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Iwony

W ogródku Iwony

Ivvvona 20:53, 09 cze 2014

Nikita napisał(a)
O, jesteś Iwonko... widzę, że wnusio dał ci chwilowo "wolne". Zachwycające hosty i w ogóle wszystko śliczne.
Pozdrawiam i proszę ucałować wnusia w malutki nosek od cioci Nikity.

Na pewno ucałuję
Ivvvona 20:57, 09 cze 2014

Margarete napisał(a)

Moje gralicimusy tegoroczne - jeszcze ałe ale jeden z ubiegłego roku daje czadu powoli, przywrotniki tez kwitną, i jasminowiec......ale mój niestety nie pachnie, nigdy nie pachniał byłam zawiedziona przed laty k=jak zakwitł pierwszy raz ale wyglad ładnie w kacie ogrodu więc został....
Pozdrawiam !

Wydaje mi się że ta zwykła, stara odmiana pachnie, a te nowsze niekoniecznie. Może masz właśnie jakąś nowszą odmianę. Ja planuje mojego formowac w drzewko, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo zawsze ma dużo odrostów.
Ivvvona 20:58, 09 cze 2014

agatanowa napisał(a)
Iwona, wpadłam zobaczyć Twój ogród. Bardzo masz ładnie i bujnie, podoba mi się

a co to za dziwna roślina?

Witaj Agatko, zapraszam więc częściej. Roślina o którą pytasz to kalmia.
Ivvvona 21:00, 09 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Iwonko to poszalałaś w ogrodzie 12 godzin a potem mogłaś sie wyprostowac??? Piekne masz piwonie i inne roślinki rówmież i mimo wnusia bardzo czyściutko , zadnych chwastów. Miłego dnia.

Faktycznie te 12 godzin dało mi popalić, ale efekt w postaci odchwaszczonych rabat jestTych nieodchwaszczonych nie pokazuję
Ivvvona 21:02, 09 cze 2014

asiach napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam
U mnie znowu upalnie ....
12 godzin w taki upał ja bym nie dała rady.

Asiu, ja mam spsób - pracuje akurat tam gdzie jest cień. W słońcu tez bym nie dała rady, a w dodatku muszę słońca unikać - opalanie nie wchodzi w grę.
Ivvvona 21:05, 09 cze 2014

Margaret_ka napisał(a)
Witaj, achh te Twoje urocze zakątki.
Hortensje prześliczne.... Pozdrawiam

Margaretko, miło że zajrzałaś do mnie i że Ci się podoba. Chętnie Cię odwiedzę, ale ostatnio nieczasowa jestem. Kiedys na pewnoPozdrawiam
Ivvvona 21:10, 09 cze 2014

Dzisiaj u nas upał niemiłosierny, w ogrodzie nic nowego się nie dzieje, za to pojechaliśmy z M na zakupy. Tym razem po roślinki do oczka wodnego, bo coś pustawo w nim w tym roku. Zakupilismy 14 roślinek, na razie niewielkie, ale szybko sie rozrosną. Teraz mam zagwozdkę jak to wszystko wkomponować. Od razu się tłumaczę że nie ma fotek, zrobię po posadzeniu. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających
asiach 21:12, 09 cze 2014

Pozdrowienia zostawiam i będę czekać na nowe fotki.
Neska 22:00, 09 cze 2014

Hej Iwonko. Ja właśnie chciałam usiąść z M w ogrodzie. Komary nas pożreć chciały żywcem. Chyba wolę ten upał. Przynajmniej mnie nie gryzą. Buuuuu A tak przyjemnie na dworze.
Bogdzia 22:22, 09 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Dzisiaj u nas upał niemiłosierny, w ogrodzie nic nowego się nie dzieje, za to pojechaliśmy z M na zakupy. Tym razem po roślinki do oczka wodnego, bo coś pustawo w nim w tym roku. Zakupilismy 14 roślinek, na razie niewielkie, ale szybko sie rozrosną. Teraz mam zagwozdkę jak to wszystko wkomponować. Od razu się tłumaczę że nie ma fotek, zrobię po posadzeniu. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających

To chociaz napisz co kupiliście.