Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi!

Zielono mi!

grama 06:28, 27 lis 2011

Ha, gdybym miala Aniu ostrokrzew! Ale nie mam.
Haniu, dzięki.
tyna 06:33, 27 lis 2011

Piękna dekoracja Grażynko.....jaka prosta i elegancka ja nic bym nie zmieniła
Sebek 10:28, 27 lis 2011

Bardzo elegancka ozdoba
Gabriela 13:51, 27 lis 2011

Prześliczne, a tym bardziej prześliczne, że naturalne, bez sztucznych kokard, brokatu. Ja też robię, ale dopiero dzisiaj, jeszcze zdążę zapalić pierwszą świecę wieczorem.
Gardenarium 13:56, 27 lis 2011

Grażynko. poproszę o jeszcze, koniecznie częściej wrzucaj zdjęcia swojego oszronionego ogrodu.
Pozowli mi może polubić tę nielubianą porę roku.

Sadziłaś ostatnio jeszcze jakieś cebulki czy już masz ziemię zmarzniętą?

Instagram Ogrodowiska
Grzesiu 15:08, 27 lis 2011

Grażynko uroda tkwi w prostocie
I na Twoim adwentowym stroiku wspaniale to widać
Lubię oglądać takie rzeczy zrobione przez forumków
grama 08:47, 01 gru 2011

Ludzie, ludzie, cuda w tej budzie! Dziś już grudzień, a to nasza wczorajsza akcja ogrodowa.

Zaczynam umajać wejście. Na razie tylko postawiłam thujkę, Myślę.

Prostują mi się tragicznie powyginane przez wiatr i tempo wzrostu modrzewie, co zobaczyłam dopiero, jak opadły igły.
agniecha973 23:03, 01 gru 2011

Witam. Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszego ogrodu. Widzę, że duży ogród wcale nie musi być zaniedbany. Powstało wspaniałe miejsce. Gratuluję pomysłów i wyczucia w komponowaniu roślin, a przede wszystkim doceniam ogrom pracy włożonej w założenie i utrzymanie takiego terenu.

Wątek równie uroczy - czyta się z zapartym tchem. Nawet łezkę uroniłam, tak ładnie piszesz w pewnym miejscu o tych co odeszli.

Mój wątek dopiero raczkuje, ale powoli się rozkręcam. A to forum jest silnym bodźcem do działania - "daje kopa". Bardzo gorąco proszę o pomoc tej zimy w ogarnięciu mojego równie dużego ogrodu. Myślę, że Twoja pomoc Grażynko będzie mi bardzo potrzebna. Zapraszam w wolnej chwili do siebie. Nie przestrasz się!
grama 22:04, 02 gru 2011

Dla Danusi, po czasie.

agniecha973 22:31, 02 gru 2011

Pięknie, choć mroźno. Jak zawsze wszystko ma swoje plusy i minusy
Dziękuję za odwiedziny.
Ten sposób na szambo przyda mi się bardzo. Mam ten sam problem - co roku trawa na szambie zasycha po pierwszych upałach. Też wpadłam na to, zeby wysypać to kamyczkami, ale nie wymyśliłabym tych obwódek z cegły. Dla mnie pomysł doskonały. Tylko mi się marzą na tych kamyczkach grupy rojników i trochę rozchodników. Szczególnie różyczki rojników to dla mnie coś bardzo uroczego, ale do tej pory wszędzie zarastały. Myślę, że tu powinny się czuć dobrze i mieć większe szanse na przetrwanie. Jeszcze mam pytanie natury technicznej: jak umieszczone są te cegły, na zaprawie czy tylko w ziemi? Są też trochę obniżone - to chyba ułatwia koszenie?