Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Viola 22:37, 26 lip 2014

Białoboki są cudowne. Też bym chciała, tylko one takie malutkie są w szkółkach i trzeba czekać aż urosną, a ja niecierpliwa jestem. Od razu bym chciała takiego półtorametrowego. Chociaż na wiosnę kupiłam dwa malutkie świerczki Will's Zweig - wsadziłam je do donic przed domem, a jak podrosną to wysadzę do ogrodu
asiach 22:49, 26 lip 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu miłego weekendu serdecznie Cie pozdrawiam i Twoich najbliższych wypoczywaj i nie miej wyrzutów sumienia bo robota sama nas znajdzie , ja niestety tez tak mam czyli jest nas więcej
Buziaki dla Ciebie i najbliższych [/quote
I tu jest problem - nie potrawię wypoczywać - leniuchując. Ale dzisiaj szalałam z Jarusiem w ogrodzie. On ciął, ciął i ciął - sama jego nie poznawałam. Ja sekatory też miałam w rękach. Co jakiś czas Jaruś nawoływał i pokazywał co jeszcze chce przyciąć. Ale wszystkiego nie sprzątnęliśmy. Jutro dokończymi. Pod nóż poszły jabłonie, buki, graby, karagana, wierzba, katalpa, klony, cisy, tuje ... Nie wiem ile tego jeszcze było. Ale tego było bardzo dużo A była też drobnica
Teraz ledwo żyję
I tak wygląda mój wypoczynek. Była sobota jutro niedziela czy podobna? Chyba nie! Nie mam nadzieję, że nie
Pozdrawiam Jagódka
asiach 22:54, 26 lip 2014

kosolka napisał(a)
Bardzo Ci dziękuję za przebrnięcie przez całość Jeżeli naprawdę uważasz że dobrze robię, to będę kontynuować.. Wątpliwości chyba są zawsze. A póki rośliny małe, zawsze mogę je jeszcze poprzeprowadzac Miłego dnia Ci życzę i będę zaglądac

Olu, wątek młody ale postów moc
Jak dla mnie na jeden wieczór to za dużo. Ale w dwa dałam radę
I to co napisałam to prawda. Uważam, że wiesz co chcesz i na prawdę idziesz w dobrym kierunku. Ogród młody dlatego małymi krokami dasz radę i powodzenia życzę

asiach 22:59, 26 lip 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Asiu Hortki Twoje są piękne, ja też z tych co to na tarasie nie usiedzą bo ciągle czegoś wypatruję . Ale co tam, dlatego mamy piękne ogrody i pasje...
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.

Magdalenko, niektóre już są mniej ciekawe przez słońce i temperaturę. Kwiaty popalone i to nieodwracalnie
Ale to tylko niektóre
Oj pasje to ja mam a TY bardzo ładny ogród
Pozdrawiam serdecznie
asiach 23:00, 26 lip 2014

Magda_ napisał(a)
masz kochana piękny dojrzały ogród

Magda, dziękuję
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
asiach 23:06, 26 lip 2014

Viola napisał(a)
Białoboki są cudowne. Też bym chciała, tylko one takie malutkie są w szkółkach i trzeba czekać aż urosną, a ja niecierpliwa jestem. Od razu bym chciała takiego półtorametrowego. Chociaż na wiosnę kupiłam dwa malutkie świerczki Will's Zweig - wsadziłam je do donic przed domem, a jak podrosną to wysadzę do ogrodu

Wiem, wiem, że są malutkie ale w ogóle są . Jak ja zakładałam ogród to tylko mogłam pomarzyć a znałąm go tylko z literatury . Takie to były czasy.
Co do niego to rośnie bardzo wolno po 10 latach będzie miał ~2m
Jeżeli chodzi o Twoje świerki może na zimę zadołuj w ogrodzie, żeby nic się nie wydarzyło.
{Pozdrawiam serdecznie
Viola 23:12, 26 lip 2014

asiach napisał(a)

Wiem, wiem, że są malutkie ale w ogóle są . Jak ja zakładałam ogród to tylko mogłam pomarzyć a znałąm go tylko z literatury . Takie to były czasy.
Co do niego to rośnie bardzo wolno po 10 latach będzie miał ~2m
Jeżeli chodzi o Twoje świerki może na zimę zadołuj w ogrodzie, żeby nic się nie wydarzyło.
{Pozdrawiam serdecznie

Asiu, one rosną w takich dużych donicach betonowych. Już jedną zimę miałam tu iglaki i świetnie przezimowały. Jak znajdę zdjęcie moich świerczków, to zaraz wstawię u siebie
asiach 23:21, 26 lip 2014

Viola napisał(a)

Asiu, one rosną w takich dużych donicach betonowych. Już jedną zimę miałam tu iglaki i świetnie przezimowały. Jak znajdę zdjęcie moich świerczków, to zaraz wstawię u siebie

To świetnie, wiesz kiedyś czytałam, że jeżeli takie rośliny rosną w donicy trzeba wykładać ją sytropianem od środka. Nie chciałam by coś im się stało. Ale skoro u Ciebie przezimowały inne to ok
Viola 23:30, 26 lip 2014

asiach napisał(a)

To świetnie, wiesz kiedyś czytałam, że jeżeli takie rośliny rosną w donicy trzeba wykładać ją sytropianem od środka. Nie chciałam by coś im się stało. Ale skoro u Ciebie przezimowały inne to ok

Napisałam u siebie Jutro niedziela, przymusowy odpoczynek, a mi się zawsze w niedziele chce coś pokopać. U mnie nawet kury ciszej gdaczą, a kogut jakoś tak jakby chciał, a nie mógł Jedyną rzeczą jaką robię w niedzielę to podlewanie, nikt nie będzie krzywo patrzył. Pa dobranocka
asiach 23:34, 26 lip 2014

Viola napisał(a)

Napisałam u siebie Jutro niedziela, przymusowy odpoczynek, a mi się zawsze w niedziele chce coś pokopać. U mnie nawet kury ciszej gdaczą, a kogut jakoś tak jakby chciał, a nie mógł Jedyną rzeczą jaką robię w niedzielę to podlewanie, nikt nie będzie krzywo patrzył. Pa dobranocka

Już widziałam i czytałam i napisałam
Ja chyba coś zrobię pomimo niedzieli - wszzystko tak zarosło, że sąsiedzi nie widzą
Dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies