Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Karol99 19:14, 24 lut 2016

Ja chciałem coś porobić ale patrze ze u mnie jeszcze przymrozki w tym tygodniu będą. Może w weekend uda mi się coś porobić bo cięcia mam sporo.
Marga 19:14, 24 lut 2016

paula23 napisał(a)

Mam nadzieje że moja tez pokaże co potrafi miałam ją koło kaskady i strasznie mi ją tam psy łamały, jesienią przesadziłam na nową rabatę pod oknami róże+lawenda wiosną dodam im stipe Mam nadzieje że będę zadowolona z efektów bo ta rabatka na jakieś 3 lata chciałabym się nią nacieszyć Dokupiłam jeszcze białą lawendę do niej.

Paula, a gdzie Ty masz linka w podpisie?
Rabatkę będziesz miała piękną i taką lekką, tylko się pochwal jak ją zrobisz
Białą lawendę widziałam tylko na zdjęciach, normalnie czad.

Karol, może i się pośpieszyłam niepotrzebnie z tym cięciem, ale to mój pierwszy sezon wiosenny i nie mam doświadczenia. Zobaczymy. Forsycja ma już pąki, a krokusiki wyłażą z pod ziemi, znaczy się wiosna idzie
Marga 19:26, 24 lut 2016

Aniu, bukietówki podciełam. Drzewiastych żadnych nie mam. Oprócz tego podciełam jeszcze derenie, pięciorniki, pęcherznicę (wiem, błąd), rozchodniki, liście hostom ... i lawendzie pojedyńcze kwiatki. Mówiłam, że to mój pierwszy sezon ;/ ...trudno już się stało.

Olga, dopiero luty. W moim ogrodzie też powolutku rośliny budzą się po zimie. Niektóre dziewczyny mają już kwitnące kwiatki (krokusy, ciemierniki, zawilce), a u mnie dopiero noski powystawiały z ziemi krokusy, no i jest trochę pączków na krzewach.

Katel, weź nie strasz z tymi mrozami, bo polecę przykrywać
paula23 19:29, 24 lut 2016

Marga napisał(a)

Paula, a gdzie Ty masz linka w podpisie?
Rabatkę będziesz miała piękną i taką lekką, tylko się pochwal jak ją zrobisz
Białą lawendę widziałam tylko na zdjęciach, normalnie czad.

Karol, może i się pośpieszyłam niepotrzebnie z tym cięciem, ale to mój pierwszy sezon wiosenny i nie mam doświadczenia. Zobaczymy. Forsycja ma już pąki, a krokusiki wyłażą z pod ziemi, znaczy się wiosna idzie

Nie mam linka bo chwilowo zawieszam swój wątek, jak już się dorobię czegoś co będę mogła pokazywać wtedy wrócę z wątkiem ee tam ja też już hortki i budleje pocięłam i wierze że będą miały się dobrze
Marga 19:38, 24 lut 2016

Paula, rozumiem z wątkiem Budleje też juz podcięłam.
katel 19:49, 24 lut 2016

Podcięłaś i już, nie martw się na zapas a z tą pogodą oto mam nadzieję że się pomylili - przy długoterminowych to się często zdarza .
olga80 20:15, 24 lut 2016

Czy to już czas na podcięcie u mnie jeszcze przymrozki?
anabuko1 20:25, 24 lut 2016

może ja jeszcze z tydzień poczekam z tym cięciem ,ręce świerzbią.
ale wiosny jeszcze dużo będzie.
A przymrozki będą , będą
Marga 21:27, 24 lut 2016

Wracam z wątku Pawła i tam cięcie planują za jakieś 3 tyg dopiero.
Jana 21:30, 24 lut 2016

Marga napisał(a)
Aniu, bukietówki podciełam. Drzewiastych żadnych nie mam. Oprócz tego podciełam jeszcze derenie, pięciorniki, pęcherznicę (wiem, błąd), rozchodniki, liście hostom ... i lawendzie pojedyńcze kwiatki. Mówiłam, że to mój pierwszy sezon ;/ ...trudno już się stało.

Olga, dopiero luty. W moim ogrodzie też powolutku rośliny budzą się po zimie. Niektóre dziewczyny mają już kwitnące kwiatki (krokusy, ciemierniki, zawilce), a u mnie dopiero noski powystawiały z ziemi krokusy, no i jest trochę pączków na krzewach.

Katel, weź nie strasz z tymi mrozami, bo polecę przykrywać

u mnie duuużo śniegu, ale chętnie się zamienię dużo już przycięłaś, ja jeszcze nic.... co do roślin się nie martw - są jak włosy - odrosną