Wklejam, bo to ważna informacja: (zaraz wracam, to poodpisuję )
Anabell napisała czym nawozić hortensje:
"co mam, specjalnie nie dobieram. Wiosną saletra amonowa lub siarczan amonu, jak sypie piwonie wczesną wiosną to sypnę superfosfat on długo się rozkłada. Dalsze nawożenie saletra potasowa, nawóz z równym składem 20 :20:20 lub Magiczna Siła jest o tym samym składzie.
samą saletrą jeszcze w czasie wzrostu też lecę. do połowy sierpnia daje nawozy. Różną formą raz sypię, a jak podlewam inne rośliny to też dostają dawkę płynną."
Moje mają po 5 patyków na krzyż, to trochę szkoda ciąć do wazonu O białej forsycji pierwszy raz w życiu słyszę. Ciekawe czy u mnie w szkółkach takie cudo mają?
Dziękuję za życzenia zdrówka No właśnie nic nie wiem co się dzieje na działce, bo jestem uziemiona w domu, ale wątpię. Przebiśniegi też by się przydało zaprosić do ogrodu w przyszłym roku
Ja juz bym chciała Muszę najpierw porobić ścieżki i wytyczyć rabaty w nowej części ogrodu, tak żeby od kwietnia zacząć sadzić nowe roślinki. To będzie moja ulubiona część, tak czuję
Moi chłopcy właśnie skończyli 5,5 roku.
Forsycje też uwielbiam i nie wyobrażam sobie wiosny bez nich
Odmachuję poniedziałkowo
To tak jak moja, też jeszcze cicho siedzi. Hmmm...pewnie inna odmiana u sąsiadki rośnie. Jak kupowałam swoje nie zastanawiałam się nad porą kwitnienia.
Biedne te nasze dzieci Maluch to zawsze ciężej przechodzi choróbsko niż dorosły. Dobrze, że u Was już lepiej. Za linka dziękuję, widziałam, a potem pół nocy czytałam o wędlinkach
Dzięki Beatko Pracy w ogrodzie juz nie mogę się odczekać, a i parę kilo trzeba zgubić do lata.
W zeszłym roku byłam , a w tym, Eden jest dopiero 23-24 kwietnia. Idziesz, prawda?
Hej Aniu Ja jeszcze nic nie stosowałam, bo ogród powstał dopiero w wakacje zeszłego roku. Muszę się jeszcze wiele nauczyć. To całe nawożenie i opryski trochę mnie przerażają. Normalnie czarna magia
Chodzę po wątkach i podglądam co inni stosują.
dla mnie tez opryski czarna magia
u sasiadki t jednak nie forsycja. A ta kwitnaca przy kosciele to samosiejka, ona wogole jak plazaca wyglada. Nie mam fotki, bo zapomnialam aparatu, zrobilam komorka ale nie moge tego zdjecia wydobyc z niego. W czwartek bede tam to cykne.
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Poczytałam troszkę o nawożeniu też takich stosuję
choć w tym roku będę chciała zasttąpić je gnojówkami choć nie wiem co mi z tego wyjdzie (także nie mówię nawozom NIe)