Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

AnnaCh 23:14, 28 mar 2017

Wsadziłam do skrzyni patyczki właśnie moich po cięciu Czyli graby mają szansę się tak ukorzenić?
Nie pisz nic o podpaleniu, bo jeszcze mi ją tata, albo M spalą
Kasia_CS 07:06, 29 mar 2017

Srutututu z tą budleja moja mimo kopca w zeszłym roku ziny nie przetrwala i o mało oka badylem synkowi oka nie wydlubala... tak namiętnie czekalam az cos wypusci tylko na czole mial"dziure". Mam uraz.. choć tak pięknie kwitła i były motylki... będę tylko u innych podziwiac

Marga, a to Ci teściowa dogodziła
malgol 09:01, 29 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
Monika, mam jedną budleję, w zeszłym roku zastanawiałam się czy żyje, a jak dała oznaki życia, to ją Jasio zdeptał, dała radę Później ją przesadziłam, a jesienią moja mama myślała, że to chwast, wyrwała, połamała i do wora Wyciągnęłam, pocięłam to co połamane i wsadziłam do skrzynki z warzywami. Myślałam, że już po niej, wytrzepane korzenie, sadzona jak już bardzo zimno było, a tu patrzę, a ona żyje i zaczyna rosnąć
To twarde sztuki

Twarde sztuki? To dla mnie jakaś niespodzianka Już dwa razy wymieniałam po zimie 3 krzaki bo nie dały rady a mieszkam na zachodzie to zimy łagodne.Bardzo je lubię ,ale cos robie nie tak bo zachwycające nie są
malgol 09:01, 29 mar 2017

Marga, pokaż proszę swoje irgi...
Marga 11:51, 29 mar 2017

Gosiu, mówisz i masz
Nie jestem pewna jaką mam, albo perupusillus albo horizontalis. Wiesz jak to w szkółce, zawsze mają akurat tą odmianę, która jest ci potrzebna
Po posadzeniu rok 2015

Tak wyglądały nieokrywane po pierwszej zimie, połowa gałązek była do obcięcia

Wczesna wiosna 2016

Późna wiosna (perovskie jeszcze małe i nie kwitną)

Wiosna 2017 brak zdjęć, ale rozrosły i stykają się, maja zielone listki (znaczy się, są zimozielone w tym roku), nic nie ma do obcięcia, żadnych suchych gałązek
Marga 12:03, 29 mar 2017

Aniu, mi sie większość grabowych patyczków ukorzeniła. Zawsze możesz spróbować

KAsiu, niestety z krzaczorami trzeba uważać. Mi 3 budleje zimą 2015/16 wymarzły, ale teraz wszystkie przeżyły, ob były o rok starsze i silniejsze.

olga80 13:44, 31 mar 2017

o budlej wymarły ? może odbiją jeszcze od korzenia moją już kiedyś spisałam na straty,ale zrobiła mi niespodziankę i puściła nowe pędy
Basilikum 19:20, 31 mar 2017

budleje czesto tak maja niestety, ja mam jedna chyba z 5 lat i obecnie po cieciu tego co z´suche bylo a 20 cm wzrostu
anabuko1 12:22, 04 kwi 2017

/Budleje jeszcze potrafią później wypuszczać listki,
Trzeba poczekać.
Dobrze,że mi przypomniałaś,że mam kupić perovskie , bo ja ich jeszcze nie mam.
Marga 21:50, 05 kwi 2017

Dzisiaj odbyły się warsztaty świąteczne w przedszkolu.
2 tygodnie temu dzieci samodzielnie siały pszeniczkę, a dzisiaj było "upiększanie"