Reniu, chyba podsypanie nic nie da W przyszłym tygodniu na bank ją przesadzę, bo teraz nie mam czasu Kupiłam dziś granulowany obornik, to też jej sypnę. Tak mi jej szkoda. To jedna z najpiękniejszych roślin jakie widziałam. Dzięki Reniu za radę
Ciężko coś innego doradzić, bo ich nie widziałam. Zastanawiam się teraz, czy może nie marnieją przez chorobę? Ale paprocie chyba nie chorują? Nie wiem, nigdy nie słyszałam o chorobach paproci.
Może spytaj Zbyszka z Dzialka-prawie-w-borach-tucholskich. On ma sporo paproci, tą też i świetnie mu rosną. Albo w wątku o paprociach?
Jaki ty masz piekny trawnik no i szkolka
Ja mam swoja mini szkolke za cisem, powsadzalam: lawende, cisy i buksiki. Byloby cos jakby mi sie udalo
Domka tez bardzo zazdroszcze, moj eM sie zbiera tak skutecznie za domek ze latorosl zdazy wyrosnac
Odbija, jednego liścia ma
Zaraz Aniu pokażę. Nawet nie zauważyłam Twojego i Zany wpisu. Sorki
Już mam ale słaby ze mnie fotograf, a poza tym wszędzie mam chwasty do kolan
Reniu, dzięki za sugestię. Podpytam go. Dziś zobaczyłam malutkie, świeże listeczki. Wyczytałam, że ona korzeni się 2 lata, to jak ją teraz znowu przesadzę...
Aga, momencik
Z daleka to faktycznie nieźle wygląda rozmnażanie jest fajne i oprócz satysfakcji z własnych wychodowanych roślinek, to jeszcze kaska w portfelu zostaje Trzymam kciuki za Twoje roślinki a zwłaszcza za cisy, bo to chyba już wyższa szkoła jazdy .
Mój eM obiecywał domek dzieciom przez 3 lata, aż Młody mówi do niego: "tata, czy ty specjalnie nie chcesz nam domku zrobić?" Jak to usłyszałam to pojechałam do marketu budowlanego, kupiłam domek i kazałam eMowi złożyć Jeszcze nie do końca go pomalowałam.