Lilaki, leszczyny, tulipany, soczysta zieleń. Wszystko mi się podoba.
Ciągle marze, ze na emeryturę się wyniosę w takie miejsce jak Twoje.
Naturalne, duza przestrzeń, niedaleko woda... ach..
Aniu, Stained Glass odbija od korzenia. Ona ucierpiała najbardziej. Reszta juz się prawie pozbierała.
Fujara ze mnie, że zapomniałam go z powrotem nakryć.
Dziękuję Marzenko za miłe słowa Lilaki właśnie zaczynają kwitnienie.
Powinnam pokazać jeszcze obszary z kwitnącym mleczem.... to dopiero jest widok...przestraszyć się można.
Na poprzedniej stronie "ucięte gałązki do doniczek, pół na pół ziemia z piachem i postawić w cieniu". Ściągnięte z forum
Marga pisałam u siebie ale nie wiem czy dzisiaj jeszcze zajrzysz
Donice były od 27.04.2017 w lidlu, może jeszcze coś zostało
Mam też donice z "trawy morskiej" także bardzo fajne
Monia, no jakieś fotki pliiiizzzz. Już pięć razy obejrzałam szkółkę hortensjową, lawendową, tulipany. Zapewniam Cię, że się nasyciłam, czas na coś nowego
Monia, spróbuj ratować, bo szkoda jej. Podsyp jej ziemi liściowej jak masz, albo takiego runa leśnego (wiem, nie można brać go z lasu, ale może masz jakiś zagajnik obok siebie.
Ja moją kupiłam rok temu, posadziłam w zwykłej ziemi przy hostach. Zimę nawet dość przetrzymała, ale część liści musiałam usunąć. Wiosną przesadziłam na nową rabatę z rodkami. Dostała sporo kompostu, ziemi liściowej, przekompostowanego igliwia i widzę, że ruszyła z kopyta. Ona musi mieć takie lekkie, przepuszczalne podłoże, które jednocześnie trzyma wilgoć.