Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

asiach 00:30, 09 wrz 2014

Gosiu, po przerwie witam!
Nowy awatarek bardzo ładny
Ogród zmienia się z dnia na dzień.
Zbliża się jesień - orzechów trochę będzie jak wiewórki nie zjedzą wszystkiego. Gdyś chciała do posadzenia napisz u mnie prw adres na który miałabym przesłać materiał
Pozdrawiam serdecznie
Gocha 00:40, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Gosia ja to chyba naprawdę muszę z Tobą na zakupy jeździć! 7zł za evergold! W żadnej szkółce nie widziałam w takiej super cenie!

Sylwia- takie były Carexy jak je kupiłam- i widać teraz, że sporo urosły

I obecnie
Gocha 00:45, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Gosia ja to chyba naprawdę muszę z Tobą na zakupy jeździć! 7zł za evergold! W żadnej szkółce nie widziałam w takiej super cenie!

Sylwia pewnie, że możemy umawiać się na zakupy i razem gdzieś jechać. Wtedy zakupy są zawsze przyjemniejsze, chociaż i tak zakupy same w sobie są przyjemne. Jak będziesz miała w planach jakieś większe zakupy to daj znać to się umówimy. Pozdrawiam
Gocha 00:48, 09 wrz 2014

dorciabe napisał(a)

Nie przykrywałam

Dorotko ja się zastanawiałam czy nie przykryć jakąś jedliną czy korą. Może przed zimą wyczytam jakieś mądre wiadomości w internecie. Buziaki
SylwiaKa 00:52, 09 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Sylwia pewnie, że możemy umawiać się na zakupy i razem gdzieś jechać. Wtedy zakupy są zawsze przyjemniejsze, chociaż i tak zakupy same w sobie są przyjemne. Jak będziesz miała w planach jakieś większe zakupy to daj znać to się umówimy. Pozdrawiam

Oj Gosia, Gosia - toć Ci napisałam w wątku u Kasi, że się w tym tygodniu wybieram (środa lub czwartek) szukać świerka Inversa i wiśni Umbraculifera w jakichś sensownych cenach
SylwiaKa 00:54, 09 wrz 2014

Gosia- one sadzone w tym roku? I tak urosły? Podlewałaś je nawozem? Dawałaś kompostu? Sadziłaś w jakąś specjalną ziemię? U mnie rośliny wcale nie chcą tak szybko rosnąć
Gocha 00:57, 09 wrz 2014

asiach napisał(a)
Gosiu, po przerwie witam!
Nowy awatarek bardzo ładny
Ogród zmienia się z dnia na dzień.
Zbliża się jesień - orzechów trochę będzie jak wiewórki nie zjedzą wszystkiego. Gdyś chciała do posadzenia napisz u mnie prw adres na który miałabym przesłać materiał
Pozdrawiam serdecznie

Asiu ja też Cię witam po urlopiku. Zdaje się jak widać na zdjęciach pogoda taka sobie ale i tak udany wypad i fajnie, że razem z syniem. Nie ma to jak wyjazd całą rodzinką. U mnie orzechy też zjadane przez wiewiórki- moje wiewiórki jakieś akrobatki bo przechadzają się ciągle po kablach pomiędzy słupami energetycznymi. Mój jeden orzech ten najsmaczniejszy jest cały porażony i nie ma owoców. Owoce są na tych gorszych jakościowo. Asiu fajnie, że pamiętałaś o orzechach dla mnie. A kiedy sadzi sie je czy od razu po zbiorze? A czy te Twoje orzechy mają dobre owoce? Bo drzewa wyglądają pięknie. Napiszę adres na pv- jak są smaczne o cienkiej łupinie to bardzo chętna jestem. Buziaki
SylwiaKa 01:25, 09 wrz 2014

Wariatko - dlaczego Ty jeszcze nie śpisz???
Na objazd szkółek chciałam się wybrać we środę lub czwartek. Sklep na Zemborzyckiej? Nawet nie wiedziałam, że taki jest. Jutro tam pojadę Dziękuję za info o wiśniach. Ten sklep to jakoś przy ulicy? Łatwo go znaleźć?
Gocha 01:26, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Gosia- one sadzone w tym roku? I tak urosły? Podlewałaś je nawozem? Dawałaś kompostu? Sadziłaś w jakąś specjalną ziemię? U mnie rośliny wcale nie chcą tak szybko rosnąć

Napisaøam u Kasi. Sylwia- troche kompostu dane byøo do ziemi bo ona mocno gliniasta i troché piachu. I w trakcie chyba 2 razy zasilone Florovitem. Ja bym mogøa pojecha© dopiero po pracy to niestety nie wiem czy nie zamknéli by tej szkóøki wczeßnie. Nie wiesz do której tam otwarte?
Gocha 01:30, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Wariatko - dlaczego Ty jeszcze nie śpisz???
Na objazd szkółek chciałam się wybrać we środę lub czwartek. Sklep na Zemborzyckiej? Nawet nie wiedziałam, że taki jest. Jutro tam pojadę Dziękuję za info o wiśniach. Ten sklep to jakoś przy ulicy? Łatwo go znaleźć?

A co Ty moæe ßpisz i przez sen piszesz do mnie? Coß mi sié przestawiøo w klawiaturze i nie wiem jak mam zmieni©. Sklep jest przy ulicy po przeciwnej stronie tego dawnego sklepu CNOS u -- tylko bliæej w stroné Kunickiego. Ja tak lubié siedzie© w cichym domu- wypoczywam wtedy- jeszcze moæe coß zrobié w kuchni.