Gosia - Variegatusa nie było, był Cabaret (napisałam u Kasi w wątku bo ona o Variegatusa pytała).
Kupiłam miskanty Graziella - po 11zł:
i rozplenice po 12zł:
Foto zrobione przy aucie żebyś wiedziała jaka wielkość. Rozplenice kupowałam wcześniej w Świdniku, nie pamietam dokładnie ceny, albo 12 albo 15zł a sadzonka o połowę mniejsza. Tak więc bardzo się cieszę, że dziś kupiłam takie ładne.
Umbry nie kupiłam bo Pani nie miała pewności czy to Umbra, niby wyglądała podobnie i było na niej napisane "wiśnia kulista" ale bez Umbraculifera, więc nie było pewności. Cena 30zł, mieli dwie sztuki, niskie bardzo, na cieniutkim pniu i miały mało liści, na pewno mniej niż połowę a te co miały były raczej żółtawe. Mam w ogrodzie jedną Umbrę, więc mam jako takie porównanie. U mnie liście jeszcze zielone i nie spadają póki co.
Był spory wybór host i bukszpany formowane w przecenie. Jeśli chcesz mogę wstawić zdjęcia bo zrobiłam.
Do Kurowa w takim razie wybiorę się w przyszłym tygodniu. Może to i lepiej bo w piątek mam ciężki egzamin, więc lepiej żebym siedziała na d...pie i powtarzała, tylko tak bardzo mi się nie chce

Jakby co wybierzesz się ze mną?