Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

kosolka 14:51, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Gosia ja jak coś kupuję to szybko wsadzam w ziemię żeby mąż nie widział - wiadomo co z oczu to z serca
Przypomina mi się taki stary skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju "Telefon do ojca" czy coś w tym stylu: Górski wyjeżdza na wakacje i dzwoniąc do ojca pyta go co mu przywieźć z wyjazdu. Po dosyć długiej rozmowie ojciec w końcu decyduje się na plakat z Sophią Loren na co Górski czyli syn mówi coś w tym stylu: "powiesisz se na działce, ona (czyli matka) tam nie chodzi" I u mnie jest dokładnie tak samo, skręcam się, wiję, żeby mąż broń Boże nie zobaczył, że coś nowego kupione. Umbry i Inversa są planowane, więc nic nie powie, ale całą resztę ukrywam przed jego wzrokiem. A jak już coś wyniucha to zaniżam cenę oczywiście. Do szkółek nie jeździ, więc nie zweryfikuje. U mnie ogrodem zajmuję się tylko ja, mąż tylko kosi trawnik. Niestety ale on zupełnie nie czuje ogrodowego tematu

Zatem do Kurowa ja też w celach wycieczkowych raczej, możecie się śmiać ale ja lubię chodzić po szkółkach Co jest dosyć dziwne bo ja z zasady nie znoszę zakupów wszelakich. Nawet spożywkę to wpadam z kartką do sklepu, robię migiem zakupy i wychodzę. Sklepy mnie męczą, ta ilość ludzi - masakra.

Ceny fajne.. Co do zakupów - nie jestes sama Jak tylko mogę to zaakupioną roślinkę gdzies upycham. Po co ma sie stresować chłop Tak jest zresztą z ciuchami, butami To temat ulubiony kabareciarzy. Kobieta i nowy zakup. "To?? Kochanie, toż to stara szmata jest!! A czemu ma jeszcze metkę? I co to za cena? Kochanie, to metka od telewizora musiała się przyczepić"
Też lubię łazic po szkółkach. I mój M.też tylko kosi. Jak ma zrobić coś innego, to co ja się naprosic muszę... Dobrze że tu tyle bratnich dusz można spotkac
Gocha 14:52, 09 wrz 2014

Sylwia ja urodziny w grudniu a imieniny w lutym więc możemy podać sobie rękę. Juz kiedyś chciałam zmienić imieniny na czerwiec ale zrezygnowałam.
SylwiaKa 14:53, 09 wrz 2014

Gocha napisał(a)
Sylwia ja mam tak samo z łażeniem po sklepach jak Ty. Męczy mnie to ale zakupy ogrodowe mnie nie męczą. Z przyjemnością poogladam.

Gosia - to będziemy mogły się pociągać Mnie najbardziej pasuje poniedziałek, środa lub czwartek, czy któryś z tych dnia pasowałby Tobie?
SylwiaKa 14:57, 09 wrz 2014

kosolka napisał(a)

Kochanie, to metka od telewizora musiała się przyczepić"

Kosolka - oplułam monitor

Co do reszty to też się bardzo cieszę, że tu tyle dziewczyn które ten ból rozumieją, a z drugiej strony trochę zazdroszczę tym, którym mężowie pomagają w ogrodzie.
SylwiaKa 15:00, 09 wrz 2014

Gocha napisał(a)
Sylwia ja urodziny w grudniu a imieniny w lutym więc możemy podać sobie rękę. Juz kiedyś chciałam zmienić imieniny na czerwiec ale zrezygnowałam.

Ja to się właśnie poważnie zaczęłam zastanawiać nad przeniesieniem imienin na inny, czytaj: bardziej ogrodowy termin
dorciabe 15:25, 09 wrz 2014

Gosia ja myślę,że Sylwia robiła zakupy w tym starym ogrodniczym, PNOS. Tak po zdjęciach widzę

Tam teraz jest dużo więcej towaru, bo połączyli się z Zielonym Centrum z Wyzwolenia
SylwiaKa 15:29, 09 wrz 2014

Dorcia - to przy Zemborzyckiej jest jeszcze jakiś inny sklep ogrodniczy???
dorciabe 15:38, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Dorcia - to przy Zemborzyckiej jest jeszcze jakiś inny sklep ogrodniczy???

Są dwa centra ogrodnicze, ten strary PNOS i po drugiej stronie ulicy OTTO pod nr53
SylwiaKa 15:50, 09 wrz 2014

No to ja byłam tylko w tym starym właśnie
A w tym OTTO fajniejsze roślinki?
dorciabe 15:54, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
No to ja byłam tylko w tym starym właśnie
A w tym OTTO fajniejsze roślinki?

Tam jest mniejsza powierzchnia, ale ładne roślinki