Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

SylwiaKa 01:32, 09 wrz 2014

Glina, dokładnie jak u mnie Ja niczym nie dokarmiałam bo zewsząd słyszę, że w pierwszym roku po posadzeniu nie nawozić. No to się posłuchałam. Nie wiem czy słusznie. Mam nadzieję, że w przyszłym roku rośliny, które posadziłam w tym ładnie podrosną. Jeśli oczywiście przetrwają zimę bo u mnie wygwizdów. Działka między polami.
A po pracy to o której?
SylwiaKa 01:43, 09 wrz 2014

Gocha napisał(a)

A co Ty moæe ßpisz i przez sen piszesz do mnie? Coß mi sié przestawiøo w klawiaturze i nie wiem jak mam zmieni©. Sklep jest przy ulicy po przeciwnej stronie tego dawnego sklepu CNOS u -- tylko bliæej w stroné Kunickiego. Ja tak lubié siedzie© w cichym domu- wypoczywam wtedy- jeszcze moæe coß zrobié w kuchni.

No to widzę, że my obie wariatki. Ja niedawno z kuchni wyszłam bo piekłam po nocy szarlotkę. Teść mi dziś przywiózł koszyk antonówek i tak mi się ciasta zachciało. Jeszcze gorąca ale już pożarłam kawałek. I też lubię siedzieć sobie jak już wszyscy pójdą spać i taka cisza wokół. W mieście tak nie było. Może to głupie ale kocham moją wieś

Z klawiaturą niestety nie pomogę bo kompletnie się na tym nie znam. Ale da się Ciebie rozczytać
Gocha 01:48, 09 wrz 2014

Sylwia moæe jutro sie bardziej dogadamy.Bo aæ gøupio pisa© na forum o takiej godzinie. Wszyscy pomyßlá, æe my obie wariatki. Pracé koñczé okoøo 15,30. Miaøam jeszcze ßliwki robi© ale juæ chyba nie mam siøy i raczej idé spa© bo do pracy jutro.
SylwiaKa 01:51, 09 wrz 2014

Do jutra, śpij dobrze
bdan 06:51, 09 wrz 2014

Ktoś tu spać nie może
asiach 08:17, 09 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Asiu ja też Cię witam po urlopiku. Zdaje się jak widać na zdjęciach pogoda taka sobie ale i tak udany wypad i fajnie, że razem z syniem. Nie ma to jak wyjazd całą rodzinką. U mnie orzechy też zjadane przez wiewiórki- moje wiewiórki jakieś akrobatki bo przechadzają się ciągle po kablach pomiędzy słupami energetycznymi. Mój jeden orzech ten najsmaczniejszy jest cały porażony i nie ma owoców. Owoce są na tych gorszych jakościowo. Asiu fajnie, że pamiętałaś o orzechach dla mnie. A kiedy sadzi sie je czy od razu po zbiorze? A czy te Twoje orzechy mają dobre owoce? Bo drzewa wyglądają pięknie. Napiszę adres na pv- jak są smaczne o cienkiej łupinie to bardzo chętna jestem. Buziaki

Gosiu, z tego z którego chcę wysłać są duże i smaczne. Pozostałe takie sobie. Co do sadzenia zapytam tate bo to on sadził. Łupina do najgrubszych nie należy ale w rękach nie da się rozgnieść - bo i słyszalam o takich
Wyjazd udany i tak jak napisałać najważniejsze, że w trójkę. A pogoda jak na góry i na tą porę roku i tak niezła . Pogoda zmienną jest zwlaszcza tam. Miłego dnia
Gocha 08:33, 09 wrz 2014

bdan napisał(a)
Ktoś tu spać nie może

Danusiu ja mogę spać, zasypiam jak tylko głowe przyłożę do poduszki ale ja lubię te późne wieczory czy nawet wczesne noce bez szumu i zgiełku. Lubię sobie posiedzieć jak juz wszyscy zasną, wtedy odpoczywam. Wczoraj zbierałam się cały czas do wypestkowania 2 łubianek sliwek na smażenie i cały czas odkładałam. W końcu sie zabrałam około 2 w nocy i w dodatku miałam jeszcze przymusową gimnastykę bo stłukłam szklaną salaterkę- wypadła mi na kamienną podłogę. Musiałam wszystko dokładnie zamieść- bo po odkurzacz już nie szłam na górę- bo moje dzieci chodzą w domu na bosaka. I zrobiłam tylko jedną łubiankę i ją wstępnie zesmarzyłam.
BusyBee 08:35, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Glina, dokładnie jak u mnie Ja niczym nie dokarmiałam bo zewsząd słyszę, że w pierwszym roku po posadzeniu nie nawozić. No to się posłuchałam. Nie wiem czy słusznie. Mam nadzieję, że w przyszłym roku rośliny, które posadziłam w tym ładnie podrosną. Jeśli oczywiście przetrwają zimę bo u mnie wygwizdów. Działka między polami.
A po pracy to o której?

Może źle, ale ja tam nawoziłam florowitem - też ze 2 razy...

A poza tym.....niezłe z Was nocne marki
Gocha 11:02, 09 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Może źle, ale ja tam nawoziłam florowitem - też ze 2 razy...

A poza tym.....niezłe z Was nocne marki

Kasiu ja też nawoziłam florowitem ale generalnie biję się w piersi, że u mnie zawsze krucho z nawożeniem i opryskami, czasami to robię, kupuję nawozy i środki ochrony ale zazwyczaj stoją na półce lub niewypakowane w siatce- ze mnie taki ogrodnik jak z koziej d..y trąba. A z tym nocnym siedzeniem to chyba było tak , że czekałam na gorący barszczyk z pasztecikiem, bo o tej godzinie powinni podawać.
Gocha 11:10, 09 wrz 2014

asiach napisał(a)

Gosiu, z tego z którego chcę wysłać są duże i smaczne. Pozostałe takie sobie. Co do sadzenia zapytam tate bo to on sadził. Łupina do najgrubszych nie należy ale w rękach nie da się rozgnieść - bo i słyszalam o takich
Wyjazd udany i tak jak napisałać najważniejsze, że w trójkę. A pogoda jak na góry i na tą porę roku i tak niezła . Pogoda zmienną jest zwlaszcza tam. Miłego dnia

Asiu ja lubię góry zimą no może za młodych, szczupłych lat to lubiłam je też latem, i niewiele ale zawsze coś- chodziłam, i nawet na rowerze jeździłam ( wjechałam na rowerze na Przełęcz Salmopolską- to dla mnie duży wyczyn był ) Ale od gór bardziej wolę morze- tam się zawsze dobrze czuję. Wiatr nad morzem uwielbiam a wiatr halny w górach mnie przytłacza- nie znoszę go. Asiu jak mogłabyś mi przesłąć orzechy- to poproszę Buziaki. Adres na pv